Η Blank Wall Gallery άνοιξε πάλι τις πόρτες της με την Έκθεση Red

Το απόγευμα της Παρασκευής 10/7, το Beasty Press βρέθηκε στην Έκθεση της Blank Wall Gallery με θέμα Red. Ήταν η πρώτη μετά τον Covid-19 έκθεση για την γκαλερί, αλλά και για εμάς. Με ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, έγινε η αρχή για ένα καλοκαίρι γεμάτο τέχνη και αισθητική.Blank Wall Gallery

Red by Blank Wall Gallery: Το ελπιδοφόρο μήνυμα

Η επιλογή του θέματος κόκκινο, πράγματι δεν ήταν τυχαία! Σύμφωνα με τους ανθρώπους της γκαλερί το κόκκινο συμβολίζει το πάθος και την αγάπη. Συμπληρώνουν ότι για τους Έλληνες και μάλιστα τους αρχαίους, συμβολίζει τον υπέρτατο ηρωισμό. Στην ουσία το μήνυμα που θέλει να περάσει η γκαλερί διαμέσου της πρώτης της έκθεσης μετά την πανδημία, είναι αυτό: Η ελπίδα νικάει. Η ελπίδα πάντα υπάρχει. Η ζωή συνεχίζεται με ενθουσιασμό και αισιοδοξία.

Η εμπειρία μας στην Έκθεση

Πράγματι, η συχνότητα της αισιοδοξίας και του φωτογραφικού πάθους, ήταν αυξημένη στον χώρο. Μέσα στην ηρεμία των λευκών τοίχων και την αρμονική διάταξη, θαυμάσαμε πάνω από 100 ξεχωριστές φωτογραφίες. Ως προς την τεχνική, το θέμα, τη φαντασία και την επεξεργασία. Όλες ήταν άρτιες, τελείως διαφορετικές και μοναδικές. Σε άλλες το κόκκινο ήταν δυναμικό, σε άλλες ατμοσφαιρικό. Άλλες παρουσίαζαν πορτρέτα, άλλες τοπία, υφές, αντικείμενα, δρόμους. Όλες όμως είχαν ένα κοινό στοιχείο. Τη δημιουργία συναισθημάτων μέσω της οπτικής εμπειρίας. Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο κατέθεσαν την ψυχή τους σε έναν αρμονικό και παράλληλα διαφορετικό κόκκινο χορό.

Λίγα λόγια για την Blank Wall Gallery

Το 2014, μια ομάδα φωτογράφων παρατήρησε ότι υπήρχαν λίγες γκαλερί που απευθύνονταν αποκλειστικά σε φωτογράφους. Έτσι, δημιούργησαν τον χώρο της γκαλερί για να δοθεί η ευκαιρία σε φωτογράφους να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς το εκάστοτε Call δεν απευθύνεται μόνο σε Έλληνες, αλλά σε φωτογράφους από όλο τον κόσμο. Στόχος της ομάδας είναι να παρουσιάζει μία έκθεση τον μήνα, φιλοξενώντας πάνω από 70 φωτογραφίες. Κριτήριο για την επιλογή τους, πέρα από την αισθητική είναι η καινοτομία και τα νέα trends. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να στείλει υποψήφιες φωτογραφίες για συγκεκριμένες εκθέσεις στο Site της Blank Wall Gallery. Ακόμη, μπορεί και να νοικιάσει τη γκαλερί για να παρουσιάσει αποκλειστικά τη δική του δουλειά. Τέλος, μπορεί να λάβει μέρος στον διαγωνισμό “Καλύτερο Πορτφόλιο για το 2021”.
Η Έκθεση άνοιξε τις πόρτες της στις 3/7 και θα φιλοξενεί τα κόκκινα εκθέματά της ως τις 15/7. Βρίσκεται στη διεύθυνση Φωκίωνος Νέγρη 55 στην Κυψέλη. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι οι υπεύθυνοι της Blank Wall Gallery έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των επισκεπτών από τον Covid-19.
Πηγή που χρησιμοποιήθηκε:
blank wall/ gallery. Ανακτήθηκε από blankwallgallery.com.