εφαρμογές

Οι εφαρμογές που μπορεί ένας χρήστης να εγκαταστήσει στο κινητό του (τηλέφωνο, τάμπλετ, υπολογιστή) είναι εκατοντάδες. Η τεχνολογία τα τελευταία χρόνια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Οι σημερινοί φοιτητές, κι όχι μόνο, την έχουν ως βασικότερο σύμμαχό τους. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που εξυπηρετούν τις ανάγκες της φοιτητικής ζωής.

Studdle
εφαρμογές
apkpure.com

Το Studdle είναι η ελληνική εφαρμογή που φέρνει στο κινητό σου ό,τι ένας φοιτητής πρέπει να ελέγχει λίγο-πολύ καθημερινά. Μπορείς να βρεις τις ανακοινώσεις, το πρόγραμμα του εξαμήνου, αλλά και της εξεταστικής. Χάρτη για τη σχολή και τα βιβλιοπωλεία που θα επισκεφτείς για να πάρεις τα συγγράμματά σου. Τους τρόπους πρόσβασης στη σχολή με τα ΜΜΜ και όλα τα στοιχεία της γραμματείας. Επιπλέον, μέσα από την εφαρμογή έχεις πρόσβαση τόσο στο e-class, όσο και στο my studies.

Pocket
εφαρμογές
sketchappcourses.com

Με το Pocket μπορείς με ένα απλό κλικ να στείλεις ιστοσελίδες, άρθρα, φωτογραφίες, video στην εφαρμογή για να έχεις πρόσβαση σε αυτά αργότερα. Έτσι, θα γλιτώσεις τα πολλά ανοιχτά παράθυρα ή σελίδες που μπορεί να χάνεις χωρίς να προλάβεις να διαβάσεις. Το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται να είσαι online για να δεις αυτά που έχεις αποθηκεύσει!

Εναλλακτικά: Instapaper, Readability

Evernote

εφαρμογές

Το Evernote είναι μια δωρεάν εφαρμογή για pc, tablets και smartphones, με το οποίο μπορείς να δημιουργήσεις και να αποθηκεύσεις σημειώσεις με κείμενο, φωτογραφίες ή ήχο. Έτσι, μπορείς π.χ. να κρατήσεις σημειώσεις την ώρα του μαθήματος στο pc σου ή να ηχογραφήσεις σημαντικά σημεία των διαλέξεων και να τα επισυνάψεις στις σημειώσεις σου. Το Evernote θα συγχρονίσει αυτόματα τις σημειώσεις σου με όλες τις συσκευές που χρησιμοποιείς, για να έχεις πρόσβαση σε αυτές όποτε θέλεις. Μπορείς ακόμη να βγάλεις φωτογραφία και να αποθηκεύσεις κάποιο σημαντικό έγγραφο (π.χ. από τον πίνακα ανακοινώσεων της σχολής ή τη σελίδα ενός βιβλίου). Με το Web Clipper που προσφέρει το Evernote θα αποθηκεύεις ολόκληρες ιστοσελίδες, άρθρα, links, σημαντικά emails και pdf’s από το internet για να τα έχεις διαθέσιμα για αργότερα.

Lecture Notes

εφαρμογές

Το Lecture Notes επιτρέπει όχι μόνο την καταγραφή και διαχείριση σημειώσεων, αλλά και την εισαγωγή φωτογραφιών. Το app διαθέτει επίσης τα LectureRecordings και LectureVideos, μέσω των οποίων ο χρήστης καταγράφει αρχεία ήχου και βίντεο. Παρέχει τη δυνατότητα εξαγωγής των σημειώσεων αυτών στο Evernote, το OneNote ή σε μορφή PDF. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και η εφαρμογή Hi-Q MP3 Voice Recorder που χρησιμοποιείται για την καταγραφή διαλέξεων ή φωνητικών σημειώσεων. Τα αρχεία μπορούν να εξαχθούν σε πολλούς τύπους, μεταξύ των οποίων mp3, wav και ogg.

White Noise
εφαρμογές
androidauthority.com

Το White Noise μπορεί να αντικαταστήσει το θορυβώδες περιβάλλον με ήρεμους ήχους της επιλογής σας. Η εφαρμογή περιλαμβάνει πάνω από 30 ήχους και μπορείς να κατεβάσεις ακόμη περισσότερους για ελεύθερη χρήση μέσω του web store. Επίσης, μπορείς να συνδυάσεις ήχους και να δημιουργήσεις τις δικές σου λίστες αναπαραγωγής. Μπορείς επίσης να το χρησιμοποιείς για να χαλαρώσεις κατά την διάρκεια της ημέρας ή πριν τον ύπνο.

Citationsy
5 Automatic Citation Apps That Make Bibliographies Easier to Write
makeuseof.com

Πολλά μαθήματα απαιτούν τη συγγραφή εργασιών. Ένα από τα δύσκολα κομμάτια τους είναι η βιβλιογραφία και οι παραπομπές, καθώς δεν μπορείς να τα γράψεις με όποια σειρά και τρόπο θέλεις. Το Citationsy, με ένα σκανάρισμα του barcode δημιουργεί την κατάλληλη, για τα ακαδημαϊκά πρότυπα, παραπομπή και μάλιστα σε όποιο από τα 1.500 διαφορετικά στιλ, που διαθέτει, επιθυμείς.

Real Calc
RealCalc Scientific Calculator - Apps on Google Play
play.google.com

Το Real Calc αποτελεί την κορυφαία αριθμομηχανή στο PlayStore εδώ και χρόνια. Καθώς πολλές είναι οι σχολές που συμπεριλαμβάνουν μαθηματικά στο πρόγραμμα σπουδών τους, είναι μία εφαρμογή που σίγουρα θα χρειαστείς.

Desmos Graphic Calculator
phandroid.com

Για πιο απαιτητικούς χρήστες, όπως είναι οι σπουδαστές των σχολών θετικών επιστημών, υπάρχει το Desmos Graphing Calculator που προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας γραφημάτων.

Flashcards app
pcsteps.gr

Ένα μεγάλο κομμάτι των σπουδών είναι και οι εξεταστικές, όπου πρέπει να απομνημονεύσεις πολλά στοιχεία. Το Flashcards σε βοηθά να μαθαίνεις να βασικότερα σημεία. Υπάρχουν έτοιμες κάρτες να διαλέξεις από μία πληθώρα θεμάτων. Επίσης, μπορείς να φτιάξεις τις δικές σου κάρτες προσθέτοντας αυτά που θέλεις να μάθεις.

Οasa TelematicsΚυκλοφόρησε η mobile εφαρμογή της τηλεματικής από τον ΟΑΣΑ – Athens Transport

athenstransport.comΜία σωτήρια εφαρμογή για να μπορείς να πηγαίνεις παντού στην ώρα σου. Το Oasa Telematics σου δείχνει όλες τις διαδρομές λεωφορείων, καθώς και τις ώρες αναχωρήσεων κι αφίξεων σε κάθε στάση.

Foursquare
How much does it cost to build an app like Foursquare?
matellio.com

Το Foursquare έχει αναδειχθεί στον ικανότερο οδηγό πόλης που μαθαίνει τι σου αρέσει και σε οδηγεί συνέχεια στα καλύτερα μέρη, είτε στην πόλη σου, είτε οπουδήποτε στον κόσμο βρεθείς.

e-food
5 λόγοι για να δοκιμάσεις την ανανεωμένη εφαρμογή του efood
efood.gr

Φοιτητής χωρίς delivery γίνεται; Δεν γίνεται! Το e-food σου προσφέρει μία τεράστια γκάμα καταστημάτων εστίασης για να παραγγείλεις ό,τι θέλεις για όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις.

Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty-Press // Giving Sight The Project 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ