Όσα Μου Έμαθε Η Φοιτητική Ζωή

Είσαι φοιτητής; Τι σύμπτωση, και ‘γω.. Τι, δεν είσαι; EE! Στο εύχομαι αλλά να ξέρεις πως δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα, ούτε απαραιτήτως ρόδα θα σε συντροφεύουν σε όλο το διάβα σου. Αναγκαστικά θα μεταβείς σε μια νέα πραγματικότητα που έχει να σου διδάξει πολλά. Εσύ να κοιτάξεις να πάρεις τα μηνύματα που έχει να σου δώσει και αν θες διάβασε τι εμένα μου έμαθε η φοιτητική ζωή. Ίσως ταυτιστείς, ίσως τα βρεις μπροστά σου..

-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Η ανεξαρτησία είναι ευλογία. Πόσες φορές δεν είχες μπουχτίσει όταν έμενες με τους δικούς σου απλά και μόνο γιατί ήθελες να γυρνάς όποτε σου άρεσε χωρίς να δίνεις αναφορά; Η φοιτητική ζωή το προσφέρει απλόχερα αυτό. Στα μάτια των γονιών σου γίνεσαι ένα υπεύθυνο “μεγάλο” παιδί που μπορεί να διαχειριστεί τη ζωή του μόνο του και μπορεί να γυρίζει και λίγο πιο αργά γιατί  -guess what- δεν έχει την άλλη μέρα σχολείο. Όταν δε, μένεις και μόνος σου: ο κόσμος σου ανήκει και είσαι αφέντης  του εαυτού σου. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

-Η ΜΟΝΑΞΙΑ

Λέγοντας αυτή τη λέξη ανοίγουμε μεγάλο κεφάλαιο. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα το νοιώσεις.  Να θυμάσαι όμως πως η μοναξιά μπορεί να γίνει πολύ εποικοδομητική όταν την βιώσεις σαν ελευθερία. Και η ελευθερία είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγαθά του πλανήτη. Έχοντα κάτι τέτοιο στο μυαλό σου θα μπορέσεις να γυρίσεις το κάθε αρνητικό συναίσθημά σου προς όφελός σου και να αδράξεις τη ζωή κάνοντας με πλήρη συνειδητότητα τα πράγματα που εσύ αγαπάς  χωρίς καλούπια και κουτάκια.

-Η ΦΙΛΙΑ

Σε μια νέα σχολή θα έχεις ευκαιρίες να γνωρίσεις νέα άτομα. Τι κι αν δεν είναι το φόρτε σου οι παλαιές σου συναναστροφές;! Οτιδήποτε έχεις φανταστεί μπορείς να το κάνεις γιατί οι νέες φιλίες μπορεί να είναι δύσκολες αλλά δεν θα παύσουν να είναι ποτέ το πιο γλυκό κομμάτι της ζωής μας. Μπορεί να μην σταθείς τυχερός με την πρώτη φορά, ούτε με την δεύτερη, αλλά όταν δεν τα παρατάς  έχεις ήδη νικήσει. Να μην φοβάσαι να φας άκυρο ούτε να φοβάσαι μην πληγωθείς γιατί «μόνο από λάθος σε λάθος φτάνει κανείς στην αλήθεια». Φτάσε στην αλήθεια σου λοιπόν χωρίς να ματαιώνεσαι.

 

Είναι πολύ απελευθερωτικό να δείχνεις εμπιστοσύνη στη ροή της ζωής χωρίς να σκας. Όσα είναι να έρθουν θα έρθουν και θα είσαι εκεί να υποδεχτείς και να τα ζήσεις. Να είσαι ευγνώμων για Ο,ΤΙ σου συμβαίνει και να προσπαθείς από την κάθε κατάσταση να πάρεις εκείνα τα μαθήματα που θα σε κάνουν πιο δυνατό.

6
Κατερίνα Καββαδά
Δεν ξερω αν εχω γεννηθει για να γραφω. Σιγουρα ομως εχω γεννηθει για να αγαπω μαζι με αυτους που αγαπουν. Εκπεμπω μονο αυτο που θελω να λαμβανω, Φως και Αγαπη! Βλεπω το καλο σε ο,τι συμβαινει και δεν χαραμιζω την ευγνωμοσυνη μου για τιποτα στον κοσμο! Ειμαι ανθρωπος και αυτη ειναι η μονη ιδιωτητα που δεχομαι να μου δινω! Ειμαι η Κατερινα και αυτος ειναι ο κοσμος μου.. join it!

Latest Articles

Διάβασε επίσης...