Το νέο βιβλίο από τις Εκδόσεις Ψυχογιός “Τυφλή Γωνία”, κατέφθασε στα ράφια των βιβλιοπωλείων, έτοιμο για ‘σένα, φίλε αναγνώστη, να το αγοράσεις και να το απολαύσεις. Γραμμένο από τον νούμερο 1 συγγραφέα των New York Times, Dean Koontz, έχει σημειώσει περισσότερα από 450.000.000 αντίτυπα και έχει μεταφραστεί σε 38 γλώσσες. Κάτι τέτοιο μας κάνει να περιμένουμε πολλά από το εν λόγω ανάγνωσμα και μας εξωθεί στο να το διαβάσουμε.

Η ηρωίδα του βιβλίου, η Τζέιν Χοκ είναι μία χήρα που βρίσκει το αποχαιρετιστήριο γράμμα που έγραψε ο άντρας της προτού αυτοκτονήσει. Ενώ φαινόταν ότι ο Χοκ κατείχε ό,τι ζητά κανείς στη ζωή του, δεν ήταν πράγματι ευτυχισμένος. Άφησε τέσσερις προτάσεις πίσω του: “Κάτι μου συμβαίνει. Έχω ανάγκη. Έχω μεγάλη ανάγκη. Έχω μεγάλη ανάγκη να πεθάνω”. Κι αυτό το γεγονός μας κάνει να γενικεύουμε το φαινόμενο της αυτοκτονίας. Πολλοί, κατά τον γενικά παραδεκτό τρόπο, “ευτυχισμένοι” συνάνθρωποί μας καταφεύγουν στην αυτοκτονία ως μέσο λύσης και αυτό ακριβώς το φαινόμενο καλείται να μελετήσει η ηρωίδα μας. Ψάχνοντας το γιατί, λοιπόν, θα έρθει αντιμέτωπη με συνωμοσίες που πιο πολύ μοιάζουν με εφιάλτες. Θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους εχθρούς της και με την αλήθεια. Θα καταφέρει άραγε να μείνει τίποτα κρυφό; Η Τζέιν φαίνεται αγωνίστρια, πάντως, μέσα από κάθε σελίδα, πράγμα που σημαίνει πως δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε για κανέναν απολύτως λόγο. Είναι ψυχρή, αδίστακτη και ασταμάτητη ώσπου να πετύχει τον σκοπό της. Κι επειδή όλο αυτό το μίσος που την διακατέχει, προέρχεται από το άλλο δυνατότερο συναίσθημα, τον έρωτα, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε αν θα δώσει μάχες μέχρι τέλους. Συναισθήματα όπως το μίσος και ο έρωτας, άλλωστε διακατέχονται από μια υπερβολή. Ο συνδυασμός τους, άραγε, πώς διακόνησε την ηρωίδα;

Ο Dean Koontz, προσπαθώντας να δώσει μια νέα χροιά, έναν νέο χαρακτήρα στην πορεία του ως συγγραφέας, δημιούργησε μια επιτυχία με έντονο το περιγραφικό στοιχείο. Το βιβλίο σου δημιουργεί εικόνες στη φαντασία με τόση λεπτομέρεια που είναι πραγματικά σαν να σκιαγραφείται μπροστά σου η κάθε σκηνή. Μυρίζεις κάθε μυρωδιά, κάθε έδεσμα, αγγίζεις νοητά κάθε αντικείμενο. Η γραφή του απλή, χωρίς όμως να σημαίνει και απλοϊκή. Δίνει έμφαση σε όσα πρέπει και κρατά ένα αινιγματικό ύφος που σε προσελκύει να διαβάσεις κάθε σελίδα με μια ανάσα. Το μυστήριο κι η φαντασία που όμως εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό με ό,τι συμβαίνει πράγματι γύρω μας, καθιστούν την Τυφλή Γωνία, ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί. Δεν είναι δύσκολο στην ανάγνωση. Κάθε άλλο. Το ότι εντρυφείς σε κάθε εικόνα, άλλωστε, μεταφέρει τις σειρές εκείνες από μελάνι σε χώρους στους οποίους ο αναγνώστης βιώνει και δρα.

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: The Silent Corner

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Dean Koontz

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Γιώργος Μπαρουξής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Μαρία Σεβαστιάδου

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Jaya Miceli

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ψυχογιός

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: Ιούνιος 2018

ISBN: 978-618-01-2571-9

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ: 461