Exclusive Content:

4 podcast που ξεχωρίσαμε

Οι εκπομπές podcast που αγαπάμε να ακούμε non stop

Τα podcast τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας, καθώς μπορούμε να τα απολαύσουμε ανά πάσα στιγμή. Μοιάζουν αρκετά με ραδιοφωνικές εκπομπές, αλλά δεν έχουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που συνιστούν μια ραδιοφωνική εκπομπή. Τα podcast είναι διαθέσιμα είτε δωρεάν, είτε επί πληρωμή, τόσο σε μουσικές πλατφόρμες όσο και σε μη. Κάποιος μπορεί να τα βρει οπτικοποιημένα ή σε ηχητική μορφή.

Η θεματολογία τους ποικίλει. Μπορείς, παραδείγματος χάριν, να βρεις podcast που αφορούν θέματα όπως αυτοβελτίωση, σχολιασμό τηλεοπτικών σειρών, πολιτική κ.α. Άλλα είναι χιουμοριστικά, ενώ αλλά αφορούν επίκαιρα θέματα. Επιπλέον, μπορείς να τα βρεις σε όποια γλώσσα επιθυμείς. Τα απολαμβάνεις χωρίς διακοπές και από όποια συσκευή θες.

Εμείς μέσα από την ατέλειωτη ποικιλία επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε τέσσερα podcast από τα οποία δεν χάνουμε επεισόδιο!

Όσα ξέρει η Μαρία

podcast
Πηγή:pod.gr

Η Μαρία Σολωμού από το 2020 με το δικό της μοναδικό τρόπο λύνει τα ερωτικά μας προβλήματα μέσο του Pod.gr. Η Μαρία Σολωμού δέχεται τα μηνύματα με τους προβληματισμούς των ακροατών της και απαντά σε αυτά. Κάθε επεισόδιο έχει διάρκεια περίπου 30 λεπτά. Μέσα σε αυτά τα τριάντα λεπτά έχει πει όλα αυτά που θα θέλαμε να είχαμε πει ή κάποιες φορές όλα αυτά που είχαμε σκεφτεί και απλώς δεν τα παραδεχόμασταν στον εαυτό μας. Τις εκπομπές της μπορείς να βρεις και οπτικοποιημένες.

Του παππού μου τον χαβά

podcast
Πηγή: pod.gr

Ο παππούς Αριστείδης δια στόματος Παντελή Καναράκη έρχεται κάθε Δευτέρα με διάφορα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα αλλά και όσα ζητάμε με την παρέα μας να μας κρατήσει συντροφιά. Με την χαρακτηριστική φωνή του παππού Αριστείδη και με χιούμορ σχολιάζει θέματα όπως τα πεζοδρόμια, τα ασανσέρ, τα κινητά και άλλα. Πέρα από τον σχολιασμό θα ακούσεις και πολύ όμορφες μουσικές. Τα επεισόδια έχουν μέση διάρκεια δώδεκα λεπτά.

Έξω από το στόμα του Λάκη

podcast
Πηγή: olympia.gr

Ο αγαπημένος ηθοποιός, Λάκης Λαζόπουλος, από το 2022 μέσα από τις εκπομπές του newsbreak.gr σχολιάζει και σατιρίζει θέματα της επικαιρότητας όπως μοναδικά γνωρίζει. Ήδη μετρά 25 επεισόδια με μέση διάρκεια 20λεπτών τα οποία μπορείς και να ακούσεις και να τα δεις. Σε κάποια από τα επεισόδια αυτά θα βρούμε και την χαρακτηριστική φιγούρα του γύφτου που μας θυμίζει εποχές Τσαντιριού. Νέα επεισόδια ανεβαίνουν κάθε Τετάρτη στις 19:00.

Χωμ Χωμ

podcast
Πηγή:pod.gr

Αν και η σειρά αυτή του pod.gr δεν έχει νέα επεισόδια, καθώς διήρκεσε από το 2020 έως το 2021, εμείς λατρεύουμε να την ακούμε ξανά και ξανά. Ο λόγος για την σειρά Χωμ Χωμ με τον Χρήστο Χωμενίδη. Όπως αναφέρεται και στην περιγραφή του podcast «ο Χρήστος Χωμενίδης αφηγείται μικρές ιστορίες από την ζωή του που μπορούν να ακουστούν ως συμβουλές σε νεότερους». Ιστορίες όπως τις αφηγείται και τις έχει γράψει ο ίδιος ο αγαπημένος συγγραφέας έχουν μέγιστη διάρκεια 20 λεπτά. 20 λεπτά που μας ταξιδεύουν στον ξεχωριστό κόσμο του Χρήστου Χωμενίδη.

Αυτά ήταν μερικά από τα podcast που έχουμε ξεχωρίσει και δεν χάνουμε επεισόδια. Μερικά ακόμα όμως που αξίζουν την προσοχή μας είναι τα podcast για τις τηλεοπτικές σειρές όπως Αυτή η νύχτα μένει, Maestro, Άγριες Μέλισσες, σε αρκετά από τα οποία μπορούμε να ακούσουμε τους ίδιους τους ηθοποιούς και τους δημιουργούς να μιλούνε για την σειρά.

podcast
Πηγή: winners.webbyawards.com

Αν τώρα θέλεις να ακούσεις κάποιο αγγλόφωνο podcast, θα σου προτείναμε να ακούσεις τις εκπομπές της Ali Wentworth Go ask Ali, η οποία μετρά ήδη 3 season αλλά και τις εκπομπές της Brooke Shields με τίτλο Now what?

Αυτές ήταν, λοιπόν, οι εκπομπές podcast που αγαπάμε να ακούμε non stop. Ελπίζουμε να βρήκατε ενδιαφέρουσες τις προτάσεις μας. Όποιο podcast και να επιλέξετε να το απολαύσετε και να περάσετε όμορφα τον χρόνο σας.


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Χριστίνα Γεωργιάδη
Χριστίνα Γεωργιάδη
Θέατρο, Μουσική, Βιβλία, Τέχνη. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Έτσι κι αλλιώς "Ο σκοπός της τέχνης είναι να δώσει στη ζωή σχήμα" Ουιλιαμ Σαιξπηρ

Latest Articles

Διάβασε επίσης...