χρόνια
Πηγή: ert.gr
Τι είδαμε

Τα καλύτερά μας χρόνια, μια πολλά υποσχόμενη σειρά έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο στο κανάλι της ΕΡΤ. Η Όλγα Μαλέα θα μας μεταφέρει, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή βράδυ στις 21:00, στη νοσταλγική ατμόσφαιρα της Αθήνας του 1969.

Ξεκινώντας την αφήγησή του ο μικρός  Άγγελος, με τη φωνή του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, θα μας γνωρίσει την πενταμελή οικογένειά του. Την οικογένεια Αντωνοπούλου. Έχει μετακομίσει γεμάτη όνειρα από την επαρχία στην Αθήνα. Είναι καλοκαίρι του 1969. Ο Άγγελος έχει τα όγδοα γενέθλιά του, συνοδευόμενα με ένα σωρό αλλαγές. Σε κάθε επεισόδιο ο μικρός Άγγελος θα μας διηγείται μια καινούρια ιστορία. Μια ιστορία για το πως εξελίχθηκε η ελληνική κοινωνία. Το ίδιο και η ελληνική οικογένεια μέσα σε αυτή.

χρόνια
Πηγή: ipop.gr

Ο Άγγελος ζει με την μητέρα του (Κατερίνα Παπουτσάκη), τον πατερά του (Ηλίας Μελέτης) τα δύο αδέρφια του και την γιαγιά Ερμιόνη. Είναι μια οικογένεια όχι πολύ πλούσια, αλλά ούτε και φτωχή. Η έφηβη Ελπίδα, αδερφή του Άγγελου, έχει όνειρα για το μέλλον και προσπαθεί να χειραφετηθεί. Για αυτό το λόγο, έχει επιλέξει να δουλεύει στο κομμωτήριο της θείας της. Ο αδερφός τους Αντώνης μόλις έχει περάσει στη Νομική. Μεταφέρει τα πολιτικά νέα των Κομμουνιστών στο σπίτι. Παλεύει επίσης, όπως κάθε νέος με τα ερωτικά του σκιρτήματα. Στη δίνη των ραγδαίων εξελίξεων της εποχής, παλεύουν λοιπόν όλοι μαζί να κατανοήσουν τις ανάγκες τους.

Γιατί ενθουσιαστήκαμε
χρόνια
Πηγή: Queen.gr

Στην Ελλάδα, είναι η εποχή της χούντας των συνταγματαρχών. Μια αναμφισβήτητα δύσκολη εποχή, κοινωνικά και πολιτικά. Ταυτόχρονα όμως, μια εποχή σημαντικών εξελίξεων ανά τον κόσμο, ενώ διανύουμε το καλοκαίρι του 1969. Τα καλύτερά μας χρόνια μεταδίδουν το κλίμα της ελληνικής κοινωνίας με έναν καυστικό τρόπο, ενώ μεγάλη σημασία έχει ο οικογενειακός πυρήνας για την εποχή εκείνη. Μέσα στα επεισόδια παρακολουθούμε πόσο σημαντικό είναι να τρώνε όλοι μαζί τα βράδια -δεν υπάρχει δικαιολογία για να αργήσεις. Με την πάροδο του χρόνου όμως, καινούριες συνήθειες και ανάγκες θα αντικαταστήσουν τα παλιά έθιμα. Μέσα από τα παιδικά μάτια του Άγγελου θα βλέπουμε την δική του ενηλικίωση. Ενθουσιαστήκαμε τόσο με την ερμηνεία του μικρού Άγγελου, όσο και με την παιχνιδιάρικη αφήγηση των επεισοδίων. Σε ένα χρωματιστό και συγκινητικό φάσμα θα οδηγηθούμε από την Ελλάδα της Δικτατορίας, στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης.

*Μην ξεχνάτε να χορεύετε στις ταράτσες και να αγαπιέστε.


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

 

4 COMMENTS

Comments are closed.