το θαύμα
Αν έχεις ξεμείνει, από ταινίες και σειρές στο neflix, διάβασε τη συνέχεια παρακάτω. Είδαμε το: “Θαύμα Στο Κελί 7” και στο προτείνουμε ανεπιφύλακτα . Εμπιστεύσου μας… Παίρνω εγώ πάνω μου, όλη την ευθύνη… Το netflix μας έχει σώσει και αυτό βγαίνει προς τα έξω…  Πάρε τη κουβέρτα σου, κάτσε αναπαυτικά στο καναπέ, πάτα επιλογή και play. Πρώτα όμως, σου παρουσιάζουμε την άποψη μας.

Το remake της Κορεάτικης ταινίας (όπου δεν απέσπασε και τη καλύτερη κριτική), το “παίρνει” η Τουρκία, μη τυχόν και “ξινίσουμε” η τέχνη δεν κάνει διακρίσεις, εξιστορεί την ιστορία ενός πατέρα (Μέμο) με αυτισμό, που κατηγορείται άδικα για φόνο. Μεγαλώνει τη κόρη του Όβα, μαζί με τη γιαγιά του, καθώς η γυναίκα του έχει πεθάνει προ πολλού.

Μεταφερόμαστε στη δεκαετία του ’80. Μεγαλώνει τη κόρη του με απίστευτη αγάπη και τρυφερότητα, με εκείνη να του στέκεται βράχος, όταν οι συμμαθητές της, τον κοροϊδεύουν. Έρχεται όμως, η κακιά ώρα, που πάνω στο παιχνίδι με τη κόρη του διοικητή της αστυνομίας, να παθαίνει ατύχημα στα βράχια της θάλασσας. Εκείνος προσπαθεί να τη σώσει, μα οι πράξεις του είναι μάταιες. Φυλακίζεται και οδηγείται για εκτέλεση.

Θα παρακολουθήσουμε  τη ζωή του στη φυλακή, με τη συμπεριφορά των κρατουμένων και των υπαλλήλων απέναντι του, τις προσπάθειες της κόρης του, να αποδείξει την αθωότητά του και πως η εκδίκηση και η αδικία παίρνουν μορφή.

Η ταινία δεν σε κουράζει και σε απορροφά. Μπορεί να βουρκώσεις με τον πρωταγωνιστή, ενώ θα λυγίσεις με την αγάπη μεταξύ πατέρας-κόρης. Τα πλάνα με την απλότητα τους, θα σε βάλουν στο κλίμα της εποχής και της ταινίας.  Τα όσα ρατσιστικά σχόλια και αδικίες παρακολουθήσεις, δυστυχώς υπάρχουν ακόμη και είναι καμπανάκι για τη κάθε κοινωνία, ενώ διδάσκει ότι, αν κάτι που εσύ θεωρείς δεδομένο και απλό, για κάποιον άλλον μπορεί να είναι ένας ολόκληρος άθλος.

Το σίγουρο είναι ένα: δεν θα σε αφήσει απαθή και θα αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές σου. Το αθώο βλέμμα του Μέμο, θα σε κερδίσει, ενώ η δύναμη της Όβα θα σε καταπλήξει.

Είναι μια ταινία που αξίζει να προβάλλεται στα σχολεία, ενώ σίγουρα θα τη κατηγοριοποιήσεις αν όχι στις “αγαπημένες” σου, σε αυτές που αξίζει να τη δεις παραπάνω από μία και δύο φορές.

Καλή θέαση και να θυμάστε: έστω και στο τέλος, το θαύμα γίνεται…

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

REVIEW OVERVIEW
Σκηνοθεσία
Σενάριο
Ερμηνεία
Μουσική Επένδυση
Previous articleΤα καλύτερα memes για τον κορονοϊό vol.2
Next articleΤα γενέθλια μου
Είμαι ένα άτομο που πιστεύω φουλ στα όνειρα, αγαπώ τα ταξίδια και όνειρο μου είναι να ταξιδέψω στην Ισλανδία για να δω το βόρειο σέλας. Αθεράπευτα ρομαντική ψυχή, που θέλει να το κρύβει. Λατρεύω τις βόλτες στη Πλάκα, αγαπώ τα μικρά μαγαζιά, τα μέρη με μπόλικο πράσινο και φύση, έχω μια αδυναμία στα "Φιλαράκια", ενώ δεν μπορώ χωρίς τη μυρωδιά του καφέ, των βιβλίων και χωρίς μουσική...
eidame-to-thauma-sto-keli-7Δυνατές ερμηνείες και μηνύματα που δυστυχώς τα ξεχνάμε. Ένας μικρός ύμνος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και το πώς οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε και να αγκαλιάζουμε το διαφορετικό.

3 COMMENTS

Comments are closed.