Πηγή εικόνας: pinterest.com

Το ευ ζήν ξεκινάει από την αρχαιότητα μιας και αποτελούσε το ύψιστο αγαθό και μεταφραζόταν ως η τέχνη του να ζει κανείς καλά ενώ προϋπέθετε την επίτευξη της σωματικής και ψυχικής υγείας του ανθρώπου και οδηγούσε στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής του σε όλους τους τομείς, φτάνοντάς τον στην κατάσταση της ευτυχίας.

Με μια πιο διευρυμένη ματιά και λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο τρόπος ζωής, εργασίας και κοινωνικής δράσης στην εποχή μας δημιουργεί νέα δεδομένα για τον σημερινό άνθρωπο, το ευ ζήν περικλείει σήμερα πια, οτιδήποτε μπορεί να κάνει τη ζωή του ανθρώπου περισσότερο ποιοτική, αποδοτικότερη και πιο άνετη.

Για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, το ευ ζην προχωράει πολύ πιο πέρα από τις υλικές ανέσεις που επιβάλλει η εποχή. Όσο κι αν δεν το πιστεύουμε, εμείς οι ίδιοι ορίζουμε τον τρόπο και τη ποιότητα της ζωής μας. Το δικό μας ευ ζήν βρίσκεται και πρέπει να βρίσκεται στην εσωτερική μας γαλήνη, στο τρόπο σκέψης μας, στις επιλογές μας και στις φιλοδοξίες μας.

Σ’αυτό άλλωστε μπορούν να συμβάλλουν και τα παρακάτω εγχειρίδια, τα οποία μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες κι στις προτιμήσεις του καθενός.

1) Το Δώρο 

Το βιβλίο του Στέφανου Ξενάκη δεν είναι μόνο ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης αλλά περισσότερο ένα ενθαρρυντικό και αισιόδοξο μήνυμα που θα έπρεπε να διαβάζει, ο καθένας μας κάθε μέρα στον εαυτό του. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει κι ο ίδιος: «Να κοιμάσαι νωρίς. Η μέρα ξεκινάει απ’ το βράδυ. Πριν πας για ύπνο να έχεις οργανώσει την επόμενη μέρα. Με χαρτί και μολύβι. Μην την αφήνεις στην τύχη. Οι μέρες γίνονται μήνες και οι μήνες γίνονται χρόνια. Μια φορά ζεις. Τίμα την. Να έχεις τετράδιο με στόχους. Να το τηρείς ευλαβικά».

2) Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας

Ο Άντονι Ρόμπινς, κορυφαίος και πρωτοπόρος «δάσκαλος», μοιράζεται μαζί μας τις αποτελεσματικότερες στρατηγικές και τεχνικές του με στόχο να αποκτήσουμε τον έλεγχο σε όλους τους τομείς της ζωής μας: τη συναισθηματική, νοητική και σωματική μας κατάσταση, τις σχέσεις μας, την καριέρα μας και τα οικονομικά μας.

Αναγνωρισμένος ειδικός στην Ψυχολογία της Αλλαγής, ο Άντονι Ρόμπινς μας προσφέρει ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα, που αποτελείται από σαφή και απλά βήματα, και μας διδάσκει θεμελιώδη μαθήματα αυτοκυριαρχίας, που θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε το σκοπό μας, να ελέγξουμε τη ζωή μας και να δαμάσουμε τις δυνάμεις που διαμορφώνουν το πεπρωμένο μας.

3) Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων

Σε όλη τη διάρκεια της ζωής σου, είχες γονείς, προπονητές, δασκάλους, φίλους και μέντορες που σε προέτρεπαν να αφήσεις τις δικαιολογίες και να ξεπεράσεις τους φόβους σου. Χρησιμοποιώντας την επιστήμη των «συνηθειών», συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες και εντυπωσιακά στοιχεία από σημαντικά ιστορικά γεγονότα, την τέχνη και τις επιχειρήσεις, η Mel Robbins εξηγεί τη δύναμη μιας «στιγμής ώθησης».

Ακολούθως, δίνει ένα απλό εργαλείο με το οποίο θα καταφέρεις να αναδείξεις τον καλύτερο εαυτό σου. Χρειάζονται μόνο 5 δευτερόλεπτα για να χρησιμοποιήσεις αυτό το εργαλείο και, κάθε φορά που θα το κάνεις, θα ξέρεις ότι είναι σαν να έχεις δίπλα σου έναν εξαιρετικό σύμβουλο.

4) Ψυχο-λογικές σχέσεις

Με έξυπνους, καθηµερινούς διαλόγους και προκλητικά επιχειρήµατα, ο ∆ηµήτρης Φλαµούρης, PhD, συνδυάζει τις ψυχολογικές θεωρίες µε τη µαθηµατική λογική, προσεγγίζοντας πολύ διαφορετικά τις καταστάσεις που καθηµερινά πολιορκούν τον συναισθηµατικό µας κόσµο. Μέσα από 12 αυτοτελείς ιστορίες, το βιβλίο βοηθάει στην απόκτηση αυτογνωσίας και στην εύκολη κατανόηση των βαθύτερων ζητηµάτων που απασχολούν όλους µας.

Παρόμοια Άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Facebook και Instagram για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty-Press