Δουλειά από το σπίτι: Τρόποι για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί

5 τρόποι για να γίνουμε πιο παραγωγικοί

Είναι γεγονός πως όταν όλα γύρω αλλάζουν εξαιτίας μιας πανδημίας,τότε σίγουρα κι εσύ δεν γίνεται να μην επηρεαστείς από όλο αυτό. Όπως όλα λοιπόν έχουν αλλάξει έτσι κι η προσωπική σου εργασία μπήκε πλεον σε άλλο πλαίσιο κι είσαι υποχρεωμένος-η να εργάζεσαι από το σπίτι σου.

Η ιδέα δεν είναι  τόσο κακή, όμως σίγουρα πρέπει να βρεις μέσα για να αποδίδεις το ίδιο καλά ή και καλύτερα από πριν.  Παρακάτω παρουσιάζονται 5 τρόποι με τους οποίους μπορούμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην δουλειά μας. Μέχρι να επιστρέψουμε και πάλι στην καθημερινότητά μας.

  1. Κάνε ένα γερό ξεκαθάρισμα

Αν στη δουλειά σου χρησιμοποιείς πολύ τον υπολογιστή σου ή αν υπάρχουν έγγραφα χωρίς λόγο ύπαρξης, αυτές οι μέρες είναι ότι πρέπει για να βάλεις μια σειρά. Διέγραψε όλα τα αρχεία που βαραίνουν το σκληρό σου κι όσα χαρτιά είναι άχρηστα πρέπει να πάνε στην ανακύκλωση.

2. Κάνε έρευνα

Σίγουρα η καθημερινότητα και οι υπόλοιπες υποχρεώσεις δεν σου αφήνουν τα περιθώρια να μάθεις νέα πράγματα. Τώρα λοιπόν είναι η καταλλήλη στιγμή για να ψάξεις στο ιντερνετ. Να παρακολουθήσεις κάποια διαδικτυακά σεμινάρια πάνω στο αντικείμενό σου.

3. Άλλαξε χώρο

Επειδή καλώς ή κακώς πρέπει να περνάς αρκετές ώρες δουλειάς στο σπίτι, καλό θα ήταν να μην μένεις στον ίδιο χώρο κάθε μέρα. Αν για παράδειγμα, είχες το προσωπικό σου γραφείο μέσα στο σπίτι καλό θα ήταν να το αφήσεις και να προτιμήσεις το σαλόνι ή αν έχει καλό καιρό τη βεράντα.

4. Κάνε συχνά διαλείμματα

Ο εγκέφαλος δέχεται χιλιάδες πληροφορίες καθημερινά με αποτέλεσμα όσο περνάει η ώρα να εξαντλείται. Έτσι λοιπόν καλό είναι να κάνεις συχνά διαλείμματα ώστε να παρατείνεται εν τέλει κι ο συνολικός χρόνος εργασίας σου. Το καλύτερο είναι 10-15 λεπτά διάλειμμα ανά 1 ώρα.

5. Μην ξεχνάς να γυμνάζεσαι και λίγο

Το ξέρω πως αν δεν είσαι φίλος της άσκησης δεν θα της δώσεις προτεραιότητα. Ωστόσο και 10 μόνο λεπτά άσκησης την ημέρα είναι αρκετά και για να σε κρατήσουν σε φόρμα και για να μην καταστρέψεις το μυοσκελετικό σου σύστημα από την καθιστικότητα.

Και μην ξεχνάμε: “Ακόμα κι η πιο σκοτεινή νύχτα θα τελειώσει κι ο ήλιος θ’ανατείλει ξανά” Β.Ουγκό

1
Μαριλένα Γιαννακοπούλου
Ξεκινώντας από την αγάπη για την Γαλλική Φιλολογία, στην καρδιά μου αργοτερα βρήκε θεση και η αρθογραφία.Σημερα, στα 24 μου δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς να γράφω. Με αδυναμία στον καλό καφέ, την καλή παρέα και την διασκέδαση, μα πάνω απ'όλα με πάθος για ό,τι κάνω μπορώ να φτάσω την κορυφή. Εξάλλου, αν στοχεύσεις στο φεγγάρι, μπορεί να πάρεις λίγη από τη λάμψη του

Latest Articles

Διάβασε επίσης...