Πως γίνεται να έχουν σχέση ένα κόργκι, ένας υπάλληλος ξενοδοχείου, ένας ‘ολιστικός’ ντετέκτιβ, μια κατά συρροή δολοφόνος, η εξαφάνιση της κόρης ενός γνωστού επιχειρηματία και μια μηχανή του χρόνου;

Σύμφωνα με αυτή την (σχετικά) πρόσφατη σειρά του Netflix, όλα είναι συνδεδεμένα.

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Douglas Adams, η σειρά έκανε το ντεμπούτο της στις οθόνες της αμερικανικής τηλεόρασης το 2016 από το BBC America σε συνεργασία με την Netflix. Αποτελείται από δύο σεζόν, και η υπόθεσή της έχει ως εξής:

Η άκρως βαρετή ζωή του Τόντ Μπρότσμαν, ενός άφραγκου υπάλληλου ξενοδοχείου, αλλάζει δραστικά όταν χάνει το πασπαρτού του. Ξαφνικά, καταλήγει να θεωρείται ο κύριος ύποπτος της δολοφονίας ενός γνωστού επιχειρηματία που συνέβη στο ξενοδοχείο στο οποίο εργάζεται, και ως συνέπεια χάνει την δουλειά του. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, όταν γυρνάει σπίτι του, ένας τύπος που ισχυρίζεται ότι είναι «ντετέκτιβ» εμφανίζεται από το πουθενά μέσα στο σαλόνι του, πεπεισμένος ότι ο Τοντ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της υπόθεσης την οποία έχει αναλάβει.

Κάπως έτσι, ο πρωταγωνιστής μας βρίσκεται μπλεγμένος σε μια υπόθεση χωρίς στοιχεία, χωρίς πελάτη και με έναν τρελό Άγγλο ντετέκτιβ που πιστεύει ότι τα πάντα συνδέονται. Chaos ensues.

Εκτός του οτι λάτρεψα να βλέπω τον Φρόντο από το Lord of the Rings να τρέχει γύρω-γύρω, λάτρεψα επίσης τα πάντα σε αυτή την σειρά. Την λάτρεψα τόσο πολύ, μάλιστα, που ανάγκασα τους πάντες στον κοινωνικό μου περίγυρο να την δουν.

Κάποιοι δεν είχαν την υπομονή να την συνεχίσουν πέρα από το πρώτο επεισόδιο, κάτι το οποίο είναι απολύτως λογικό, γιατί στην αρχή τίποτα δεν βγάζει νόημα. Οι υπόλοιποι όμως που έκατσαν και την είδαν, εκτός από ελάχιστο «πολιτισμικό σοκ» που έπαθαν, μου άφησαν και κάποια υπέροχα σχόλια στο inbox μου.

Κάποια από τα καλύτερα σχόλια που έλαβα ήταν τα ακόλουθα:

«Τι ακριβώς με έβαλες να δω;;»

«Αυτός ο τυπάς που κολλάει;»

«Σοφία, γίνεται πολύ περίεργο, τι σημαίνουν όλα αυτά.»

«Τι παθαίνει η κοπελιά; ΑΑ! Κάποιος μόλις πέθανε.»

«ΤΙ ΡΟΛΟ ΒΑΡΑΕΙ ΤΟ ΓΑΤΙ;;»

«Πόσα τζάκετ έχει ο τυπάς, τι φάση.»

«Η κοπελιά που δεν πλένεται και σκοτώνει τους πάντες είναι mood ειλικρινά.»

1 COMMENT

  1. Παρ’ όλο που την συγκεκριμένη σειρά δεν την έχω παρακολουθήσει για να μπορώ να κάνω μια κριτική στο άρθρο σου .. μου κίνησες την περιέργεια με την ιδιαίτερη περιγραφή σου!
    #Keep going

Comments are closed.