Η Hannah Kent γεννήθηκε το 1985 στην Αδελαϊδα της Νότιας Αυστραλίας. Η Hannah Kent έγινε ευρέως γνωστή μέσα από το μυθιστόρημα της που κυκλοφόρησε το 2014 με τίτλο “Έθιμα ταφής”. Το μυθιστόρημα αυτό έγινε best seller, μεταφράστηκε σε 28 γλώσσες, ενώ απέσπασε συνολικά 5 βραβεία σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Το μυθιστόρημα αυτό μιλάει για την ελευθερία και για τη γνώμη που έχουν οι άλλοι για εμάς και εμείς για τον εαυτό μας. Είναι μια πολύ συγκινητική ιστορία που διαδραματίζεται στην Βόρεια Ισλανδία το 1829 και έχει ως κύρια ηρωίδα μια δολοφόνο η οποία καταδικάζεται σε θάνατο.

Μετά το πολύ επιτυχημένο αυτό μυθιστόρημα ακολούθησαν “Οι Καλοί” το 2017 το οποίο διεκδίκησε 5 βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς. Στο μυθιστόρημα αυτό η Kent αφηγείται την ιστορία τριών γυναικών οι οποίες προσπαθούν να σώσουν ένα παιδί ενάντια σε όλες τις προλήψεις της ιρλανδικής κοινωνίας του 19ου αιώνα. Το βιβλίο αυτό έχει αρκετά κοινά σημεία με τα “Έθιμα ταφής” .Και τα δύο της βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ίκαρος. Πέρα από το σημαντικό συγγραφικό της έργο όμως, η Hannah Kent έχει ιδρύσει το λογοτεχνικό περιοδικό “Kill your darlings”.

Η διεθνώς γνωστή συγγραφέας Hannah Kent έρχεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου και θα βρίσκεται από τις 21:00 στο Public Cafe του Συντάγματος. Μαζί της για συζήτηση θα βρίσκονται η δημοσιογράφος και συγγραφέας Στέλλα Κάσδαγλη και η μεταφράστρια Μαρία Αγγελίδου. Και για τους Θεσσαλονικιούς, η Hannah Kent θα βρίσκεται την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στις 19:00 στα Public στην Τσιμισκή. Είναι πραγματικά χρυσή ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά αυτή τη σπουδαία συγγραφέα!