Δείτε το νέο short film της Pixar που καταδικάζει το ανδροκρατούμενο εργασιακό περιβάλλον

Ένα απολαυστικό short film που προορίζεται για όλες τις ηλικίες

0

Η Pixar σε ένα εγχείρημα της  για την ανάδειξη νέων animators δημιούργησε ένα πρόγραμμα, το SparkShorts, όπου τους προσφέρει την δυνατότητα να δημιουργήσουν σύντομες ιστορίες χωρίς περιορισμούς που θα δώσουν μια νέα πνοή στον κόσμο της αφήγησης.

Πρόκειται για short films που διαρκούν γύρω στα δέκα λεπτά και σκοπό έχουν να απευθυνθούν όχι μόνο στο παραδοσιακό κοινό της Pixar, που είναι κατά βάση παιδιά, αλλά σε ένα ευρύτερο κοινό που περιλαμβάνει άτομα κάθε ηλικίας και ενδιαφέροντος.

Το πρώτο film του προγράμματος είναι το Purl που αφηγείται την ιστορία ενός κουβαριού που πηγαίνει για πρώτη φορά να δουλέψει στην εταιρεία B.R.O Capital που αποτελείται αποκλειστικά από άνδρες. Όλοι είναι όμοιοι μεταξύ τους, με τα ίδια άχρωμα κουστούμια και ανιαρά αστεία και η Purl κάτω από αυτές τις συνθήκες προσπαθεί να ταιριάξει μέσα σε αυτό το ανδροκρατούμενο κλίμα.

Η ιστορία αυτή είναι εμπνευσμένη από την προσωπική εμπειρία της Κρίστεν Λέστερ, σεναριογράφου και σκηνοθέτη της ταινίας, η οποία αντιμετώπισε μια παρόμοια κατάσταση με την πρωταγωνίστρια  της ταινίας και αναγκάστηκε να προσαρμοστεί προκειμένου να είναι συμβατή σε ένα ανάλογο εργασιακό περιβάλλον με αυτό που παρουσιάζει η ταινία μικρού μήκους Purl.