Ήρθε η στιγμή να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στον κόσμο και να γνωρίσουμε τους υπόλοιπους κρυμμένους θησαυρούς που κρύβει ο πλανήτης μας .Το δεύτερο μέρος από τα αξιοθέατα που ίσως δεν γνώριζες, έφτασε. Κάθiσε αναπαυτικά, πάρε σνακ και ξεκινάμε την περιπλάνησή μας! Αξιοθέατα ανά τον κόσμο.

CUEVAS DE MARMOL: PATAGONIA,CHILE (Μαρμάρινες σπηλιές)
Πηγή εικόνας : e-motion.gr
Πηγή εικόνας: Pinterest

Οι μαρμάρινες σπηλιές στην Παταγονία δεν διαμορφώθηκαν απευθείας στη μορφή που είναι σήμερα. Είναι μια διαδικασία που χρειάστηκε πάνω από έξι αιώνες για να ολοκληρωθεί. Ο τρόπος είναι πολύ απλός. Τα επιθετικά κύματα της λίμνης General Carrera που “έσκαγαν” στο σπήλαιο δημιούργησαν αυτό το εντυπωσιακό ανάγλυφο αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικό αυτού του συμπλέγματος σπηλαίων είναι οι τοίχοι οι οποίοι αλλάζουν χρώμα ανάλογα με τη στάθμη του νερού αλλα και με την αλλαγή του καιρού.

Πότε να τις επισκεφθείς;

Σύμφωνα με τους ειδικούς,η κατάλληλη περίοδος για να τις επισκεφθεί κανείς, είναι μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου. Η στάθμη του νερού εκείνη την χρονική στιγμή είναι χαμηλή και το φως της ανατολής πιο φωτεινό απο ποτέ. Ετσι, ο επισκέπτης θα βιώσει μια μοναδική εμπειρία. Ο μόνος τρόπος να φτάσει κάποιος είναι να χρησιμοποιήσει καραβάκι ή ferry boat καθώς δεν υπάρχει δρόμος ή μονοπάτι για περιήγηση στο εσωτερικό τους.

LA MONTAÑA DE LOS 7 COLORES
Πηγή εικόνας : cuscoandeanhike.com

Το βουνό Vinicunca ή όπως το λένε πολλοί το βουνό-ουράνιο τόξο, βρίσκεται στις Άνδεις του Περού. Φαίνεται πραγματικά σαν πίνακας ζωγραφικής,σαν έργο τέχνης, ωστόσο υπάρχει στ’ αλήθεια. Τα χρώματά του οφείλονται σε ορυκτολογικούς παράγοντες κατά κύριο λόγο. Ωστόσο κανένας επιστήμονας δεν μπορεί να δώσει μια σίγουρη απάντηση για τη δημιουργία αυτού του σουρεαλιστικού θεάματος. Είναι έργο της φύσης. Τα τελεύταια χρόνια έχει γίνει αρκετά δημοφιλές.Όλο και περισσότεροι σπεύδουν να εξερευνήσουν το ιδιαίτερο αυτό βουνό.

LAGUNA COLORADA – RED LAGOON /BOLIVIA 
αξιοθέατα που ίσως δεν γνώριζες
Πηγή εικόνας : tutorialathome.com

Η κόκκινη ή αλλιώς, ματωμένη λίμνη, είναι μια ρηχή λίμνη με αλάτι στη Βολιβία .Οι ντόπιοι υποστηρίζουν πως το κόκκινο χρώμα συμβολίζει το αίμα των Θεών.H επιστημονική κοινότητα όμως έχει αντίθετη άποψη. Το χρώμα προέρχεται από τα φύκια και τα πλούσια μέταλλα στο νερό. Στη λίμνη αυτή μπορεί κανείς να συναντήσει ένα σπάνιο είδος φλαμίνγκο ( James Flamingo) λόγω της μεγάλης ποσότητας πλανγκτόν που διαθέτει. Η ενδεδειγμένη ώρα για να φωτογραφίσει κάποιος τη λίμνη είναι λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα. Το νερό εκείνη τη στιγμή είναι βαθύ κόκκινο.

αξιοθέατα που ίσως δεν γνώριζες
Πηγή εικόνας: Pinterest
SEA OF STARS /MALDIVES
αξιοθέατα που ίσως δεν γνώριζες
Πηγή εικόνας: wanderpig.com

Η θάλασσα από αστέρια στη νήσο Vaadhoo στις Μαλδίβες είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται το καλοκαίρι λόγω της βιοφωταύγειας . Το φαινόμενο αυτό μπορεί να εντοπιστεί σε αρκετές παραλίες τροπικών προορισμών. Ουσιαστικά προκαλεί το λαμπύρισμα των νερών. Ωστόσο όσο παραμυθένιο και εξωπραγματικό κι αν φαίνεται οπτικά η επιστημονική του εξήγηση είναι απλή. Αυτό που κάνει τα νερά να φωσφορίζουν είναι τα φύκια και οι μικροοργανισμοί. Έτσι λοιπόν έστω και σαν ψευδαίσθηση μπορείς να βιώσεις την εμπειρία να κολυμπήσεις σε μια ιριδίζουσα θάλασσα. Καθόλου άσχημα!

Η αλήθεια είναι πως τα ιδιαίτερα τοπία-μέρη-αξιοθέατα αυτού του κόσμου είναι χιλιάδες. Θα μπορούσαν να γραφτούν δεκάδες άρθρα αλλά και πάλι, κάποιο θα έμενε στην αφάνεια. Αυτό που κατάλαβα εγώ ύστερα από τη μικρή έρευνα που έκανα, είναι πως μπορούμε να βρούμε τον κρυμμένο θησαυρό ακόμα και δίπλα μας. Αρκεί να έχουμε τα μάτια ανοιχτά και διάθεση για εξερεύνηση. Ταξίδεψε, μην ακολουθείς την πεπατημένη ,βρες τα διαμάντια κάθε τόπου, γνώρισε νέους λαούς και κουλτούρες και γέμισε τις αποσκευές σου με αυτά. Εξάλλου αυτός είναι και ο μεγαλύτερος πλούτος.

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Facebook και Instagram!

Giving Sight by Beasty-press 

 

4 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Find More on to that Topic: beasty.gr/idiaitera-aksiotheata-ston-kosmo-pou-isos-den-gnorizes/ […]

Comments are closed.