Ζωή με Κατοικίδια

Λένε πως η καλύτερη συντροφιά του ανθρώπου είναι τα ζώα. Και εγώ σ’ αυτό άρθρο έρχομαι να συμφωνήσω μ’ αυτή την φράση. Εδώ και τρία χρόνια μένω μόνη μου, μακριά από τη ζεστασιά της οικογένειας μου. Μεγάλωσα σ’ ένα σπίτι που πάντα είχαμε γάτες, άρα φαντάζεστε πως ερχόμενη στην Αθήνα, μένοντας σε ένα σπίτι μόνη μου που επικρατούσε νεκρική σιγή και ο μόνος θόρυβος που ακουγόταν ήταν οι φωνές από τα διπλανά διαμερίσματα κόντευα να τρελαθώ γιατί ντάξει, καλή και η ησυχία αλλά όχι και έτσι. Σιγά σιγά όμως άρχισε να μου μπαίνει η ιδέα πως θέλω να πάρω ένα γατάκι. Έτσι μετά από πολύ σκέψη γιατί φαντάζεστε πως είναι τεράστια η ευθύνη, αποφάσισα να υιοθετήσω ένα. Και από τότε άλλαξε η ζωή μου…

Ξέρετε πόσο σημαντικό είναι για μένα να μπαίνω στο σπίτι και να έχω κάποιον να με περιμένει, και αυτό να είναι μια μικρή τριχωτή μπαλίτσα. Η μεγαλύτερη ευχαρίστηση που ζω μαζί της είναι το πρωί, που με το που ξυπνάω και ανοίγω τα μάτια μου την βλέπω μπροστά μου και “ανταλλάζουμε” καλημέρες με το δικό μας ιδιαίτερο τρόπο ή ακόμη το βράδυ που μόλις κλείσω τα φώτα και πάω στο κρεβάτι το καταλαβαίνει και έρχεται μαζί μου για ύπνο. Η καλύτερη παρέα που θα μπορούσα να έχω την ώρα που μαγειρεύω, καθώς έρχεται, κάθεται στην καρέκλα και παρατηρεί την κάθε μου κίνηση, με χαζεύει την ώρα που αναμιγνύω τα υλικά για να δημιουργήσω λαχταριστές γεύσεις. Μια από της μεγαλύτερες χαρές που μου δίνει είναι όταν καθίσω χαλαρή στον καναπέ και έρχεται γουργουρίζοντας, κάνοντας πατουσάκια πάνω στην κοιλιά μου.

Όλη αυτή την αγάπη, τη συντροφιά, τη φροντίδα, το νοιάξιμο σου τα δίνει ένα τόσο δα πλασματάκι που το μόνο που ζητάει από σένα είναι φαγητό, νερό, ασφάλεια και παιχνίδι.  Τα κατοικίδια αλλάζουν τη ζωή μας, τη ψυχολογία μας, μειώνουν τα νεύρα  και μας κάνουν να τα βλέπουμε όλα πιο θετικά, πιο αισιόδοξα. Μπορεί να έχεις μια κουραστική μέρα στη δουλεία, αλλά με το που μπεις στο σπίτι και έχει έρθει η γάτα να καθίσει στα πόδια σου σου φεύγουν όλα. Βεβαία όλα αυτά ισχύουν και για τα σκυλιά και για τα κουνέλια και για οποιοδήποτε άλλο κατοικίδιο. Απλά έχω επικεντρωθεί στις γάτες γιατί ως κατοικίδιο μόνο γάτες είχα και έχω. Γενικά όμως όλα τα κατοικίδια προσφέρουν στο αφεντικό τους όλη αυτή την ανιδιοτελή αγάπη και είναι σημαντικό για τους ανθρώπους, ειδικά στις μέρες μας που έχει χαθεί ή τέλος πάντων είναι δύσκολο να βρούμε την αγάπη μεταξύ των ανθρώπων. Γι’ αυτό έχω να σας δώσω μια συμβουλή, υιοθετήστε ένα ζωάκι και δεν θα το μετανιώσετε ποτέ. Τα κατοικίδια πρέπει να γίνουν μέρος της ζωής μας.

8
Κλειώ Δημοσθένους
Λίγα λόγια για εμένα... χμμμ είμαι φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και κατάγομαι από τη Λευκωσία της Κύπρου. Μου αρέσει πολύ το θέατρο, ο κινηματογράφος, η μουσική και να διαβάζω βιβλία. Λατρεύω τα ζώα και για αυτό συγκατοικώ με μία γάτα.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...