Exclusive Content:

Makeup Mystery από την Eva Mardali: μια συνέντευξη

Μια YouTuber που... γεμίζει με χρώμα, περίεργες υποθέσεις! Εάν παρακολουθείς την Εύα και τα Makeup Mystery, δες τι μας είπε!

Η Εύα Μάρδαλη έφερε τα Makeup Mystery στον χώρο του ελληνικού YouTube! Έχει περάσει τουλάχιστον ένα έτος από το πρώτο βίντεο και η σειρά σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Τα Makeup Mystery είναι βίντεο στα οποία η creator βάφεται ενώ μας εξιστορεί παράξενα μυστήρια! Καταφέραμε να μιλήσουμε με την Εύα για την εμπειρία της στο YouTube, μελλοντικά σχέδια και πράγματα που μάλλον δεν γνωρίζαμε!

1. Πώς μπήκε το make-up στη ζωή σου;

Πρέπει να ήμουν 12 ή 13 χρόνων και άρχισα βλέποντας βίντεο στο YouTube, αυτό είναι το αστείο! Από μικρή μου άρεσε όταν έλειπε η μαμά μου απ’ το σπίτι να παίρνω τα καλλυντικά της και να τα χρησιμοποιώ κρυφά. Στην ηλικία των 12 χρόνων ανακάλυψα τη Michelle Phan και ο συνδυασμός αυτών φαίνεται να μου κόλλησε το «μικρόβιο».

2. Έχεις πάει σε αντίστοιχη σχολή ή είσαι αυτοδημιούργητη; Έχεις σκοπό να ασχοληθείς επαγγελματικά με το μακιγιάζ εκτός του YouTube;

Προς το παρόν είμαι αυτοδίδακτη στον τομέα του makeup, έχω σπουδάσει πληροφορική που είναι εντελώς άσχετο. Θέλω να διευρύνω τις γνώσεις μου και το έχω μέσα στα σχέδιά μου να πάω σε κάποια σχολή με απώτερο σκοπό να στρέψω αυτή τη δουλειά σε επαγγελματικό επίπεδο.

Makeup Mystery
Πηγή εικόνας: @evamardali στο Instagram
3. Ποια/ ποιόν θα ήθελες να βάψεις περισσότερο;

Από μικρή λατρεύω τη Lady Gaga. Όποτε σίγουρα το μεγαλύτερό μου όνειρο είναι να επιμεληθώ το μακιγιάζ αυτής της μεγάλης pop star! Βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσο το χέρι μου θα μπορούσε να τη βάψει καθώς είμαι σίγουρη ότι θα έτρεμε. (Εδώ έτρεμε η Nikkie Tutorials).

4. Έχεις κάποιο πρότυπο στο χώρο της ομορφιάς;

Από τον ελληνικό χώρο της ομορφιάς μου αρέσει πολύ η Κορίνα. Είναι μια makeup artist, που στα look της χρησιμοποιεί πολύ χρώμα, cut crease πάνω στο cut crease, είναι απίθανη! Οπότε σίγουρα βλέπω αυτά που κάνει και σκέφτομαι «μακάρι οι δυνατότητές μου να φτάσουν κάποτε στο επίπεδο της Κορίνας».

5. Πώς προέκυψε η ιδέα για τα Makeup Mystery;

Αυτή η ιδέα δεν είναι καθαρά δική μου, αυτό ξαφνιάζει τους περισσότερους. Μου το είχε προτείνει μια κοπέλα, εγγεγραμμένη στο κανάλι μου! Η συγκεκριμένη έβλεπε ότι ενώ στο YouTube επικεντρωνόμουν στο beauty περιεχόμενο (με makeup tutorials και reviews), στο Instagram μιλούσα για διάφορες υποθέσεις που και που. Ανέφερα και σχολίαζα παράξενες υποθέσεις, κυρίως για εξωγήινους. Η κοπέλα μου έστειλε κάποιο βίντεο της Bailey Sarian. Αυτή η YouTuber βάφεται και μιλάει για διάφορες υποθέσεις/ μυστήρια ταυτόχρονα. Παρακολούθησα το περιεχόμενό της και μου άρεσε πάρα πολύ σαν ιδέα. Από τότε αποτελεί τη Νο.1 έμπνευσή μου για τα Makeup Mystery. Φροντίζω να τη γράφω κάτω από τα βίντεο ως την έμπνευσή μου.

6. Πόσο σου παίρνει για να συγκεντρώσεις τις πληροφορίες για μια υπόθεση; Είναι δύσκολο να τις συνδέσεις στο βίντεο;

Θεωρητικά και όπως το οργανώνω στο μυαλό μου, μια εβδομάδα αφιερώνεται στη συγκέντρωση πληροφοριών και άλλη μια εβδομάδα στο μοντάζ του βίντεο. Σίγουρα η έρευνα παίρνει περισσότερο. Ο χρόνος που θα πάρει όλη αυτή η διαδικασία ποικίλλει ανάλογα την υπόθεση. Παραδείγματος χάριν, σε υποθέσεις του reddit (όπου ο καθένας έγραψε μια περίεργη εμπειρία του) είναι πιο απλό να συγκεντρωθούν πληροφορίες. Για παράδειγμα, σε μια υπόθεση δολοφονίας υπάρχουν πάρα πολλές απόψεις και δεν ξέρεις ποια απ’ όλες αυτές μπορεί να είναι παραπληροφόρηση. Προσπαθώ πάντα να προβάλλω την αλήθεια, επίσης θέλω το κανάλι μου να μην είναι πηγή ψεύτικων ειδήσεων. Κατά συνέπεια δεν συμπαθώ τις ψεύτικες πληροφορίες και κάνω υπερπροσπάθεια για να τις αποκλείσω αμέσως. Εξάλλου δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πηγή που εμπιστεύομαι αποκλειστικά, απλά έχει τύχει να αποκλείσω πηγή που έδινε επαναλαμβανόμενα λανθασμένες πληροφορίες.

7. Ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι στην όλη διαδικασία δημιουργίας ενός βίντεο;

Το αγαπημένο μου κομμάτι είναι να ανεβάζω το βίντεο στο YouTube και να διαβάζω από κάτω τα σχόλια. Εκεί ενδεχομένως να έχουν γράψει μια θεωρία που εγώ δεν την έχω σκεφτεί! Για αυτό κιόλας παροτρύνω τους συνδρομητές να επικοινωνούν στα σχόλια μαζί μου. Προσπαθώ πάντα να διαβάζω όσα περισσότερα σχόλια μπορώ γιατί πραγματικά είναι πολύ σημαντικό.

8. Προτιμάς το make-up να έχει σχέση με το θέμα του βίντεο ή είναι μια ανεξάρτητη καλλιτεχνική δημιουργία της στιγμής;

Το μακιγιάζ είναι εντελώς ανεξάρτητο απ’ την υπόθεση. Βλέπω τι look περίπου έχω κάνει στο προηγούμενο Makeup Mystery και προσπαθώ να κάνω κάτι διαφορετικό. Γενικά τα Makeup Mystery προτιμώ να «ποζάρουν» σαν δυο διαφορετικά βίντεο. Δηλαδή ενώ λέω την υπόθεση, ταυτόχρονα να βλέπεις κάτι όμορφο να γίνεται! Είναι μια τέχνη που εκτυλίσσεται ταυτόχρονα με την αφήγηση. Στην αρχή κάθε βίντεο γράφω: «το μακιγιάζ πλαισιώνει την αφήγηση». Η Εύα θέλει να διαχωρίζει τις τέχνες των βίντεο της, χωρίς να βγαίνει η μία πάνω από την άλλη.

Makeup Mystery
Πηγή εικόνας: @evamardali στο Instagram
9. Έχεις να μας προτείνεις κάποια καλλυντικά που αναβαθμίζουν τις εμφανίσεις σου;

Τελευταία έχω κολλήσει με το foundation της Korres “activated charcoal”. Πραγματικά είναι ένα foundation που σου καλύπτει τα πάντα, έχω πάθει σοκ. Το μόνο κακό με το συγκεκριμένο προϊόν είναι ότι δεν βγαίνει σε πολλές αποχρώσεις. Έπειτα, μου αρέσει η παλέτα της Morphe 35Β. Έχει αγοραστεί πριν από πολλά χρόνια και κρύβεται πίσω από τα Makeup Mystery!

10. Πλέον ασχολείσαι σχεδόν αποκλειστικά μετά με Makeup Mystery βίντεο. Έχεις σκοπό να γυρίσεις στα παλιά βίντεο με make-up tutorials στο μέλλον;

Ο λόγος που τα έχω γυρίσει αποκλειστικά σε Makeup Mystery, είναι γιατί έβλεπα ότι τα προηγούμενα βίντεο δεν με γέμιζαν πλέον. Είχα μία μεταβατική περίοδο, όπου έκανα εναλλάξ ανά βδομάδες makeup mystery και ένα απλό beauty video. Πραγματικά δεν ξέρω πώς προλάβαινα εκείνη την περίοδο να ζω! Εννοείται ότι ακόμα υπάρχει ενθουσιασμός με τις νέες κυκλοφορίες σε beauty products, απλά τις ζω ως θεατής. Προσωπικά δεν νομίζω να γυρίσω πάλι σε αυτό, τουλάχιστον στην τωρινή φάση που βρίσκομαι.

11. Από τότε που έγινες αρκετά διάσημη στον χώρο του YouTube, σε αναγνωρίζουν έξω; Πώς διαχειρίζεσαι τη φήμη;

Διάσημη δεν με θεωρώ σίγουρα. Έχει τύχει αρκετές φορές να με αναγνωρίσουν στο δρόμο. Μπορεί να μην είναι αντιληπτό στα βίντεο μου αλλά είμαι ένα άτομο πολύ εσωστρεφές. Οπότε όταν ένας άνθρωπος με προσεγγίζει στο δρόμο ντρέπεται να μου μιλήσει, αλλά το θέμα είναι ότι ντρέπομαι και εγώ! Αυτές οι τυχαίες συναντήσεις είναι πολύ ευχάριστες. Έχει τύχει κάποιο άτομο να μου πει ότι βλέπει τα βίντεο μου και να πιάσουμε συζήτηση πάνω σε αυτά. Ενθουσιάζομαι γιατί όταν ασχολείσαι με το YouTube, αυτοί που σε βλέπουν σε ξέρουν, αλλά εσύ δεν τους ξέρεις. Οπότε στην τελική βρίσκεις πολλά άτομα με τα οποία έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα, το ίδιο «μικρόβιο» του true crime. Το ίδιο συμβαίνει και με τα μηνύματα στο Instagram, στα οποία προσπαθώ να απαντάω.

12. Με όλα όσα διαβάζεις καθημερινά, έχεις γίνει πιο καχύποπτη στις σχέσεις σου με άλλους ανθρώπους;

Ακόμα και πριν ξεκινήσουν τα Makeup Mystery ήμουν αρκετά καχύποπτο άτομο. Από τότε που άρχισα τα βίντεο, όταν γυρίζω τα βράδια στο σπίτι είμαι όντως πιο τρομαγμένη, ακόμα και αν ο φόβος υπήρχε και από πριν. Έχω γίνει πιο καχύποπτη! Αυτό που με ρωτάνε πολλοί είναι αν τρομάζω με τα φαντάσματα. Επειδή κάνω αρκετά βίντεο με στοιχειωμένα σπίτια, θέλουν να μάθουν συνήθως πως κοιμάμαι το βράδυ, αν θα με στοιχειώσει μία κούκλα για την οποία μίλησα σε ένα βίντεο, ή αν με φοβίζει η κούκλα που έχω στο δωμάτιο μου. [Επίσης σε αυτό το σημείο να πούμε ότι η Αλίκη (η κούκλα της Εύας) έχει εμφανιστεί και σε Makeup Mystery!] Αν έχω φοβηθεί κάτι με τα make-up mystery είναι οι άνθρωποι. Προτιμώ να είμαι καχύποπτη παρά να μην έχω αίσθηση του τι μου συμβαίνει.

13. Ποιο είναι το αγαπημένο σου βίντεο στο κανάλι σου; Υπάρχει κάποια υπόθεση που σε έχει ευαισθητοποιήσει πάνω στο θέμα περισσότερο από άλλες;

Το αγαπημένο μου βίντεο αλλάζει συνέχεια. Ένα αγαπημένο μου Makeup Mystery είναι η υπόθεση της Gypsy Rose Blanchard. Αρχικά, από μικρή η Rose ήταν φυλακισμένη από τη μητέρα της με τη πρόφαση ότι δήθεν είχε μια σοβαρή ασθένεια. Έπειτα η Gypsy είχε βάλει έναν φίλο της να δολοφονήσει τη μητέρα της! Αυτό προέκυψε αφού η κοπέλα είχε υποψίες για τις προθέσεις της μητέρας της. Εν τέλει η μαμά της όντως την κακοποιούσε, πράγμα που έμαθε μετά τον θάνατο της αδίστακτης μάνας. Η Blanchard κατέληξε στη φυλακή το οποίο θεωρώ μεγάλο λάθος.

Η γυναίκα βγαίνει σε λίγα χρόνια από τη φυλακή και ακολουθώ ακόμα την υπόθεση της. Περιμένω να δω ποιες θα είναι οι δηλώσεις της εκτός φυλακή, αφού με έχει αγγίξει πάρα πολύ η συγκεκριμένη υπόθεση! Η δήλωση της Rose, «περνάω καλύτερα στη φυλακή παρά με τη μαμά μου», με κάνει να ανατριχιάζω! Στο συγκεκριμένο Makeup Mystery αντιμετώπισα δυσκολίες και με τη συγκέντρωση πληροφοριών. Εάν και εφόσον υπάρξει ενημέρωση στη συγκεκριμένη υπόθεση θα ήθελα να ενημερώσω το κοινό μου μέσω Instagram, όπως κάνω συνήθως με τα νέα στοιχεία υποθέσεων.

Καταλήγοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου την Εύα Μάρδαλη! Είχαμε μια εκπληκτική συνεργασία. Εύχομαι να έρθουν σύντομα τα καλύτερα! Σε αγαπάμε!

Παρακολούθησε τώρα το τελευταίο Makeup Mystery της Eva Mardali:

Ανακάλυψε την Eva Mardali: YouTube | Instagram


Παρόμοια άρθρα:

Μη ξεχάσετε να ακολουθήσετε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Δημήτρης Κασβίκης
Δημήτρης Κασβίκης
Φοιτητής Κοινωνικής Θεολογίας στο ΕΚΠΑ. Kill Em With Kindness. Μια φράση που με ακολουθεί σε όλη τη ζωή μου. Είμαι ενθουσιασμένος που μου δίνεται η ευκαιρία να μοιραστώ τις σκέψεις μου μέσω του Beasty!

Latest Articles

Διάβασε επίσης...