Στο τέλος της δεύτερης σεζόν του La casa de papel, οι ληστές καταφέρνουν να αποδράσουν από το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Ισπανίας μαζί με τα 984 εκατομμύρια ευρώ που τύπωσαν κατά τη διάρκεια των 6 ημερών της ληστείας. Θρηνούν τις απώλειές τους και ο καθένας παίρνει τον δικό του δρόμο, για κάποια μακρινή χώρα του Νότου, με μια από τους ομήρους, αλλά και την διαπραγματεύτρια της αστυνομίας, πλέον στο πλευρό τους. Ένα σχεδόν ιδανικό τέλος για αυτή τη μεγαλεπίβολη αποστολή.  

La Casa De Papel
Πηγή: https://trends.noddus.com/2019/06/04/ya-tenemos-el-nuevo-trailer-de-la-tercera-temporada-de-la-casa-de-papel/

Δεν επρόκειτο όμως για το τέλος. Οι παραγωγοί, όπως έχουμε δει αναρίθμητες φορές να συμβαίνει με επιτυχημένες ταινίες και σειρές, εκμεταλλεύτηκαν τη δημοσιότητα και τον υπέρμετρο ενθουσιασμό του κοινού και μας έδωσαν μια ακόμη σεζόν. Έτσι, το La casa de papel επιστρέφει, πιο χολιγουντιανό από ποτέ, με τους πρωταγωνιστές ως ήρωες στα μάτια όχι μόνο των Ισπανών, αλλά ολόκληρου του κόσμου.  

La Casa De Papel
Πηγή: https://ph.news.yahoo.com/everything-know-season-4-netflixs-200400666.html?

Η πλοκή

Ύστερα από δύο ξέγνοιαστα χρόνια, ένα λάθος προκαλεί την εύρεση και τη σύλληψη ενός μέλους της συμμορίας. Τα υπόλοιπα μέλη συγκεντρώνονται. Περισσότερο ή λιγότερο πρόθυμοι, ο καθένας με τα δικά του κίνητρα, αποφασίζουν να συμμετέχουν σε μια δεύτερη ληστεία. Σκοπός η διάσωση του φίλου τους. Αυτή τη φορά όμως, το σχέδιο δεν ανήκει στον Καθηγητή, το εγκληματικό μυαλό πίσω από τη ληστεία στο Νομισματοκοπείο. Αλλά σε έναν πολύ πιο χαοτικό εγκέφαλο

La casa de papel
Πηγή: https://falauniversidades.com.br/la-casa-de-papel-palermo/

Η τρίτη σεζόν παρουσιάζει ένα εξωπραγματικό σενάριο. Η συμμορία που πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη ληστεία όλων των εποχών, επιχειρεί να ξεπεράσει τον εαυτό της. Ο δημιουργός, Álex Pina, αυτή τη φορά δημιουργεί περισσότερη δράση και αγωνία, κρατώντας το ενδιαφέρον του θεατή αμείωτο, ενώ πλάθει χαρακτήρες πιο ανθρώπινους και ευάλωτους, πιο συμπαθείς στο κοινό. Τους φέρνει αντιμέτωπους με το παρελθόν τους, τα λάθη τους, τις απώλειες που έζησαν και τους μεγαλύτερους φόβους τους. Η πλοκή, ωστόσο, δεν διαφέρει πολύ από τις δύο πρώτες σεζόν. Αποτελεί συνέχειά τους και, ταυτόχρονα, αναβαθμισμένη εκδοχή τους. 

Πηγή: https://www.oprahmag.com/entertainment/tv-movies/a28468639/la-casa-de-papel-money-heist-theme-song/

Μουσική επένδυση

Ένα δυνατό στοιχείο της καινούριας σεζόν είναι η μουσική επένδυση. Το soundtrack έχει εξελιχθεί σημαντικά από τις πρώτες δύο σεζόν. Αυτές περιελάμβαναν ελάχιστα κομμάτια πέρα από αυτά που δημιουργήθηκαν συγκεκριμένα για τη σειρά. Αυτή τη φορά, ακούγονται τραγούδια των Men at Work, The Foundations και Belle and Sebastian. Εμβληματική σκηνή συνοδεύει  το γνωστό κουβανέζικο τραγούδι Guantanamera. Δεν μπορούσε να λείπει το Bella Ciao, που σε κάθε σεζόν χρησιμοποιείται για να συμβολίσει τον επαναστατικό χαρακτήρα των δράσεων της συμμορίας.

Πηγή: https://www.falsoo.com/news/
 
ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Σκηνοθεσία
Ερμηνείες
Μουσική επένδυση
Πρόκειται για μια προσπάθεια να δοθεί συνέχεια σε μια ήδη ολοκληρωμένη ιστορία, ριψοκινδυνεύοντας να υποβιβαστεί η συνολική εικόνα της σειράς. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν συμβαίνει, αφού οι παραγωγοί χειρίστηκαν τη νέα σεζόν πολύ έξυπνα από σκηνοθετικής άποψης, βελτιώνοντας στοιχεία που στους προηγούμενους κύκλους υστερούσαν. la-casa-de-papel-3-review