καλοκαίρι
Πηγή:pinterest.com
Ένα μήνα πριν τελειώσει το καλοκαίρι…

Το φέτινο καλοκαίρι, θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ως διαφορετικό που ταυτόχρονα αφήνει ένα μειδίαμα σχηματισμένο στο πρόσωπο μου. Ίσως να μην καταφέραμε να ταξιδέψουμε όσο επιθυμούσαμε ωστόσο ο Αύγουστος μήνας που απομένει, μας υπενθυμίζει πως πάντοτε υπάρχει η ευκαιρία για μία νέα αρχή. Πολλές φορές, έχουμε την αίσθηση πως το καλοκαίρι θα διαρκέσει για πάντα. Ίσως γιατί οι μέρες ελευθερίας και χαρμονής δεν επιτρέπουν στο μυαλό μας να σκεφτεί το αύριο. Σ’αυτή την εποχή ζούμε για το τώρα δίχως να μας απασχολεί το μέλλον.

Αδιαμφισβήτητα, πρόκειται για μία περίοδο που οι επιθυμίες μας περιορίστηκαν μαζί με την ανάγκη μας για ένα διαφορετικό καλοκαίρι. Κατά την διάρκεια των εαρινών μηνών ωστόσο, έχουμε την δυνατότητα να αναλογιστούμε αποφάσεις που καιρό προσπαθούσαμε να λάβουμε. Συνήθως, ο Σεμπτέβριος χαρακτηρίζεται ως ο μήνας των αλλαγών και της καινούριας ζωής. Μολονότι αν σκεφτείτε πιο βαθιά θα καταλάβετε πως ο Αύγουστος είναι ο ιδανικότερος. Οι αναμνήσεις και οι στιγμές που ζούμε το καλοκαίρι μπορούν συνειδητά να μας βοηθήσουν για ένα καλύτερο χειμώνα, πιο δυναμικό, πιο προετοιμασμένο.

Υπάρχουν όμως και στιγμές που νιώθουμε οι μέρες να μας πνίγουν και εμείς να παραμένουμε παγωμένοι δίχως να ξέρουμε τι είναι αυτό που ακολουθεί. Επιθυμούμε να ακολουθήσουμε το μονοπάτι της καρδιάς μας, αλλά τα εμπόδια δεν μας το επιτρέπουν. Κάνουμε λάθη και αφήνουμε τον χρόνο να κυλά, σαν να μην γνωρίζουμε πως όλα βρίσκονται στο τώρα.

Ένας νέος Αύγουστος..

Όλες αυτές οι σκέψεις χάθηκαν, καθώς πλησιάζει ο Αύγουστος, ένας μήνας αλλαγών για μένα που καταφθάνει με μεγαλύτερη διάθεση και όρεξη για νέες περιπέτειες. Ίσως ο Ιούλιος, υπήρξε για να με διδάξει πως κάθε στιγμή μπορεί να γίνει μοναδική αρκεί να αναζητήσουμε το νόημα αυτής.

Νέος μήνας λοιπόν, νέα ευκαιρία για να ζήσουμε όσα δεν ζήσαμε και να πραγματοποιήσουμε όσα ονειρευτήκαμε. Πρόκειται για τον πιο όμορφο μήνα του χρόνου, που μαζί με τον ήλιο φέρνει μία γλυκιά αισιοδοξία. Αν ο Αύγουστος ήταν εικόνα, σίγουρα θα ήταν μία θάλασσα γεμάτη πατημασιές, δηλώνοντας  πως το ταξίδι έχει πάντα σημασία!

καλοκαίρι
Πηγή: pinterest.com

Δες τη σελίδα μας στο Facebook

Δες τη σελίδα μας στο Instagram

Σαν σήμερα γεννιέται ο Νίκος Γκάλης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ