Μπορεί οι χριστουγεννιάτικες διακοπές να έφτασαν στο τέλος, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τελείωσαν και οι χειμερινές εξορμήσεις. Ο καιρός, η ατμόσφαιρα και η ανάγκη να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα οδηγεί τα βήματα μας σε άλλους προορισμούς. Έτσι και αλλιώς η Αθήνα είναι μία πόλη στο κέντρο της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται κοντά σε πολλές πόλεις και χωριά. Ας δούμε μερικούς χειμερινούς προορισμούς κοντά στην Αθήνα.

Τρίκαλα Κορινθίας

Μόλις 1 και 51 λεπτά από την Αθήνα βρίσκονται τα μαγευτικά Τρίκαλα Κορινθίας. Ο καθαρός αέρας, η υπέροχη θέα και το πράσινο καθιστούν τα Τρίκαλα ιδανικό προορισμό για χειμώνα και καλοκαίρι. Ο παραδοσιακός χαρακτήρας του χωριού προσθέτει μία επιπλέον γοητεία. Επιπλέον διαθέτει δύο χιονοδρομικά κέντρα για τους λάτρεις του σκι. Υπάρχουν καταλύματα, τα οποία φιλοξενούν επισκέπτες την διάρκεια όλου του χρόνου.

 

Αράχωβα

Ίσως ο πιο δημοφιλής προορισμός κοντά στην Αθήνα. Βρίσκεται στο νομό Βοιωτίας μόλις 173 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Τα μαγευτικά στενά της, η ατμόσφαιρα, ο καθαρός αέρας και η θέα είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά της. Στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, ιδιαίτερα στις Χριστουγεννιάτικες διακοπές, επικρατεί χαμός. Είναι κοντά το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, το οποίο είναι το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας. Είναι πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους και η επίσκεψη σε αυτή τη κωμόπολη θα σας μαγέψει.

Καλάβρυτα

Τα Καλάβρυτα είναι μία μικρή κωμόπολη του νομού Αχαΐας. Απέχει 188 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Τα Καλάβρυτα είναι ένας εκπληκτικός χειμερινός προορισμός,αφού διαθέτει υπέροχη φυσική ομορφιά, ηρεμία και γαλήνη από την θορυβώδη ζωή στη πόλη. Ο παραδοσιακός οικισμός μεταφέρει τον επισκέπτη στο παρελθόν. Τα Καλάβρυτα έχουν ιστορική σημασία, αφού εκεί βρίσκεται η μονή της Αγίας Λαύρας όπου ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε το λάβαρο της επανάστασης ενάντια στους Τούρκους στις 25/3/1821. Για τούς λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων, τα Καλάβρυτα διαθέτουν ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας.

Στενή Ευβοίας

Πρόκειται για ένα χωριό στην Εύβοια μόλις 107 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Είναι ένα πανέμορφο, παραδοσιακό χωριό, με υπέροχες πηγές και ένα μικρό δάσος. Ένα ήσυχο μέρος, ιδανικό για όσους ψάχνουν ένα ήρεμο μέρος μακριά από την φασαρία και την ένταση της πόλης. Η μαγεία της φύσης παρασύρει όλους τους επισκέπτες.

Πλανητέρο Αχαΐας

Το Πλανητέρο είναι ένα γραφικό χωριό, το οποίο βρίσκεται 207 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Το χωριό διαθέτει παραδοσιακά στοιχεία και έχει απίστευτη φυσική ομορφιά, αφού περιβάλλεται από ένα υπέροχο δάσος με πλατάνια. Οι πηγές του Αροάνιου είναι το κόσμημα του χωριού, οι οποίες είναι η κινητήριος δύναμη του νερόμυλου. Το χωριό έχει κρατήσει πολλά παραδοσιακά στοιχεία, που το κάνουν ακαταμάχητο για τους επισκέπτες.

Οι πηγές του χωριού αποτελούν το κόσμημα του χωριού.

 

 

1