Μπαίνω σπίτι, βγάζω παπούτσια, κάνω άλμα 60cm και προσγειώνομαι στον καναπέ μου. Το λάπτοπ είναι στο sleep mode από το προηγούμενο βράδυ, ανοίγω την οθόνη και πληκτρολογώ “netflix.com” στο browser μου. Το καμπανάκι πάνω δεξιά μου λέει ότι υπάρχει μια ειδοποίηση για μια σειρά που είχα στο “My List”, ενθουσιάζομαι, ίσως δακρύζω και λίγο από μέσα μου. Η δεύτερη σεζόν του 13 Reason Why έφτασε και ήμουν πανέτοιμος να την Bingάρω όσο τίποτα άλλο. Πατώ το “play” και ήδη αρχίζω να βουρκώνω.

Η πρώτη σεζόν του 13 Reasons Why, ένιωσα πως με είχε βοηθήσει να δω πολλά πράγματα με άλλο μάτι και πλέον, μετά την 2η σεζόν κατάλαβα ότι και αυτή είναι εξίσου έντονη, αν όχι περισσότερο, και με προβολή καταστάσεων οι οποίες είναι πολύ κοντά στην καθημερινότητα!

Όλα αρχίζουν με την μήνυση που κάνουν οι γονείς της Χάννα, στο σχολείο το οποίο δεν της παρείχε την κατάλληλη βοήθεια όταν αυτή ήταν στα πρόθυρα αυτοκτονίας όπου και τελικά το έκανε. Όλα περιτριγυρίζονται γύρω από το τι συμβαίνει μέσα στο δικαστήριο και μαθαίνουμε διάφορα μυστικά από την πρώτη σεζόν. Εκτός από το τί συμβαίνει στο δικαστήριο η παραγωγή θίγει με τον δικό της μοναδικό τρόπο, για άλλη μια φορά, ένα μεγάλο ζήτημα. ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΌ! Υπάρχουν κάποιες σκηνές στην 2η σεζόν όπου το μόνο χαρακτηριστικό (πέρα από το “έντονες”) που μπορώ να τους αποδώσω είναι το τολμηρές. Αν και το πώς τελειώνει δείχνει ότι τελικά φοβήθηκαν να ρισκάρουν το μέλλον της σειράς, αφού θα μπορούσε να έχει ακόμα μία πολύ ΤΟΛΜΗΡΉ  σκηνή βασιζόμενη σε ένα πολύ επίκαιρο φαινόμενο στις Η.Π.Α.!

Στην 2η σεζόν επίσης, απαντιούνται διάφορα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν στην πρώτη, και η πλοκή είναι ένα ρόλλερκοστερ συναισθημάτων που σε ταρακουνά για 13 επεισόδια! Στα μισά ίσως υπάρξει κάποια στιγμή που θα κουραστείτε από το πόσα συμβαίνουν, αλλά πιστέψτε με, αξίζει να δείτε μέχρι και το τελευταίο επεισόδιο, στο οποίο παρεμπιπτόντως υπόσχεται μια 3η σεζόν.

Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να έχουμε σίγουρα μια απάντηση για το αν θα υπάρξει 3η σεζόν ή όχι όμως, αφού ήδη υπήρξαν διάφορες διαμαρτυρίες οι οποίες ζητούν την ακύρωση της σειράς λόγο μιας πολύ έντονης σκηνής στο τελευταίο επεισόδιο με έναν από τους χαρακτήρες.

“Το περιεχόμενο και τα θεματικά στοιχεία της 2ης σεζόν είναι ακόμη χειρότερα απ’οτι περιμέναμε” – PTV ( Parents Television Council – Συμβούλιο Τηλεόρασης των γονέων) για την 2η σεζόν του 13 Reasons Why

 

Συνοψίζοντας λοιπόν, η 2η σεζόν έχει να “πει” πράγματα, και μας δείχνει πόσο πολύπλευρη μπορεί να είναι μια ιστορία, ιδίως όταν εμπλέκονται 13 άτομα σε αυτήν. Είναι μία από τις MUST σειρές για όσους έχουν λογαριασμό στο Netflix (και όχι μόνο 😉 😉 )

1
ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Πλοκή
8
Μουσική και ήχοι
10
Ερμηνεία
10
Σκηνοθεσία
10
Επιμένω πως το μόνο ενοχλητικό ήταν ο τρόπος που τελειώνει, και πως για μια πολύ μικρή στιγμή σε κουράζει αλλά μετά φέρνει τα πάνω - κάτω!13-reasons-why-2-season