Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά με έχουν σίγουρα ακούσει να φωνάζω για την Rainbow Rowell. Είναι μια από τους αγαπημένους μου συγγραφείς, και έχω μια ειδική θέση στο ράφι μου για κάθε βιβλίο της.

H κ. Rowell ξεκίνησε την καριέρα της ως αρθρογράφος, και έπειτα δούλεψε για λίγα χρόνια σε μια διαφημιστική εταιρία. Κατά την διάρκεια της εργασίας της στην διαφημιστική, είχε  αρκετό χρόνο για να ξεκινήσει αυτό που αργότερα θα γινόταν το πρώτο της βιβλίο. Το βιβλίο για το οποίο θα σας «φωνάξω» σήμερα είναι αυτό ακριβώς το βιβλίο, και έχει το όνομα Attachments.

Διαδραματίζεται το 1999, όταν το ίντερνετ ήταν ακόμα κάτι καινούριο. Σε ένα γραφείο έκδοσης εφημερίδων η Μπέθ  και η Τζένιφερ, δύο συνάδελφοι, ανταλλάσσουν διάφορα e-mail στα οποία συζητάνε για θέματα που αφορούν απο ερωτικές απογοητεύσεις μέχρι το τι έφαγαν το μεσημέρι.

Στην άλλη άκρη του κτηρίου, ο πρωταγωνιστής μας ο Λίκολν, ένας υπάλληλος υπεύθυνος για τον έλεγχο των e-mail για ακατάλληλο περιεχόμενο, μέσα στην επιθυμία του να ξεφύγει απο την μοναξιά και την μονοτονία της δουλειάς του καταλήγει να διαβάζει όλα τα e-mail τους με τις ώρες.

Στην αρχή τα e-mail είναι περισσότερο ένα διάλειμμα από την δουλειά για τον πρωταγωνιστή μας, για κάποιο λόγο τον κάνουν να νιώθει λιγότερο μόνος. Όμως όσο περνάει ο καιρός, ο Λίνκολν συνειδητοποιεί οτι αρχίζει να ερωτεύεται μια από τις κοπέλες. Όταν το καταλαβαίνει όμως είναι πολύ αργά για να της συστηθεί, plus έχει διαβάσει ήδη ένα μάτσο προσωπικά e-mail που έχει στείλει στην κολλητή της…

Το ερώτημα λοιπόν είναι το έξης: υπάρχει άραγε έρωτας πριν από την πρώτη ματιά;

source: POPSUGAR

Θα είμαι ειλικρινής γιατί αγαπάω την Rainbow τόσο πολύ, οι πρώτες 50 σελίδες πέρασαν πολύ αργά για εμένα. Θυμάμαι, επειδή το διάβασα πέρσι, ότι το ξεκίνησα δύο φορές. Την πρώτη δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ και το άφησα, την δεύτερη φορά όμως το πήγα σερί μέσα σε μια μέρα.

Η πλοκή είναι αρκετά διαφορετική από αυτά που έχω συνηθίσει, και στην αρχή, όπως είπα και παραπάνω, είναι λίγο αργή. Παρόλα αυτά μου φάνηκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η χρονική περίοδος που διάλεξε η συγγραφέας, καθώς και η προσπάθεια των χαρακτήρων να καταλάβουν πως δουλεύει το διαδίκτυο. Τα πράγματα τότε ήταν τόσο διαφορετικά, οι άνθρωποι έπρεπε να καταβάλουν πραγματική προσπάθεια για να μάθουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία, κάτι που τώρα φαντάζει ξένο καθώς οι περισσότεροι μεγαλώσαμε με την τεχνολογία παντού γύρω μας. Τότε υπήρχαν δουλειές όπως ελεγκτής e-mail για ακατάλληλο περιεχόμενο, κάτι που μας δείχνει πόσο έχει εξελιχθεί η τεχνολογία μεσα στα τελευταία 20 χρόνια (και πόσο άκυρη φαίνεται σήμερα η δουλειά του πρωταγωνιστή).

Τέλος, όσον αφορά τους χαρακτήρες, είναι εντελώς αξιολάτρευτοι. (Ειδικά ο Λινκολν. Fight me on this.)

Το βιβλίο, για debut novel, είναι αρκετά καλό. Υπάρχουν στιγμές που είναι φανερή η απειρία της συγγραφέα, όμως γενικά είναι ένα χαλαρό βιβλίο που μπορείς άνετα να διαβάσεις ένα απόγευμα με κουβερτούλες και ζεστή σοκολάτα.

 

REVIEW OVERVIEW
Ιστορία/Πλοκή
Χαρακτήρες
Γραφή
Previous article«Ένας Εχθρός του Λαού» του Ερρίκου Ίψεν
Next article“Τα κάστρα πέφτουν εκ των ‘Εσω”…
Με λένε Σοφία και είμαι μονίμως ενθουσιασμενη και ταυτόχρονα αγχωμένη για κάτι. Ζω για να διαβάζω βιβλία, να βλέπω νετφλιξ και να γράφω. Όταν ήμουν μικρή το ονειρο μου ήταν να αγοράσω το Τέξας, αλλά προς το παρόν είμαι φοιτήτρια στο Παντειο. (I'll keep you updated on that Texas thing though.)
attachments-tis-rainbow-rowwell-kritiki-bibliouΩς το πρώτο βιβλίο της συγγραφέα έχει ορισμένα αδύναμα σημεία, όπως για παράδειγμα η πλοκή η οποία κινείται αργά μερικές φορές. Παρόλα αυτά οι χαρακτήρες είναι αξιαγάπητοι, και το κλίμα που δημιουργείται είναι ιδανικό για μια χαλαρή και cosy εμπειρία διαβάσματος.