Ο πλανήτης Γη που μας φιλοξενεί έχει την δυνατότητα να μας εκπλήσσει καθημερινά και να πυροδοτεί το ενδιαφέρον μας. Ως ανθρώπινα όντα η περιέργεια μας σχετικά με ότι φαίνεται μυστήριο και ανεξήγητο, μας οδηγεί στην αναζήτηση περισσότερων φαινομένων. Φαινόμενα που αφήνουν ένα βλέμμα απορίας στον θεατή αλλά και στον αναγνώστη. Η Φύση λοιπόν ποτέ δεν θα πάψει να μας εκπλήσσει, γι’αυτό οφείλουμε να την αγαπάμε και να την φροντίζουμε, με όποιον τρόπο μπορούμε.

Παράξενα φαινόμενα που συμβαίνουν στον πλανήτη μας
  • Παγωμένη λίμνη με φυσαλίδες στον Καναδά

Η παγωμένη λίμνη με φυσαλίδες αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες στον Καναδά. Το 1972 δημιουργήθηκε η τεχνητή λίμνη Abraham με τις κατεψυγμένες φυσαλίδες όπως ονομάζονται να προκαλούν ενδιαφέρον. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για αέρια μεθανίου που απελευθερώνονται από τα φυτά που βρίσκονται στον πάτο της λίμνης, τα οποία φτάνοντας στην επιφάνεια παγώνουν. Αναμφίβολα , όλοι θα θέλαμε να επισκεφτούμε αυτό το θέαμα, ωστόσο ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Οι ήχοι επιπλέον, που ακούγονται από το εσωτερικό της λίμνης με το νερό να διασπάται είναι ιδιαίτερα τρομακτικοί.

φαινόμενα
Abraham Lake
Πηγή: pinterest.com
  • Στόλος φάντασμα στα νερά της Σιγκαπούρης 

Στα ύδατα της Σιγκαπούρης, είναι εμφανής ένας ανεξήγητος αριθμός πλοίων. Πρόκειται για ένα περίεργο φαινόμενο καθώς ο αριθμός αυτός ξεπερνά το άθροισμα του στόλου των αμερικανικών και βρετανικών πλοίων. Το δε μυστήριο έγκειται στην απώλεια πληρώματος και εμπορεύματος στα πλοία.  Φήμες λένε πως αφέθηκαν εκεί ύστερα από πτώχευση και την παγκόσμια οικονομική κρίση.

φαινόμενα
Πηγή εικόνας: http://axinosp.blogspot.com/2009/09/blog-post_20.html
  • Ματωμένοι Καταρράκτες στην Ανταρκτική  

Καταρράκτες σε κόκκινο χρώμα, προκαλούν έκπληξη αλλά και ανατριχίλα στο θέαμα τους. Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται φυσικά για αίμα αλλά υπάρχει μία εξήγηση πίσω από αυτό το φαινόμενο. Η υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο ήταν που έκανε το νερό κόκκινο. Το νερό οξειδώνεται και γίνεται κόκκινο όταν εκτίθεται στον αέρα ωστόσο οι επιστήμονες δεν ήξεραν από που προέρχεται και πώς δημιουργήθηκαν οι καταρράκτες.

Πηγή: pinterest.com
  • Ροζ Λίμνη στην Αυστραλία

Η ροζ λίμνη Hillier αποτελεί ένα αριστούργημα της φύσης, αφήνοντας έκπληκτο κάθε άνθρωπο. Βρίσκεται στο Middle Island, το μεγαλύτερο από τα νησιά και τις νησίδες που συνθέτουν το αρχιπέλαγος Recherche. Οι επιστήμονες θεωρούν πως το χρώμα της οφείλεται σε μια χρωστική ουσία που δημιουργήθηκε από τους οργανισμούς Dunaliella salina και halobacteria. Ωστόσο υπάρχει και μία θεωρία που υποστηρίζει ότι το αλάτι της λίμνης περιέχει στο εσωτερικό του φλοιού του αλόφιλα βακτήρια κόκκινου χρώματος, τα οποία και δίνουν τη ροζ απόχρωση στο νερό. Αξίζει να σημειωθεί πως το χρώμα δεν αλλάζει ποτέ και πως η λίμνη δεν έχει βλαβερές επιδράσεις στον άνθρωπο.

Πηγή: pinterest.com
  • Βράχος Κουνόπετρας στην Κεφαλονιά 

Στην νότια ακτή του Ληξουρίου υπάρχει ένας βράχος που με την παλίρροια κινείται μπρος και πίσω χωρίς όμως να πέφτει. Φήμες λένε πως Βρετανοί προσπάθησαν να μετακινήσουν τον βράχο χωρίς όμως επιτυχία. Ωστόσο μετά τον σεισμό του 1953 το έδαφος άλλαξε μορφολογία με αποτέλεσμα ο βράχος να σταθεροποιηθεί.

Φαινόμενα
Πηγή: Pontos News

Φυσικά υπάρχουν ακόμα πολλά φαινόμενα στον κόσμο που αξίζει να μελετήσουμε. Η ζωή και ο πλανήτης είναι γεμάτα εκπλήξεις!

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Facebook και Instagram!

Giving Sight by Beasty-press 

 

1 COMMENT

  1. … [Trackback]

    […] Here you will find 27151 more Information on that Topic: beasty.gr/paraksena-fainomena-pou-sumbainoun-dton-kosmo/ […]

Comments are closed.