Την περασμένη Τετάρτη βρέθηκα στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μένιου Σακελλαρόπουλου “Η πυραμίδα της οργής” που κυκλοφόρησε την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Ένα καθηλωτικό έργο που αφηγείται ιστορίες παρμένες από την καθημερινότητα ανθρώπων που θα μπορούσαν να είναι οι γείτονές μας, οι φίλοι μας, οι συγγενείς μας…

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος είναι όπως τον χαρακτήρισαν οι συνεργάτες και φίλοι του: μια χειμαρρώδης προσωπικότητα που δεν διστάζει να μιλήσει με πάθος για την ζωή που τον περιβάλλει και για την κρίση που έχει εισβάλλει στις ζωές όλων και τις  έχει ανατρέψει ολοκληρωτικά. Έτσι και το βιβλίο του αποτυπώνει την κρίση και τις έντονες διακυμάνσεις που δημιούργησε στις σχέσεις ιδιαίτερα κατά τα πρώτα χρόνια, την αναλγησία του ισχυρού και τις ακραίες συνθήκες διαβίωσης που οδηγούν τους πρωταγωνιστές να πράξουν ριψοκίνδυνα προκειμένου να επιβιώσουν.

Όπως είπαν και οι καλεσμένοι που είχαν παρευρεθεί για να μιλήσουν για το βιβλίο, ένας εκ των οποίων ήταν και ο αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας, το ανάγνωσμα αυτό αποτελεί μια έντονη εμπειρία, καθώς ο συγγραφέας φαίνεται να ζει όλους τους ρόλους αποτυπώνοντας τους με μια πρωτοφανή ειλικρίνεια και αληθοφάνεια. Αυτό φαίνεται χαρακτηριστικά και από το γεγονός ότι επισκέφθηκε την ελληνική αστυνομία προκειμένου να κάνει ερωτήσεις όσων αφορά τις συνθήκες κράτησης αλλά και του πως αισθάνεται ο αστυνομικός κατά την διάρκεια της ανάκρισης.

Ο Σακελλαρόπουλος είναι ένας πολυγραφότατος συγγραφέας έχοντας στο δυναμικό του 15 βιβλία – μέσα σε 15 χρόνια – ενώ παράλληλα είναι και δημοσιογράφος έχοντας εργαστεί σε γνωστές εφημερίδες όπως Βραδυνή, Έθνος, Ελεύθερος Τύπος, Αθλητική, Sportime, Derby, στα περιοδικά Εικόνες, Nitro, Active, Επίκαιρα, βούτηξε στα ερτζιανά (ΕΡΑ, Sport FM, Sentra FM, SPORT 24) κι από το 1992 ήταν στο Mega Channel.

Άλλα βιβλία του είναι τα εξής: “Είκοσι Χρόνια Ταξίδια”, τα μυθιστορήματα “The Game Boy – Το Μοιραίο 10”, “Θα Πεθάνεις, Ρε!”, “Η Νύχτα της Λώρας”, το “Μαύρο Φιλί” και το “Φεγγάρι από Πέτρα”, “Δυο Μαύρα Πουκάμισα” και “Πορφυρός Κώδικας” μια ειδική ημερολογιακή έκδοση με τίτλο “Ολυμπιάδα, Ιστορία και Θρύλοι” κ.ά.

Η περίληψη του βιβλίου ” Η πυραμίδα της οργής “:

Ένα περίστροφο που μυρίζει οργή. Δυο υπουργοί που δωροδοκούνται. Μια εταιρεία που ψυχορραγεί. Ένας αδίστακτος εργοδότης. Τετρακόσιες οικογένειες, έρμαια του φόβου και της αγωνίας για το σήμερα και το αύριο. Στημένα παιχνίδια. Ένα κοριτσάκι στη μέση του κυκεώνα. Ο πυροβολισμός που αλλάζει τα πάντα. Κι η Νέμεση που έρχεται για να ξεμπερδέψει το θλιβερό κουβάρι, με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές, μπλεγμένες με έρωτες και προδοσίες.

Μια συνταρακτική, καθηλωτική, ανθρώπινη ιστορία που κόβει την ανάσα και αγγίζει τις ψυχές, προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση. Μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι αληθινή…