Κάθε ήπειρος, κάθε χώρα του πλανήτη μας διαθέτει εκατοντάδες αξιοθεάτα, μνημεία, σημεία αναφοράς που όλοι μας έχουμε ως στόχο κάποια στιγμή να επισκεφθούμε. Ωστόσο, όπως είναι φυσικό, υπάρχουν καλά κρυμμένοι “θησαυροί” ανά τον κόσμο, οι οποίοι δεν είναι ευρέως γνωστοί. Σήμερα θα γνωρίσουμε μερικά από αυτά τα διαμαντάκια. Mερικά από τα ιδιαίτερα αξιοθέατα στον κόσμο που ίσως δεν γνώριζες. Θα ταξιδέψουμε για λίγο στον κόσμο, έστω και μέσα από την οθόνη. Ξεκινάμε;

Ιδιαίτερα αξιοθέατα στον κόσμο
Πηγή εικόνας: www.andbeyond.com

Mano del Desierto (το χέρι της ερήμου)

Πρόκειται για ένα γλυπτό στην έρημο Atacama της Χιλής το οποίο έχει ύψος 11 μέτρων. Κατασκευάστηκε από τον γλύπτη Mario Irarrázabal το 1980. Όταν ρωτήθηκε τι ακριβώς συμβολίζει το έργο του, απάντησε πως τονίζει την αδυναμία, την ευπάθεια του ανθρώπου. Συγκεκριμένα, το σηκωμένο χέρι αντικατοπτρίζει την απελπισμένη έκκληση για βοήθεια. Ένα παρόμοιο έργο από τον ίδιο καλλιτέχνη μπορεί να συναντήσει κανείς στην άλλη πλευρά της Νότιας Αμερικής στην Ουρουγουάη, το Monumento al Ahogado.

Ιδιαίτερα αξιοθέατα στον κόσμο

 Βράχος Kjeragbolten (Κίραγκμπολτεν)

Πρόκειται για ένα βράχο στο βουνό Kjerag της Νορβηγίας ο οποίος είναι κυριολεκτικά σφηνωμένος. Είναι σχετικά εύκολα προσβάσιμος και δεν είναι απαραίτητος ο εξοπλισμός αναρρίχησης. Γι’αυτό και τα τελευταία χρόνια αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες. Πολλοί ριψοκίνδυνοι τολμούν να φωτογραφηθούν πάνω στο βράχο, ενώ αρκετά ζευγάρια επιλέγουν το συγκεκριμένο σημείο για τη φωτογράφιση του γάμου τους. Θα το τολμούσες;

Ιδιαίτερα αξιοθέατα στον κόσμο
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Golden Bridge (Χρυσή γέφυρα)

Βρίσκεται στο Βιετνάμ , 1400 μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, εκτείνεται για 150 μ. και φαίνεται οτι κρατείται από δύο τεράστια χέρια. Για την ακρίβεια, είναι μέρος ενός θεματικού πάρκου και η  πανοραμική θέα που προσφέρει στη γύρω εξοχή είναι συγκλονιστική. Πρόκειται για ένα σύγχρονο έργο το οποίο ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2018 και έκτοτε η τουριστική κίνηση στο Βιετνάμ παρουσιάζει αύξηση.

Πηγή εικόνας: pinterest.com

Grand Prismatic Spring

Η μεγαλύτερη θερμοπηγή των Ηνωμένων Πολιτειών και η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο, βρίσκεται στο εθνικό πάρκο Yellowstone. Πήρε το όνομα της από τα εντυπωσιακά χρώματά της, τα οποία σύμφωνα με τους γεωλόγους είναι 100% πραγματικά και οφείλονται εν μέρει στον τρόπο διάχυσης του φωτός. Ωστόσο όπως οι ίδιοι τονίζουν, για να θαυμάσει κάποιος αυτή την πανδαισία χρωμάτων πρέπει να είναι ιδιαίτερα υπομονετικός καθώς παίζουν μεγάλο ρόλο και οι καιρικές συνθήκες.

Πηγή εικόνας: pinterest.com

 Η σημερινή μας εξερεύνηση τελειώνει κάπου εδώ για σήμερα.Το δεύτερο μέρος με τα ιδιαίτερα αξιοθέατα στον κόσμο που ίσως δεν γνώριζες, θα είναι διαθέσιμο πολύ σύντομα!!!

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Facebook και Instagram!

Giving Sight by Beasty-press 

 

1