Ανεξαρτήτως COVID-19, η άνοιξη είναι πάντα μια εποχή όπου ταλαιπωρούμαστε από αλλεργίες, κρυώματα ή ακόμα και γρίπες που δεν απομακρύνονται αμέσως με την άνοδο της θερμοκρασίας. Και επειδή, ως γνωστόν, η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, μπορούμε να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας απέναντι στους παθογόνους μικροοργανισμούς, βάζωντας στην διατροφή μας τις παρακάτω τροφές:
1. Σκόρδο
Μπορεί να κάνει την αναπνοή να μυρίζει άσχημα, όμως το σκόρδο είναι εξαιρετικά ωφέλιμο, ακόμη και σε μικρή ποσότητα. Έχει φυσική αντι-ιική και αντιβακτηριδιακή δράση χάρη στην αλλισίνη που περιέχει. Για να επωφεληθείτε από την αλλισίνη αλλά να αποφύγετε την κακοσμία του στόματος, μπορείτε να κόψετε μία σκελίδα σκόρδο σε τέσσερα κομμάτια και να τα καταπιείτε ένα-ένα σαν χάπι.
2. Σπανάκι
Η δυναμωτική του δράση είναι γνωστή και διαπιστωμένη. Μπορείτε να το καταναλώσετε βραστό, ωμό ως σαλάτα ή σε smoothies. Το σπανάκι είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ, το οποίο βοηθά στην αποκατάσταση των κυττάρων, και παράλληλα μας δίνει σημαντική ποσότητα βιταμίνης C και καλίου.
3. Γκρέιπφρουτ
Το πορτοκάλι είναι γνωστό για την περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, όμως την ίδια αξία έχει και το γκρέιπφρουτ, παρέχοντας μάλιστα μικρότερη ποσότητα ζάχαρης. Το γκρέιπφρουτ προλαμβάνει επίσης τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, οπότε μειώνει την ένταση της φλεγμονής στο σώμα.
4. Κανέλα
Ταιριάζει υπέροχα σε ροφήματα, σάλτσες αλλά και στα δημητριακά. Η κανέλα δρα ενάντια σε ιούς, βακτήρια και μύκητες, και παράλληλα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.
5. Μανιτάρι
Μυρωδάτο και σχεδόν με μηδενικές θερμίδες, το μανιτάρι ταιριάζει σε σάλτσες και πίτες αλλά είναι εξίσου νόστιμο και ψητό. Αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης D, μιας βιταμίνης που συνήθως ο οργανισμός μας τη συνθέτει όταν το δέρμα εκτίθεται στον ήλιο.
ΤΙΡ: Ένα ποτήρι με λίγο ζεστό νερό και λεμόνι είναι ένα πραγματικό όπλο ενάντια στις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού κι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.
[…] κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο,το ευ ζην προχωράει πολύ πιο πέρα από τις υλικές ανέσεις που […]