Παρουσίαση Μυθιστορήματος: «Χάσαμε τον δρόμο για τα Σφακιά» – Κατερίνα Φασέγγα και Αλέξανδρος Πρόφκα

Οι Εκδόσεις Πηγή και οι συγγραφείς Κατερίνα Φασέγγα και Αλέξανδρος Πρόφκα σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος: «Χάσαμε τον δρόμο για τα Σφακιά».
Για το βιβλίο, εκτός από τους συγγραφείς θα μιλήσει η δημοσιογράφος Στελίνα Μαργαριτίδου.

Από το οπισθόφυλλο
Η Σόφη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Staten Island της Αμερικής. Μετά από μια ερωτική απογοήτευση, επιλέγει εκείνο το καλοκαίρι να κάνει διακοπές στην Κρήτη. Η γνωριμία της με τον Νίκο, έναν όμορφο άντρα από την Ανώπολη, αλλάζει ριζικά τη ζωή της. Εγκαθίσταται μόνιμα στο νησί για να ζήσει τον έρωτά της που πίστευε ότι θα διαρκούσε για πάντα. Πολύ σύντομα όμως αρχίζει να νιώθει διαφορετικά. Η πλήξη, η ρουτίνα και γενικά ο άγνωστος μέχρι τότε κόσμος της ελληνικής επαρχίαςδυσκολεύουν την προσαρμογή της.
Ο Σήφης, ο δάσκαλος του χωριού, επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στη γενέτειρά του. Ένα τρυφερό συναίσθημα αναπτύσσεται ανάμεσα σε κείνον και τη Σόφη που γρήγορα εξελίσσεται σε ερωτική σχέση.
Τα γεγονότα που ακολουθούν είναι δραματικά.
Το εγκληματικό παρελθόν ζητά να πάρει εκδίκηση. Μπροστά στον κώδικα της τιμής, μερικές φορές η ζωή δεν έχει καμία αξία. Η παλιά ντροπή ξεπλύθηκε με μια σφαίρα στην καρδιά. Η νεαρή κοπέλα έναν δρόμο έχει πλέον να ακολουθήσει.
Εκείνον της επιστροφής…

Οι συγγραφείς

Η Κατερίνα Φασέγγα γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε Ψυχολογία και ασχολείται με τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.
Από το 2017 κάνει εισηγήσεις πάνω σε θέματα αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» .
Είναι μητέρα δύο παιδιών.
Έχει γράψει άλλα δύο βιβλία.

Ο Αλέξανδρος Πρόφκα γεννήθηκε στο Μαρίνεζ της Αλβανίας. Από το 1991 ζει στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στον χώρο της εστίασης.
Έχει γράψει το βιβλίο «Χωρίς Αποσκευές» στο οποίο περιγράφει το οδοιπορικό της ζωής του και τη μετοίκηση του στην Ελλάδα.
Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

 

Latest Articles

Διάβασε επίσης...