san andreas

Πως ξεκινάς ένα τέτοιο αφιέρωμα; Τι να γράψεις και τι να πρωτοθυμηθείς; Ας τα πάρουμε από την αρχή. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει παίξει το διαμάντι που λέγεται San Andreas. Ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού και διασκέδασης με ένα παιχνίδι που (πρακτικά) δε θα έπρεπε να είναι στα χέρια μικρών παιδιών. Πόσες φορές είπατε ψέματα σε γιαγιάδες και θείες πως «απλά οδηγώ ένα ταξί»;

Το παιχνίδι

Ο καθένας από εμάς έχει πολλές αναμνήσεις από αυτό το παιχνίδι. Η τεράστια ποικιλία των αποστολών, καθώς και ο μεγάλος αριθμός τους, έκανε την εμπειρία μεγάλης διάρκειας και πραγματικά immersive. Τα νεύρα μας δοκιμάστηκαν σε αρκετές περιπτώσεις, όπως στο «Wrong Side of The Tracks» (με το οποίο άνετα έσπαγες χειριστήριο) ή με το RC αεροπλάνο του Zero. Χρυσές εποχές. Προσωπικά μου έβγαινε η πίστη να πάρω το δίπλωμα πιλότου για να προχωρήσω στο επόμενο κομμάτι της περιπέτειας.

Οι χαρακτήρες πολλοί και διαφορετικοί, με τον κάθε ένα να έχει ξεχωριστό κομμάτι στις καρδιές μας. Επικοί villians, όπως ο Frank Tempenny (Samuel Jackson, ευχαριστούμε) και οι Big Smoke και Ryder, μας σημάδεψαν και μας άφησαν βαθιά πληγωμένους όταν μάθαμε για την προδοσία τους. Από την άλλη μεριά μάθαμε τι θα πει να έχεις πραγματικούς αδελφούς στο πλευρό σου, με αναφορά στον Sweet και την Kendl. Με διαφορά ο καλύτερος χαρακτήρας του παιχνιδιού, αν όχι ολόκληρου του franchise, ήταν ο OG Loc. Μοναδικές ρίμες με ξεκάθαρες επιρροές από Tupac, ο OG Loc είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι για να πατώσει το party σου.

Ο χάρτης

Ο χάρτης ήταν τεράστιος και γεμάτος δραστηριότητες και αξιοθέατα. Η κάμερα που είχες στο παιχνίδι ήταν ένα πολύ καλό εργαλείο για να αφιερώσεις ώρες στο κόσμο του San Andreas. Οι φωτογραφίες που τράβαγες αποθηκεύονταν σε ένα φάκελο στο PC σου, σε περίπτωση που ήθελες να μοιραστείς τις εμπειρίες σου με τους φίλους σου ή να κάνεις video με τις περιπέτειες σου. Σε αντίστοιχο φάκελο μπορούσες να βάλεις τραγούδια για να παίζει το in-game ραδιόφωνο στα οχήματα.

Από τα γκέτο του Los Santos με τις συμμορίες να παλεύουν για τον έλεγχο της γειτονιάς και τα drive-by να πηγαίνουν σύννεφο, μέχρι το χλιδάτο Las Venturas, ο CJ γινόταν ό,τι ήθελες εσύ. Υπήρχαν γυμναστήρια, μαγαζιά με ρούχα, σχολές εκμάθησης νέων πολεμικών τεχνών, fast food joints, (με έτοιμους δίσκους που εμφανίζονταν από ένα μαγικό πάγκο), strip clubs, και φυσικά τα κουρεία που πήγαινες για κούρεμα και έβγαινες με μαλλί afro.

Θα μπορούσα να αναλύσω κάθε πτυχή αυτού του παιχνιδιού, αλλά αυτό θα έπαιρνε μέρες.

Πείτε μας στα σχόλια τις καλύτερες στιγμές σας! Μέχρι το επόμενο Nostalgia Trip, περιμένουμε τις δικές σας εμπειρίες!

Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

1 COMMENT

Comments are closed.