Δείξε μου το αγαπημένο χρώμα στα ρούχα σου για να σου πω ποιος είσαι

Χρώματα παντού. Αυτός είναι ο σκοπός. Μέσα από αυτά δείχνουμε ότι είμαστε ζωντανοί. Ακόμα το μαύρο και το γκρι, χρώματα είναι κι αυτά. Ίσως πιο μελαγχολικά. Τα χρώματα είναι αυτά που δίνουν νόημα στην ύπαρξή μας. Είναι ένα επιπρόσθετο στοιχείο που μας κάνει να διαφέρουμε μεταξύ μας. Τα χρώματα στα ρούχα είναι αυτά που μας χαρακτηρίζουν κι αυτό είναι το point. Να φοράμε ρούχα και αξεσουάρ που μας αντιπροσωπεύουν. Φανταστείτε έναν κόσμο μόνο με διάφανα ενδύματα. Τότε όλοι θα φαινόμασταν ίδιοι, άρα και βαρετοί.

Μαύρο

Πολλοί είναι θαυμαστές του μαύρου και γι αυτό  προτιμούν να έχουν στη γκαρνταρόμπα τους ρούχα σε αποχρώσεις του μαύρου.

Τι δείχνει, όμως, αυτό για τον χαρακτήρα μας; 

Πολλοί το έχουμε συνδέσει με τη μελαγχολία και τη θλίψη. Ταυτόχρονα, όμως, συνδέεται με την οξυδέρκεια και τη φιλοδοξία. Στόχος αυτών των προσωπικοτήτων είναι η ανάδειξη του χαρακτήρα τους και όχι της εμφάνισής τους. Ευαισθησία και ο συναισθηματισμός είναι στοιχεία του χαρακτήρα τους, που προσπαθούν, όμως, να κρύψουν.

Πηγή: Pinterest
Καφέ

Είναι ένα χρώμα, όχι και τόσο συνηθισμένο, το οποίο βέβαια αν συνδυαστεί σωστά, δημιουργεί ένα όμορφο και σύγχρονο αποτέλεσμα. Παρατηρώντας κάποιον που έχει προτίμηση στο καφέ, μπορεί να χαρακτηριστεί ως άνθρωπος εμπιστοσύνης και σταθερότητα. Επίσης, εμπνέουν σεβασμό και δυναμισμό. Παρ’ όλα αυτά μπορεί να είναι κάπως συντηρητικοί, αλλά στα όρια του επιτρεπτού.

Πηγή: Pinterest
Γκρι
Το γκρι είναι διακριτικό χρώμα και για πολλούς, ίσως,  κάπως βαρετό. Παρ’ όλα αυτά, τους χειμερινούς, κυρίως, μήνες βλέπουμε διάφορους συνδυασμούς χρωμάτων με το γκρι, αλλά σπάνια ένα total grey ντύσιμο.
Τι υποδηλώνει το γκρι;

Το γκρι το προτιμάμε σε περιόδους μελαγχολίας, στασιμότητας και αδράνειας.

Πηγή: Pinterest
Μπλε

Το μπλε είναι το χρώμα της σταθερότητας και της ισορροπίας. Υποδηλώνει αυτοπεποίθηση και ήρεμη δύναμη. Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι το χρώμα που πρέπει να φορούν οι υποψήφιοι στις συνεντεύξεις. Γιατί χάρις αυτό εμπνέει στους συνομιλητές εμπιστοσύνη, ευγένεια και εργατικότητα.

Πηγή: Pinterest
Πράσινο

Το πράσινο είναι το χρώμα της φύσης και γι αυτό συνδέεται με την ηρεμία και τη γαλήνη της ψυχής. Τα άτομα που τα προτιμούν είναι δραστήρια, κοινωνικά, αγαπούν τις αλλαγές, διακατέχονται από τρυφερότητα και έχουν την τάση να βοηθούν τους συνανθρώπους τους.

Πηγή: Pinterest
Μωβ

Το μωβ είναι το χρώμα του μυστηρίου. Απρόβλεπτοι, ευαίσθητοι και παθιασμένοι αυτοί που το προτιμούν. Εκφράζει, επίσης, πνευματικότητα, ηθική και ηρεμία. Πολλές φορές αυτά τα χαρακτηριστικά δημιουργούν εύκολους, αλλά πολλές φορές και πολύ δύσκολους ανθρώπους.

Πηγή: Pinterest
Πορτοκαλί

Ζεστό και έντονο χρώμα. Ταιριάζει σε ανθρώπους δημιουργικούς, ενεργητικούς που δεν φοβούνται τις αλλαγές. Πολλές φορές φαίνονται εκκεντρικοί και λίγο κακομαθημένοι, ταυτόχρονα, όμως, ξέρουν να ζυγίζουν καταστάσεις, συμπεριφορές και να αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Πηγή: Pinterest
Κόκκινο

Δυναμισμό, εγωκεντρισμό, ερωτισμό και πάθος. Αυτά εκφράζει το κόκκινο. Γι αυτό πολλοί καταστηματάρχες, κυρίως τον χειμώνα, ντύνουν τις κούκλες με ρούχα κόκκινου χρώματος. Επίσης πολλοί άνθρωποι όταν θέλουν να κατακτήσουν το άλλο τους μισό προτιμούν το κόκκινο χρώμα.

Πηγή: Pinterest
Κίτρινο

Ονειροπόλοι, δραστήριοι, δημιουργικοί και περιπετειώδεις αυτοί που προτιμούν το κίτρινο χρώμα για τα ρούχα τους. Είναι ένα από τα χρώματα της φύσης, του ήλιου και γι αυτό εκφράζει χαρά και ευτυχία. Το κίτρινο αυξάνει την σεροτονίνη που παράγει ο εγκέφαλός μας και αυτό σημαίνει ότι μας φτιάχνει τη διάθεση.

Πηγή: Pinterest
Ροζ

Ηρεμία και ζεστασιά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που εμπνέει το απαλό ροζ. Συνήθως το προτιμούν γυναίκες και εκφράζουν αισιοδοξία και ρομαντισμό. Η χρήση του αποπνέει ευγένεια και οικειότητα.

Πηγή: Pinterest
Άσπρο

Όπως το μαύρο, έτσι και το άσπρο είναι ένα από τα δημοφιλέστερα χρώματα που προτιμούν οι άνθρωποι στην καθημερινότητά τους, γιατί συνδυάζονται με πολλούς τρόπους και πολλά χρώματα. Αυτοί, όμως, που έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στο άσπρο προτιμούν να είναι ελεύθερα πνεύματα και βλέπουν με θετική ματιά τη ζωή. Είναι οργανωτικοί και υπομονετικοί. Γι αυτό όταν αρχίζουν κάτι το φτάνουν μέχρι το τέλος.

Πηγή: Pinterest

 

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Facebook και Instagram!

Giving Sight by Beasty-press 

 

2