Πηγή εικόνας: pinterest.com |@wattpad

Η λάθος επιλογή αρχίζει από εμάς

Η λάθος επιλογή πάντα πονάει και πάντα θα πονάει. Λάθος επιλογή στην επαγγελματική ή στην προσωπική ζωή; Δεν έχει σημασία. Σε ποια ομάδα ανθρώπων ανήκετε; Σε αυτούς που ξεπερνάνε τα λάθη τους και προχωράνε μπροστά ή σε αυτούς που προσπαθούν να ξεφύγουν, αλλά δεν τα καταφέρνουν; Για να είμαι ειλικρινής, ανήκω στην δεύτερη κατηγορία. Δεν είμαι περήφανη γι αυτό, αλλά τουλάχιστον γνωρίζω τον εαυτό μου.

Μου αρέσει πολύ αυτός ο καιρός. Μου αρέσει πολύ αυτή η εποχή. Η πρώτη σκέψη, που μου έρχεται στο μυαλό είναι ένα κοριτσάκι πάνω σε ένα βράχο να ατενίζει τη θάλασσα. Αυτό είναι η άνοιξη. Ένα χαμογελαστό κορίτσι με πολύχρωμο φόρεμα.

Τέλος πάντων

Και που λέτε, η λάθος επιλογή έχει να κάνει πρώτα με εσένα και μετά με όλους τους άλλους. Εγώ συνήθως κάνω λάθος στους φίλους, εσείς; Είναι κάτι που με στεναχωρεί περισσότερο. Περισσότερο κι από έναν ερωτικό δεσμό θεωρώ. Οι φίλοι αντικατοπτρίζουν τον εαυτό σου. Είναι ο καθρέφτης σου. Ένας λάθος άνθρωπος μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Με την αρνητική έννοια πάντα.

λάθος επιλογή
Πηγή εικόνας: pinterest.com |@twitteα

Ο εαυτός μας και τα πιστεύω μας πάνω από όλα

Μια φιλική συμβουλή. Αφού έχετε αναλύσει και επεξεργαστεί κάποιες καταστάσεις κι έχετε καταλήξει σε ένα λογικό συμπέρασμα, το επόμενο βήμα είναι να το υπερασπιστείτε. Να υπερασπίζεστε τα πιστεύω σας. Και να υπερασπίζεστε τους ανθρώπους, που πιστεύετε ότι έχουν δίκιο. Είτε είναι φίλοι σας, είτε όχι. Να μπαίνετε μπροστά για κάθε άδικο. Να προστατεύετε τον απροστάτευτο. Όχι, όμως, αυτόν, που απλά κρύβεται στη σκιά σας.

Δώστε πνοή σε νέες ιδέες. Δώστε αγάπη σε αγνώστους. Δώστε αγάπη σε αυτούς που διαφέρουν. Γιατί αυτοί το έχουν περισσότερο ανάγκη. Μην ακούτε κανέναν. Αν πιστεύετε ότι κάποιος είναι άξιος σεβασμού σημαίνει ότι αξίζει τον κόπο. Δώστε χώρο και χρόνο και μην επηρεάζεστε από τον περίγυρό σας. Εσείς ξέρετε ποιο είναι το καλύτερο για τον εαυτό σας. Όχι οι άλλοι.

Να έχετε προσωπική ζωή. Η προσωπική ζωή δεν απευθύνεται μόνο στον ερωτικό σύντροφο. Απευθύνεται στον χρόνο, που αφιερώνετε για τον εαυτό σας. Στις δραστηριότητες που θέλετε να κάνετε, αλλά πάντα τις αναβάλετε. Σε όλα αυτά τα πράγματα που θέλετε, αλλά οι ίδιοι βάζετε εμπόδια.

Μην παρασύρεστε. Δώστε ευκαιρίες σε αυτούς που αξίζουν. Πραγματοποιήστε κάθε επιθυμία σας.

Πηγή εικόνας: pinterest.com |@meinesvenja

Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty-Press // Giving Sight The Project