Παρουσίαση του έργου «Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ» του Κωνσταντίνου Μάρκελλου από τις εκδόσεις μας ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

H ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ και ο συγγραφέας – σκηνοθέτης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση της έκδοσης του θεατρικού έργου Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ-Μια ποιητική μυθιστορία, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 στις 17.30 στο Black Duck (Χρήστου Λαδά 9α, Αθήνα, τηλ.: 2103234760).

Μια ερωτική ιστορία στον απόηχο του Εμφυλίου Πολέμου που συγκλονίζει την ελληνική επικράτεια, αλλά λαμβάνει και διεθνείς διαστάσεις. Το θεατρικό έργο που προέκυψε ύστερα από έρευνα στα αρχεία της εποχής, γραμμένο σε έμμετρο στίχο, με εμφανείς επιρροές από τα έργα της Κρητικής Αναγέννησης, παρουσιάζει με σπάνια ποιητικότητα και λυρισμό έναν θρυλικό έρωτα ανάμεσα σε δύο νέους ανθρώπους.

Ταυτόχρονα, με αφορμή πραγματικά ιστορικά γεγονότα που συγκλόνισαν για χρόνια την κοινή γνώμη, αναδεικνύει τον απόηχο που το «απαγορευμένο» ειδύλλιο είχε στην κοινωνία και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της εποχής.

Την συζήτηση θα προλογίσει η Θεατρολόγος και μεταφράστρια ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΝΔΥΛΑΚΗ. Για το θεατρικό έργο θα μιλήσουν ο Συγγραφέας ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, ο Ποιητής και Μεταφραστής ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΛΑΝΑΣ, η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ΞΕΝΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι Ηθοποιοί ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΠΕΓΚΥ ΤΡΙΚΑΛΙΩΤΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ και ο Ηθοποιός και Σκηνοθέτης ΜΑΝΟΣ ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ. Θα ερμηνεύσουν ζωντανά τα τραγούδια που ακούγονται στην παράσταση ο Συνθέτης τους ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ, οι Τραγουδιστές ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΙΟΛΑΣ και ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ, η Ηθοποιός ΕΛΕΝΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ, ο Μουσικός ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ.

Ο Συγγραφέας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ θα απαντήσει σε ερωτήσεις.

 

Latest Articles

Διάβασε επίσης...