Arctic Monkeys
Πηγή: pinterest.com

Οι εναλλακτικοί Arctic Monkeys και το ροκ

Ξεκινάμε το ταξίδι μας το έτος 2002, στο Σέφιλντ της Αγγλίας. Ο χρόνος και ο τόπος γέννησης, για ένα από τα πιο αγαπητά, σύγχρονα και εναλλακτικά ροκ συγκροτήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Άλεξ Τέρνερ, Τζέιμι Κουκ, Νικ Ο’ Μάλλεϊ και Ματ Χέλντερς. Τα μέλη των Arctic Monkeys, ίδρυσαν το συγκρότημα, το οποίο έλαβε το όνομα του από το ομώνυμο συγκρότημα που διατηρούσε ο θείος του πρώτου τη δεκαετία του 70′. Αρχικά, τραγουδιστής ήταν ο Γκλιν Τζόουνς, ο οποίος όμως αποχώρησε από το μουσικό σχήμα και τη θέση του έλαβε ο Άλεξ Τέρνερ.

Πώς ξεκίνησαν όλα;

Τα πρώτα τους κομμάτια ήταν διαθέσιμα στο διαδίκτυο, τα οποία ήταν διαθέσιμα στο ευρύ κοινό για download. Τότε, στο ευρέως γνωστό myspace.com, διατηρούσαν σελίδα και έτσι απέκτησαν αρκετή δημοσιότητα. Αυτός ήταν και ο λόγος που αρχικά δεν ήθελαν να υπογράψουν συμβόλαιο με κάποια δισκογραφική εταιρεία. Τελικά, ενέδωσαν στη δισκογραφική εταιρεία Domino Records και έπειτα η καριέρα τους απογειώθηκε.

Πολλές φορές βρέθηκαν στα ύψη στα διεθνή charts, λαμβάνοντας, ταυτόχρονα αρκετά βραβεία και διακρίσεις για τη μουσική τους και όχι άδικα. Σύγχρονη, μοντέρνα, ερωτική, μοναδική, σκοτεινή θα μπορούσε κάποιος να την περιγράψει με λίγα λόγια. Όμως είναι πολλά περισσότερα. Alternative rock, indie rock, post punk… Τα είδη, τα οποία μπορεί να συναντήσει κανείς στα κομμάτια τους. Όμως, πριν συνεχίσουμε το ταξίδι μας στον κόσμο του εναλλακτικού ροκ, θα ήθελα να κάνουμε μια στάση και να σκεφτούμε όλοι μαζί…

Πόσα συναισθήματα μπορούν άραγε να χωρέσουν σε ένα κομμάτι; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς η μουσική έρχεται και χρωματίζει, θα μπορούσε ίσως να πει κανείς ότι δίνει ακόμα περισσότερη ένταση στις στιγμές μας και αναπόφευκτα στις αναμνήσεις μας. Πόσες φορές ακούτε ένα κομμάτι και αναπολείτε τις διακοπές σας στο αγαπημένο σας νησί; Πόσες φορές ακούτε ένα τραγούδι και σιγοτραγουδάτε τους στίχους απευθυνόμενοι σε ένα πολύ δικό σας άνθρωπο; Πόσες φορές έχετε συνδυάσει ένα κομμάτι με κάποια δύσκολη περίοδο της ζωής σας; Η απάντηση είναι πολλές και είτε γίνεται συνειδητά είτε ασυνείδητα, είναι εκεί και είναι όμορφο, μοναδικό και άκρως γοητευτικό.

Πάμε, λοιπόν, να ταξιδέψουμε στο εναλλακτικό ροκ και να ακούσουμε παρέα 6+1 αγαπημένα κομμάτια-διαμάντια του αγαπημένου μας boy band…

6+1 Αγαπημένα τραγούδια των Arctic Monkeys

Secrets I have held in my heart
Are harder to hide than I thought
Maybe I just wanna be yours
I wanna be yours

I Wanna Be Yours

I go crazy ’cause here isn’t where I wanna be
And satisfaction feels like a distant memory
And I can’t help myself
All I wanna ever say is, “Are you mine?”

R U Mine?

He knew what he wanted to say
But he didn’t know how to word it
The dirty little Herbert was seeking an escape
But the place was well-guarded
The guiltiness that started
Soon as the other part had stopped

D Is for Dangerous

I’ve dreamt about you nearly every night this week
How many secrets can you keep?

‘Cause there’s this tune I found
That makes me think of you somehow an’ I play it on repeat

Do I Wanna Know?

Arabella’s got a seventies head
But she’s a modern lover
It’s an exploration, she’s made of outer space
And her lips are like the galaxy’s edge
And her kiss the color of a constellation falling into place

Arabella

It’s a funny thing, that I cannot explain
Don’t you know the train keeps a rolling?
Stop the world, ’cause I wanna, get out with you
Stop the world, ’cause I wanna, get out with you

Stop The World I Wanna Get Off With You

Blind faith
Heartache
Mind games
Mistakes
My sweet fireball
My sweet rigmarole
I want it all
I want it all

I Want It All

Arctic Monkeys, λοιπόν και εναλλακτικό ροκ πάνε μαζί! Επομένως, πώς μπορείς να μην αγαπήσεις αυτή μουσική; Πώς μπορείς να μην ταξιδέψεις μαζί της; Πώς μπορείς να μην κατακλειστείς από συναισθήματα; Πώς μπορείς να μην ταυτιστείς, με κάποιο από τα κομμάτια τους; Τις απαντήσεις θα τις αφήσω να τις δώσετε εσείς… Γιατί, δεν υπάρχουν σωστές ή λάθος απαντήσεις! Ο καθένας μας, δίνει στη μουσική, τη δική του προσωπική ερμηνεία, μέσα από τα δικά του βιώματα και τις δικές του αναμνήσεις… So, enjoy the ride of music and life!

Ελπίζω να το απολαύσατε όσο και εγώ! Ραντεβού στο επόμενο!

Don’t Forget: We ain’t ever getting older. ~ Arctic Monkeys


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν:

  • www.youtube.com

Παρόμοια Άρθρα: 

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project 

2 COMMENTS

Comments are closed.