live stage

Ηχογράφηση από την Ακριβή Ανδρινοπούλου:

Από τη γιγάντια γάτα της Miley Cyrus μέχρι τον… πύθωνα της Britney Spears σίγουρα έχουν δει πολλά τα μάτια μας στη live σκηνή μουσικών βραβείων. Ποιες είναι όμως οι καλύτερες; Εδώ συγκεντρώνονται οι δέκα επικρατέστερες! (Η λίστα βασίζεται σε δικές μου προτιμήσεις οπότε μην απογοητευτείτε εάν δεν βρείτε τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη, επίσης η σειρά κατάταξης είναι τυχαία).

10. Selena Gomez – American Music Awards 2015

Ένα χρόνο μετά τη συγκινητική παρουσίαση του τραγουδιού The Heart Wants What It Wants, που άφησε όλο το κοινό -και την καλύτερή της φίλη, Taylor Swift- με δάκρυα στα μάτια, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια παρουσιάζει κάτι τελείως διαφορετικό αυτή τη φορά. Ο λόγος για το Same Old Love, δεύτερο single από το album Revival.

Πηγή εικόνας: popsugar.com

Η δυναμική pop star συνοδεύεται από χορευτές με σμόκιν που ολοκληρώνουν το σκοτεινό vibe της σκηνικής της παρουσίας. Αφού αφαιρεθεί η καπαρντίνα της, βλέπουμε ένα αποκαλυπτικό jumpsuit γεμάτο στρας να ντύνει φωτεινά τη live εμφάνιση της Gomez. Κατεβαίνει τα σκαλοπάτια που έχουν στηθεί και μας μαγεύει με τις χορευτικές και φωνητικές ικανότητες της. Το κοινό φαίνεται να έχει εκστασιαστεί από τη χορογραφία που είχε πάρει φωτιά… κυριολεκτικά, υπήρχαν πυροβόλα στο βάθος! Τα φωνητικά της pop star είναι καλύτερα από ποτέ και το αγαπάμε αυτό. Μας είχε προϊδεάσει για την επερχόμενη περιοδεία της, Revival Tour.

9. Miley Cyrus – American Music Awards 2013

Γνωστή για τις εκκεντρικές εμφανίσεις της εκείνη την εποχή, η Miley Cyrus δεν δίστασε να φέρει την τρέλα της στο live stage των AMAs. Wrecking Ball, ένα κομμάτι που βρίσκεται στο album Bangerz και αποτελεί το πρώτο της No. 1 single στο Billboard Hot 100!

live stage
Πηγή εικόνας: mtv.com

Βλέπουμε λοιπόν την ερμηνεύτρια με ένα outfit γεμάτο γάτες έτοιμη να κατακτήσει τη σκηνή! Αλλά… τι βρίσκεται πίσω της; Μία τεράστια γάτα που συγχρονίζει τους στίχους, χαμένη στο διάστημα! Αξιολάτρευτο. Φυσικά η προσοχή μας παραμένει πάντα στην τετραπέρατη φωνή της Cyrus, καθώς δεν αφήνει ούτε νότα να χαθεί και υποκλινόμαστε στο ταλέντο της. Το λαμπρό αστέρι που γνωρίσαμε ως Hannah Montana δεν έχασε ποτέ το έντονο παρουσιαστικό της πάνω στη σκηνή και αυτό φαίνεται! Παρακολουθήστε παρακάτω:

8. P!nk – American Music Awards 2012

Μια από τις πιο σημαντικές παρουσίες στην pop μουσική, η P!nk δεν σταματάει να μας εκπλήσσει με μια παράσταση που έλαβε χώρα live μπροστά στα μάτια χιλιάδων άναυδων θεατών στα AMAs. Πρόκειται για το Try, ένα κομμάτι που μας λέει ότι δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάμε και είναι μέρος του album The Truth About Love.

Πηγή εικόνας: pinterest.com

Όσον αφορά την παρουσία της στη σκηνή; Έσκισε! H P!nk είναι όντως φημισμένη για τις ακροβατικές της ικανότητες και το τι μπορεί να κάνει με αυτές. Με τη βοήθεια ενός δεύτερου χορευτή κατάφερε να αποσπάσει τις καλύτερες εντυπώσεις της βραδιάς και να προκαλέσει σεισμό από χειροκροτήματα. Το σκηνικό αποτελείται από ένα φλεγόμενο σπίτι και μερικά χαλασμένα έπιπλα μέσα σε αυτό. Με αξιοθαύμαστο τρόπο, η performer καταφέρνει να φέρει εις πέρας τη δύσκολη χορογραφία, αφήνοντάς μας ανήμπορους να καταλάβουμε πώς κατάφερε να τραγουδήσει τόσο καλά υπό αυτή την πίεση.

7. Ariana Grande – MTV Video Music Awards 2018

Τελικά ο θεός… είναι γυναίκα! Το απέδειξε περίτρανα η πριγκίπισσα της pop, με μια θεϊκή παρουσίαση του τραγουδιού God Is A Woman από το άλμπουμ Sweetener. Το κομμάτι περνάει μηνύματα γυναικείας ενδυνάμωσης και η Ariana μαζί με τις 50 χορεύτριές της γεμίζουν τη σκηνή με φως!

live stage

Η τραγουδίστρια φόρεσε ένα διακοσμημένο χρυσό σύνολο με αντίστοιχες χρυσές μπότες μέχρι τους μηρούς αλλά δεν πάνε πίσω οι χορευτές της που τα βασιλικά τους κοστούμια ήταν διακοσμημένα με κορώνες και αγκάθια. Η Ariana με τις υπόλοιπες γυναίκες χορεύουν στο τραπέζι του μυστικού δείπνου, απόλυτα συγχρονισμένες! Πολλές γυναίκες, διαφορετικές, όλες πανέμορφες στο πλευρό της ερμηνεύτριας που για άλλη μια φορά οι τρομερές φωνητικές της ικανότητες έκαναν όλα τα βλέμματα να στραφούν στο πρόσωπό της. Highlight της βραδιάς, όταν περπάτησαν στη σκηνή η μητέρα, η γιαγιά και η ξαδέρφη της Ariana Grande, τρεις αγαπημένες της γυναίκες, για να κάνουν φινάλε!

6. Rihanna – iHeartRadio Music Awards 2015

Μετά από αυτό; Σίγουρα πήρε τα λεφτά της πίσω! Η άκρως θεατρική και… sexy παρουσία της Rihanna στο live stage των iHeartRadio Music Awards μας έκανε να μιλάμε για αυτή ακόμα και μετά το τέλος της. Τραγούδησε το single B*tch Better Have My Money.

Πηγή εικόνας: Getty Images

Εννοείται ότι ως fashion icon, η Rihanna δεν απογοήτευσε. Με ένα πράσινο – μαύρο outfit βγήκε από το ελικόπτερό της και άρχισε να τα δίνει όλα με τους χορευτές της. Εννοείται ότι η τραγουδίστρια έχει αυστηρό attitude, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε, και μια δυνατή φωνή που δύσκολα μπορείς να αγνοήσεις. Το R&B είδωλο καταφέρνει πάντα να ξεσηκώνει τα πλήθη και αυτό πρέπει να είναι το πιο σημαντικό για το φαν κλαμπ της, “Navy”.

5. Taylor Swift – American Music Awards 2014

Η pop star είχε προειδοποιήσει από τον λογαριασμό της στο Twitter ότι αυτή η σκηνική της παρουσία θα είναι «πραγματικά τρελή» και εμείς ήμασταν έτοιμοι. Έτσι λοιπόν, παρακολουθήσαμε live την Taylor να «τρελαίνεται», τραγουδώντας το Blank Space από το επιτυχημένο της album 1989. Το κομμάτι κατέκτησε την πρώτη θέση στο Billbard Hot 100.

live stage
Πηγή εικόνας: billboard.com

Το 2014 παρακολουθήσαμε το video clip του Blank Space να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας! Μέσα σε μια γιγαντιαία κορνίζα, η Swift δειπνίζει με τον αγαπημένο της. Τουλάχιστον μέχρι να τον βαρεθεί και να τον δηλητηριάσει. Έπειτα, κυριολεκτικά χορεύει με τη φωτιά και πολλούς άλλους άντρες μέσα σε κάδρα. Έχοντας ξεφορτωθεί και τον δεύτερο αγαπητικό της, το φόρεμά της χάνεται για να μας αποκαλύψει ένα μίνι outfit. Αφού χόρεψε για άλλη μια φορά με τους «κορνιζαρισμένους» φίλους της, υποδέχεται ένα νέο love interest και… προσθέτει άλλο ένα όνομα στο μαύρο κενό!

4. Adele – The BRIT Awards 2011

Το κομμάτι Someone Like You ερμήνευσε η Αγγλίδα τραγουδίστρια και αυτή έμεινε στην ιστορία ως μια από τις πιο ωραίες εμφανίσεις της. Είναι εκθαμβωτική και κανείς δεν αμφισβητεί το ταλέντο της, αφού μπορεί να πιάσει ακόμα και τις πιο δύσκολες νότες.

Πηγή εικόνας: pinterest.com

Δεν χρειάζεται μεγαλεία η Adele… ένα πιάνο, καλός φωτισμός, ένα αστραφτερό φόρεμα και μπορεί να τινάξει τη σκηνή στον αέρα! Το ερωτικό τραγούδι πρέπει να άγγιξε τις καρδιές πολλών ανθρώπων, καθώς αποθέωσαν την ερμηνεύτρια στο τέλος. Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε, απλά παρακολουθήστε μια γυναίκα γεμάτη αυτοπεποίθηση που αγαπάει αυτό που κάνει και το προσφέρει απλόχερα στο κοινό της.

3. Britney Spears – MTV Video Music Awards 2002

Μέσα στο πράσινο η πριγκίπισσα της pop για την παρουσίαση του Im A Slave 4 U. Το τραγούδι ακουγόταν παντού το 2002 και έχει καταφέρει να παραμείνει στις playlist μας ακόμα και 10 χρόνια μετά.

live stage
Πηγή: Getty Images

Πιο εξωτική από ποτέ η Britney! Με ένα sexy outfit διασκεδάζει στην άγρια ζούγκλα που έχει δημιουργήσει επί της live σκηνής. Οι χορευτές της είναι ντυμένοι σαν ζώα, ή άνθρωποι της ζούγκλας. Εκτός από την ελκυστική φωνή της, υποκλινόμαστε και στο χορευτικό της ταλέντο που περιλαμβάνει ακόμα και belly dance! Ξαφνικά, η superstar παίρνει ένα βιρμανικό πύθωνα και δημιουργεί μια απ’ τις πιο iconic στιγμές της pop κουλτούρας! Την επόμενη μέρα θα είναι εξώφυλλο σε περιοδικά και όλοι θα μιλάνε για αυτή τη στιγμή.

2. Beyoncé – American Music Awards 2008

Ο θρύλος της pop μουσικής, κάνει για άλλη μια φορά το θαύμα της και παρουσιάζει το Single Ladies (Put A Ring On It). Το τραγούδι όχι μόνο κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφή του Billboard Hot 100, αλλά ήταν και μέρος του Νο. 1 album I Am… Sasha Fierce.

Πηγή: billboard.com

Δεν σε πιάνει ένα ρίγος όταν βλέπεις την Queen B να περπατάει προς το μέρος σου; Μετά από αυτή τη θεαματική είσοδο, δύο χορεύτριες (συμπεριλαμβανομένης της Heather Morris της Glee) στέκονται στο πλάι της τραγουδίστριας για να γράψουν ιστορία! Οι τρεις γυναίκες είναι απόλυτα συγχρονισμένες μεταξύ τους σε ασπρόμαυρα κοστούμια και μια εφεδρική γυναικεία μπάντα που παίζει στο τέλος του τραγουδιού. Χωρίς φανταχτερά γραφικά, χωρίς περίτεχνο live set η Bey κατάφερε να τρελάνει το κοινό απλά και μόνο με τη θρυλική χορογραφία και τις ιδιαίτερες ικανότητες της!

1. Madonna – MTV Video Music Awards 1990

Η πρώτη live εμφάνιση είναι vintage και πιστεύω οι περισσότεροι την έχουμε δει. Το μακρινό 1990, η βασίλισσα της pop κυριάρχησε στη σκηνή των VMAs τραγουδώντας το No. 1 hit “Vogue” με έναν τρόπο που όμοιο του δεν έχουμε ξανά δει!

live stage
Πηγή εικόνας: todayinmadonnahistory.com

Το όλο concept της παρουσίασης είναι εμπνευσμένο από την ταινία Dangerous Liaisons, γενικά μας θυμίζει τον 17ο αιώνα μέσα από το σετ και τα κοστούμια. Η Madonna επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι φόρεσε φόρεμα πανομοιότυπο με της Glenn Close στην ταινία. Η χορογραφία θυμίζει drag show της σημερινής εποχής και οι χορευτές ήταν απόλυτα συγχρονισμένοι με την τραγουδίστρια. Η παράσταση είναι επίσης αξιοσημείωτη για τη χρήση του συγχρονισμού χειλιών καθώς η ερμηνεύτρια επιλέγει να συγχρονίσει τα χείλη καθ’ όλη τη διάρκεια. Η αυτού μεγαλειότητα της pop κουβαλάει αμέτρητες iconic εμφανίσεις σε όλη την καριέρα της και αυτή η στιγμή δεν διαφέρει καθόλου από τις υπόλοιπες.

Ελπίζουμε να σας άρεσε η λίστα! Συμφωνείτε; Ποιο performance θα προσθέτατε;


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.