Exclusive Content:

Ο απατεώνας του Tinder: Ένα καλά σχεδιασμένο κόλπο εξαπάτησης

Μια ψεύτικη ταυτότητα. Ένα προφίλ στη πασίγνωστη εφαρμογή, που παραπλανεί. Και ένας απατεώνας έτοιμος να εξαπατήσει για οικονομικό συμφέρον.

Έχουμε μεγαλώσει σε μια εποχή που βασιζόμαστε στα social media. Όλος μας ο κόσμος μπορεί να εξαρτάται από κάποια κλικ. Ζούμε με το καθημερινό άγχος που όλη αυτή η γενιά μας έχει μεταφέρει. Και όσο και να θέλουμε η συγκεκριμένη εξέλιξη να μας υποσχεθεί ένα ασφαλές περιβάλλον, πέφτουμε στη μαύρη τρύπα του σύμπαντος φέρνοντας το απόλυτο σκοτάδι στη ζωή μας. Η εξαπάτηση είναι από τα κυριότερα προβλήματα που θα συναντήσει κανείς αφήνοντας τον εαυτό του να περιπλανηθεί σε αυτόν τον κόσμο. Το Netflix, λοιπόν, πήρε μια πλευρά του προβλήματος και έκανε το ντοκιμαντέρ Ο απατεώνας του Tinder.

Περίληψη

Ένα swipe right στη πασίγνωστη εφαρμογή είναι αρκετό για να σε φέρει κοντά με άπειρα άτομα στον κόσμο. Έτσι ξεκίνησε και για τις Cecilie Fjellhøy, Pernilla Sjöholm και Ayleen Charlotte. Οι λόγοι που μπαίνει κανείς στην εφαρμογή είναι γνωστοί, ακριβώς γι’ αυτό περίμεναν και οι ίδιες να γνωρίσουν ένα από τα matches τους. Το ένα μαγικό ραντεβού ακολούθησε το επόμενο, αφήνοντας τις κοπέλες άφωνες από το παραμύθι που ζούσανε. Μέχρι που ένα τρομακτικό συμβάν φέρνει τη ζωή του match τους σε κίνδυνο. Και εκείνος αρχίζει να ζητάει λεφτά για να σωθεί.

Ο απατεώνας του Tinder
Πηγή εικόνας: lapresse.ca
Ο απατεώνας

Η ιστορία του ξεκινάει ως Simon Leviev. Ο γιός ενός πάμπλουτου επιχειρηματία στον τομέα των διαμαντιών. Αυτό από μόνο του τραβάει ήδη αρκετή προσοχή, όπως εξάλλου σκόπευε. Αρχίζει επομένως να παρασέρνει τις γυναίκες με ραντεβού υπερπαραγωγή. Ιδιωτικά τζετ. Ταξίδια σε άλλες χώρες. Και πάρα πολλές μαγικές στιγμές. Ώσπου κάτι πάει λάθος. Εκεί που όλες οι ρόδινες στιγμές μοιάζουν τόσο ψεύτικες για να είναι αληθινές, κάνει την κίνηση ματ.

Δέχεται επίθεση από εχθρούς της εταιρίας και σπεύδει να κρυφτεί. Για λόγους προστασίας της τοποθεσίας του «αναγκάζεται» να ζητήσει χρήματα από τα θύματά του. Είτε ολοκληρωτική χρήση πιστωτικής κάρτας, είτε υποτιθέμενα δανεικά για να μπορέσει να καλυφθεί. Το ένα κακό συμβάν φέρνει το άλλο, μέχρι που τα ποσά μεγαλώνουν αντί να μικραίνουν. Πράγμα που φέρνει τις ίδιες τις γυναίκες σε μια σκοτεινή σελίδα στη ζωή τους, γιατί χωρίς να το ξέρουν εκείνος ήταν ο απατεώνας του Tinder, και τις είχε εξαπατήσει.

Τα θύματα

Τρεις γυναίκες που πιστεύουν σε έναν άνθρωπο που τις έχει καθηλώσει. Ζούνε έναν μονόπλευρο έρωτα εν αγνοία τους λύνοντας όσα δεσμά τις κρατούσαν αποστασιοποιημένες. Η Cecilie Fjellhøy νόμιζε ότι ζούσε ένα ατελείωτο παραμύθι. Πράγματα που μοιάζανε σαν πορσελάνινες κούκλες πίσω από μια χοντρή τζαμαρία. Κατέληξε να επικοινωνεί με τον Simon σε καθημερινή βάση, τόσο που η σχέση να χρειάζεται μια κοινή στέγη. Ψάχνει σπίτι. Βρίσκει σπίτι. Και κάπου εκεί η ζωή της παίρνει τον κατήφορο. Η πλεκτάνη του απατεώνα την κάνει να ανησυχεί έντονα για τη ζωή του. Οπότε όταν της ζητάει χρήματα, η πρώτη σκέψη είναι να κάνει τα πάντα για να του τα δώσει. Φτάνοντας στο εξωπραγματικό ποσό των περίπου 250.000 ευρώ.

Ο απατεώνας του Tinder
Πηγή εικόνας: eltopia.com.cy

Λίγο καιρό μετά η Pernilla Sjöholm κάνει match με τον Simon στην εφαρμογή. Την καλεί να τον συναντήσει και της πληρώνει τα αεροπορικά εισιτήρια. Αν και δεν γίνεται η ερωτική σύνδεση που περίμεναν, κρατάνε τη σχέση τους φιλική. Μέχρι που ταξιδεύουν στην Μύκονο για διακοπές και διασκεδάζουν πλουσιοπάροχα. Η ίδια κίνηση ματ παίρνει τόπο και με τα ίδια κριτήρια του δανείζει ένα εξίσου μεγάλο ποσό.

Τα μαντάτα

Μετά από 9 διαφορετικές πιστωτικές, η Cecilie βρίσκει τη ζωή της να βαλτώνει. Χάνει την επικοινωνία με τον Simon και η τράπεζα American Express έρχεται να της φέρει νέα που δεν φανταζόταν πως θα άκουγε ποτέ της. Ο υποτιθέμενος Simon είναι γνωστός απατεώνας και έχει παρακρατήσει λεφτά κι απο άλλες γυναίκες. Η γυναίκα χάνοντας τη γη κάτω από τα πόδια της βρίσκει την επιλογή του θανάτου πολύ πιο δελεαστική. Όμως ξεκινάει μια κίνηση εναντίων του και επικοινωνεί με μια γνωστή εφημερίδα.

Κάπως έτσι φέρνει τα δύο θύματα να ενώνονται ενάντια στον απατεώνα του Tinder που τους κατέστρεψε τη ζωή. Η Ayleen Charlotte, με τη σειρά της, ζώντας ερωτευμένη για ένα χρόνο με τον σύντροφό της, ανακαλύπτει ένα άρθρο. Μαθαίνει πως ο Simon δεν είναι αυτός που γνωρίζει και παίρνει και εκείνη δραστικά μέτρα εναντίων του.

Σχολιασμός

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι εύκολο να παρακολουθείς τις ζωές τόσων ανθρώπων να καταστρέφονται με αυτόν τον τρόπο. Έχουν φτάσει σε ένα σημείο όπου είναι εκτεθειμένες από παντού με ένα τεράστιο χρέος να τις κοιτάει κατάματα. Τα δάκρια των τριών γυναικών, όταν φτάσουν στο σημείο που άλλαξε η ζωή τους, είναι ένα σφίξιμο στο στομάχι. Χάνουν πλέον την εμπιστοσύνη τους στους ανθρώπους.

Ο απατεώνας του Tinder
Πηγή εικόνας: screenrant.com

Όμως τα social παίρνουν τη δική τους σειρά για να τις βυθίσουν ακόμα περισσότερο. Μετά τη δημοσιότητα της ιστορίας αυτής οι αναγνώστες κακοχαρακτηρίζουν τα θύματα για τις πράξεις τους. Είναι ήδη βαρύ το ψυχολογικό κομμάτι που μεγαλώνει με αυτόν τον τρόπο, και είναι θλιβερό. Ο απατεώνας του Tinder με έκανε να καταλάβω πόσο εύκολο είναι να σε εξαπατήσει κάποιος. Πόσο δραστικά έχει αλλάξει η επικινδυνότητα του διαδικτύου και πόσες τρελές κατευθύνσεις έχει. Γιατί είναι γνωστό πως είναι ένα κομμάτι της σκοτεινής πλευράς του. Υπάρχουν άλλα τόσα που είτε γνωρίζουμε είτε όχι.


Παρόμοια άρθρα:

Aκολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

2
Κωνσταντίνα Διούδη
Φοιτήτρια πολιτικών μηχανικών αν και μισώ τις πράξεις. Γι' αυτό βρίσκω διέξοδο στον πλασματικό κόσμο των βιβλίων, σειρών και ταινιών. Μια φράση από βιβλίο, που συμφωνώ απόλυτα, και χαράχτηκε στο μυαλό μου "There's nothing more intoxicating than creating something from nothing. Creating something from yourself. " -Professor Piper- from Fangirl (proud fangirl still)

Latest Articles

Διάβασε επίσης...