Μιας και ξεκίνησαν οι ζέστες και σιγά σιγά τα μπάνια στη θάλασσα, ήρθε ο καιρός να μιλήσουμε και για τη προστασία των μαλλιών μας από τον ήλιο. Τα μαλλιά είναι από τα χαρακτηριστικά που θέλουμε να φαίνονται περιποιημένα, αλλά καμιά φορά ξεχνάμε να τα φροντίσουμε αναλόγως. Πάμε να δούμε λοιπόν πώς το καταφέρνουμε.

Η αλήθεια είναι ένα κούρεμα που και που χρειάζεται, ειδικά αν οι άκρες είναι ταλαιπωρημένες, που θα επιτείνουν το πρόβλημα τους μήνες του καλοκαιριού.

  • Υπάρχουν στο εμπόριο διάφορα αντηλιακά για τα μαλλιά τόσο για τη προστασία του χρώματος αν είναι βαμμένα αλλά και για να μην είναι ξηρά, σαν «στάχια», τα οποία θα αποτρέψουν τις άκρες και τη θαμπάδα.

Είναι πολύ γνωστό ότι το χειμώνα έχει πολλή υγρασία, αλλά η αλήθεια είναι πολλή υγρασία έχει και το καλοκαίρι και προκαλείται το ενοχλητικό σε όλες φριζάρισμα. Έτσι επίσης υπάρχουν προϊόντα κατά της υγρασίας για πιο υγιή και λαμπερά μαλλιά.

  • Όσον αφορά μετά την παραλία ή την πισίνα καλό είναι να ξεπλένεται τα μαλλιά σας από το θαλασσινό νερό ή το χλώριο αντίστοιχα.
  • Κάτι πιο γενικό που ισχύει όλο το χρόνο βέβαια είναι η χρήση μάσκας μαλλιών μία φορά την εβδομάδα.
  • Με τη ζέστη τώρα μπορούμε να επωφεληθούμε και να αποφύγουμε όσο γίνεται το πιστολάκι μαλλιών. Και θυμηθείτε να χρησιμοποιήστε λαδάκι προστασίας όταν βάζετε σίδερο.

Με τον ίδιο τρόπο που θα έδινες σημασία στην προστασία του σώματος και του προσώπου σου τους καλοκαιρινούς μήνες, οφείλεις να προστατεύσεις και τα μαλλιά σου. Και για το τέλος, μην ξεχνάτε πως η χρήση του αντηλιακού είναι απαραίτητη και τους χειμερινούς μήνες!