Υπάρχει φιλία ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα;

Ένα πάρα πολύ συχνό ερώτημα που πολλοί αναρωτιόμαστε ή ενδεχομένως να έχουμε ζήσει παρόμοιες καταστάσεις αποτελεί ο παραπάνω τίτλος. Άλλοι συμφωνούν με αυτήν την απορία κι άλλοι έχουν τις ενστάσεις τους αλλά όπως και να έχουν τα πράγματα οι απόψεις είναι σίγουρα αμφιλεγόμενες. Οι διφορούμενες γνώμες του κόσμου για το συγκεκριμένο θέμα δημιουργούνται λόγω της διαφοράς του φύλου μεταξύ των δύο φίλων. Το λογικό και το φυσιολογικό θέλει μια γυναίκα ζευγάρι με έναν άντρα. Από την στιγμή που αυτοί οι δύο επιλέγουν να έχουν φιλικές σχέσεις και όχι ερωτικές, αποκαλούνται φίλοι.

Αναφέρεται βεβαίως μια εκδοχή σύμφωνα με την οποία είναι καλύτερες οι φιλίες ανάμεσα σε άτομα διαφορετικού φύλου καθώς το ένα συμπληρώνει το άλλο. Όπως και στη συντροφική σχέση ενός ζευγαριού έτσι κι εδώ απαιτείται σεβασμός, ανιδιοτέλεια, κατανόηση, εμπιστοσύνη, αλληλεγγύη και φυσικά αγάπη. Επομένως, θα λέγαμε ότι τα χαρακτηριστικά και στη μια περίπτωση και στην άλλη μοιάζουν εξαιρετικά.

Είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν πως ένα αγόρι με μια κοπέλα επικοινωνούν καλύτερα σαν φίλοι καθώς δεν υπάρχει αυτή η ανταγωνιστικότητα του ίδιου φύλου. Εδώ λοιπόν χάνονται οι ζήλιες και η επιθυμία να γίνουμε καλύτεροι, ομορφότεροι, εξυπνότεροι, διότι δεν υπάρχει σύγκριση. Άρα δεν συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα και για αυτόν ακριβώς τον λόγο ο άντρας και η γυναίκα νιώθουν άνετα και δεν παρουσιάζουν κάποιο κόμπλεξ ή αμηχανία.

Σίγουρα η παρέα με το άλλο φύλο θα μας ανοίξει νέες πόρτες στη ζωή και θα μας επιφέρει νέα εφόδια για το μέλλον. Οι διαφορετικές παραστάσεις που δημιουργούνται με μία γυναίκα φίλη ή με έναν άντρα φίλο ενδεχομένως να σε βελτιώσουν σαν άνθρωπο. Κατά αυτόν τον τρόπο αναπτύσσεσαι πολύ γρήγορα και μαθαίνεις να συμπεριφέρεσαι καλύτερα στα αισθηματικά σου στη μετέπειτα ζωή αλλά και γενικά στους τριγύρω σου. Πιο συγκεκριμένα, οι άντρες θα σκέφτονται πράγματα πριν τους τα υποδείξει μία γυναίκα, θα έχουν στο μυαλό τους μία γυναικεία ανάγκη πριν προκύψει πρόβλημα. Έχει αποδειχτεί ότι εκείνοι που ήταν σε παρέες με γυναίκες, είναι πολύ πιο ικανοί στην κοινωνικοποίησή τους.

Καθίσταται άραγε δυνατή η φιλία μεταξύ ενός αρσενικού κι ενός θηλυκού γένους άτομα;

Φυσικά, αλλά με κάποιες βασικές προϋποθέσεις. Δεν είναι δυνατό να υπάρξει αληθινή φιλία όταν ο ένας από τους δύο φίλους βλέπει διαφορετικά τον άλλον και δεν μένει μόνο στο φιλικό ενδιαφέρον. Αυτό είναι λοιπόν το ζητούμενο. Εάν και οι δύο είναι ανοιχτοί, είναι ειλικρινείς κι έχουνε δείξει πως αγαπάνε ο ένας τον άλλον σε φιλικό και μόνο επίπεδο τότε ναι μπορεί να εκπληρωθεί μια πραγματική φιλία. Έτσι, έχουν από κοινού την άνεση να συμπεριφέρονται αυθόρμητα, να μη νοιάζονται για τίποτα και να είναι ανέμελοι.

Φωτογραφίες από:

https://www.google.gr/search?q=%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%B1+%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B1+%CF%83%CE%B5+%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CE%B1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiCne_GrbDUAhWBchoKHZVgAf4Q_AUIBygC&biw=1366&bih=662#imgrc=RwFHMi1EFTU5QM:

https://www.google.gr/search?q=%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%B1+%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B1+%CF%83%CE%B5+%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CE%B1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiCne_GrbDUAhWBchoKHZVgAf4Q_AUIBygC&biw=1366&bih=662#imgrc=HGtC2_xb39V8PM:

https://www.google.gr/search?q=%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%B1+%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B1+%CF%83%CE%B5+%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CE%B1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiCne_GrbDUAhWBchoKHZVgAf4Q_AUIBygC&biw=1366&bih=662#imgdii=mpO0Gjp-bYZ4cM:&imgrc=G80Zwn8iJxNbPM:

 

Latest Articles

Διάβασε επίσης...