Τα Χριστούγεννα σχεδόν έφτασαν. Είναι εδώ και μας «κρούουν» τον εορταστικό τους… κώδωνα. Κάποιοι πιο τυχεροί από εμάς κατάφεραν να εξασφαλίσουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους και να τις περάσουν εκτός Αθηνών, σε κάποιο όμορφο, παραμυθένιο χωριό της χώρας μας ή ακόμα και στο εξωτερικό. Υπάρχουμε όμως κι εμείς που εξαιτίας υποχρεώσεων ή άλλων λόγων, δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να «δραπετεύσουμε» για λίγες μέρες από την μεγαλούπολη.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει, πως όσοι μείνουμε εδώ δεν θα έχουμε τι να κάνουμε και πού να πάμε. Φροντίσαμε, λοιπόν, να συγκεντρώσουμε και να σας παρουσιάσουμε μερικά από τα πιο πολυσυζητημένα events που έχουν ήδη ή ετοιμάζονται να ανοίξουν τις πύλες τους για τους μικρούς και τους μεγάλους επισκέπτες τους. Καθίστε, λοιπόν,  αναπαυτικά και διαβάστε προσεκτικά τις επιλογές που σας προτείνουμε, για να μην έχετε καμιά δικαιολογία μετά ότι δεν γνωρίζατε…

Ξεκινώντας την χριστουγεννιάτικη λίστα μας έχουμε να προτείνουμε για εσάς και τις οικογένειές σας Το Πάρκο του Αϊ-Βασίλη στον Φλοίσβο. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον αγαπημένο σε όλους Αϊ-Βασίλη και τα Ξωτικά του που θα περιμένουν στο πάρκο του Φλοίσβου να μοιράσουν δώρα, να παίξουν και να φωτογραφηθούν. Το πάρκο Φλοίσβου μεταμορφώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε χριστουγεννιάτικο τοπίο και προσκαλεί τον κόσμο να ταξιδέψει στα μαγευτικά μέρη του Αϊ-Βασίλη, εκεί όπου η χρυσόσκονη, η μαγεία, το χιόνι, τα δώρα και η χαρά έχουν πάντα τον πρώτο λόγο. Από τις 2 Δεκεμβρίου λοιπόν ως τις 7 Ιανουαρίου, και από τις 10 το πρωί ως τις 21.00 το βράδυ με είσοδο ελεύθερη, ο Αϊ-Βασίλης και τα Ξωτικά του σας περιμένουν.

Επόμενος προορισμός μας το Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου. Το πρώτο Christmas Street Food Village είναι γεγονός. Έξω από το θέατρο θα «ανεγερθεί» για πρώτη φορά ένα… χωριό που έχει να υποσχεθεί πάρα πολλά σε όποιον το επισκεφτεί. Ξύλινα σπιτάκια, βγαλμένα σαν από αγιοβασιλιάτικο παραμύθι, θα φιλοξενούν γλυκές και αλμυρές  χριστουγεννιάτικες γεύσεις από όλον τον κόσμο. Παραδοσιακά, χριστουγεννιάτικα φαγητά και γλυκά θα «είναι» εκεί από τις 23 Νοεμβρίου ως τις 6 Ιανουαρίου για να μας… κολάσουν.

Σειρά έχει μια εκδήλωση που «έρχεται» για να «ξυπνήσει» τα φιλανθρωπικά μας συναισθήματα: το Jukebox. Την Παρασκευή και το Σάββατο 29 και 30 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, θα βρίσκεται στην Πλατεία Συντάγματος ένα Jukebox κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο με σκοπό την στήριξη του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.). Την πρώτη μέρα θα συγκεντρώνονται στο σημείο αυτό τρόφιμα μακράς διαρκείας, ενώ την δεύτερη μέρα λειτουργίας του χρήματα. Ταυτόχρονα, θα στηθεί ένα γυάλινο σπίτι, το «Glass House Project», μέσα στο οποίο γνωστοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί και DJ’s θα παίζουν μουσική αφιλοκερδώς από τις 12 το πρωί ως τις 20.00 το βράδυ.

Τέλος, το Μουσείο της Ακρόπολης μας καλεί να απολαύσουμε, αλλά και να συμμετάσχουμε στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει για τους μικρούς και τους μεγάλους επισκέπτες του. Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του Μουσείου, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Καλά Χριστούγεννα!!!

8