Έχετε βαρεθεί να διαβάζετε βιβλία και να βλέπετε όλη μέρα ταινίες και θα θέλατε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό; Έχετε ήδη καθαρίσει το σπίτι τόσες φορές που το πάτωμα αντανακλά την βαριεστημένη φάτσα σας καλύτερα από τον καθρέπτη του μπάνιου; Τότε ίσως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε μια από τις παρακάτω επιλογές που πρόκειται να αλλάξουν κάπως την καθημερινότητά σας.

 

Online θεατρικές παραστάσεις

Για εσάς που είχατε κανονίσει να πάτε θέατρο αλλά δυστυχώς οι παραστάσεις αναβλήθηκαν μέχρι νεωτέρας ένα έχω να σας πω, ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΤΕ! Το εθνικό θέατρο και το θέατρο τέχνης Κάρολος Κουν μερίμνησαν για το θεατρόφιλο κοινό τους, διαθέτοντας στην διαδικτυακή πλατφόρμα τους παραστάσεις της τρέχουσας σεζόν αλλά και παλαιότερων που απευθύνονται τόσο ενήλικες όσο και σε μικρά παιδιά. Αν ,λοιπόν, έχετε βαρεθεί τις ταινίες και επιθυμείτε κάτι διαφορετικό ιδού η ευκαιρία σας!

 

Online περιηγήσεις σε μουσεία 

Αν απο την άλλη είστε λάτρεις της τέχνης και των μουσείων μπορείτε να “περιηγηθείτε” διαδικτυακά σε μερικά από τα ομορφότερα μουσεία της Ευρώπης από την άνεση της πολυθρόνας σας. Ενδεικτικά ορισμένα μουσεία που προσφέρουν αυτή την δυνατότητα στους επισκέπτες τους είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, η Pinacoteca di Brera στο Μιλάνο και το Βρετανικό μουσείο στο Λονδίνο.

 

Δωρεάν animation στο Open Culture

Βέβαια αν οι παραπάνω επιλογές δεν σας ικανοποιούν μπορείτε να δοκιμάσετε να μπείτε στο Open Culture όπου σας δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσετε δωρεάν πληθώρα animation, ανάμεσά τους μερικά short films του Tezuka Osamu και άλλα πολλά που χρονολογούνται από την δεκαετία του ’50.

 

Εκμάθηση ξένων γλωσσών

Ήσουν από αυτούς που πάντα ήθελαν να μάθουν μια ξένη γλώσσα αλλά το ανέβαλαν λόγω έλλειψης χρόνου; Ε, τώρα είναι η ευκαιρία σου να το κάνεις πραγματικότητα, τέρμα οι δικαιολογίες και οι αναβολές. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κατεβάσεις στο κινητό σου το Duolingo που προσφέρει από τις πιο mainstream γλώσσες όπως ιταλικά, ισπανικά, γαλλικά μέχρι γλώσσες που είναι στα πρόθυρα να εξαφανιστούν όπως τα Χαβανέζικα και τα Ναβάχο.

 

Coursera για να αναπτύξεις καινούριες δεξιότητες

Last but not least, αν θες να ανακαλύψεις δεξιότητες που τόσο καιρό είχες κρυμμένες και να κάνεις courses που προσφέρονται από μεγάλα, διεθνή πανεπιστήμια δωρεάν σχετικά με θέματα που εκτείνονται από business, κοινωνικές επιστήμες μέχρι τέχνες, τότε μπες στο Coursera. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να διευρύνεις τις γνώσεις σου και να αποκτήσεις νέες δεξιότητες χρήσιμες για την επαγγελματική σου σταδιοδρομία.