Τοπ 5 stealth βιντεοπαιχνίδια

Αυτοί είναι οι καλύτεροι τίτλοι ενός από τα διασημότερα στυλ βιντεοπαιχνιδιών.

Υπάρχουν διάφορα είδη και στυλ βιντεοπαιχνιδιών ή genres, όπως συνήθως αποκαλούνται, ωστόσο ένα από τα διασημότερα είδη είναι εκείνο του “stealth”, γνωστού και ως “sneak ’em up”. Τι ακριβώς σημαίνει όμως η λέξη “stealth”; O συγκεκριμένος όρος δύσκολα ερμηνεύεται στην ελληνική, ωστόσο, με μια γενική περιγραφή, μπορούμε να πούμε ότι stealth σημαίνει «πράξεις που γίνονται όσο πιο κρυφά γίνεται». Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τα βιντεοπαιχνίδια, το stealth αποτελεί την προσπάθεια του παίχτη να παραμείνει κρυμμένος από τους εχθρούς του μέσω χρήσης διάφορων ειδών κάλυψης. Το στυλ έγινε διάσημο το 1998 μέσα από την ανάδειξη παιχνιδιών όπως το Tenchu: Stealth Assassins και το Metal Gear Solid, ενώ αργότερα εντάχθηκαν σε αυτό ακόμα περισσότερα παιχνίδια που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Παρακάτω κατονομάζουμε τα πέντε καλύτερα από αυτά.

Νούμερο 5: Assassin’s Creed II

Ένα από τα διασημότερα franchises που γνωρίσαμε ποτέ, το A.C. φημίζεται για τη χρήση του stealth σχεδόν σε ολόκληρο το μήκος του gameplay κάθε τίτλου. Αν και μερικές φορές δεν απαιτείται, το stealth αποτελεί ένα τεράστιο τμήμα της λογικής του παιχνιδιού, κάνοντας την μεγαλύτερη εμφάνισή του στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς. Μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε, το stealth του παιχνιδιού μετατράπηκε σε ένα είδος bonus επιβράβευσης για τον παίκτη, αφού θεωρήθηκε είδος ξεχωριστής ικανότητας την οποία έχουν μόνο οι πραγματικοί “assassins”.

Νούμερο 4: Thief

Πρόκειται για ένα από τα γνωστότερα stealth games, καθώς αποτελεί έναν από τους πρώτους stealth τίτλους που τέθηκαν σε κυκλοφορία το 1998. Στο παιχνίδι αυτό το stealth αποτελεί ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά, καθώς ο παίκτης, ως κλέφτης, δεν πρέπει να γίνει αντιληπτός από κανέναν, αντίθετα πρέπει να κινείται σαν σκιά και κυρίως να μην στέκεται κοντά σε φως. Συνάμα, το παιχνίδι καταφέρνει να συνδυάσει άριστα το stealth με το first person pov, γεγονός που το κάνει αρκετά δύσκολο.

Νούμερο 3: Hitman

Η σειρά βιντεοπαιχνιδιών Hitman αποτελεί μια από τις διασημότερες σειρές stealth κι αυτό γιατί το παιχνίδι αξιοποιεί το stealth τόσο πολύ ώστε δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθεί κανένα challenge χωρίς αυτό. Φυσικά, το γεγονός αυτό το κάνει αρκετά δύσκολο και απαιτητικό. Για να ευχαριστηθεί κανείς αυτό το παιχνίδι πρέπει να έχει άπλετη υπομονή και να προγραμματίσει σωστά τις κινήσεις του, καθώς, πέρα από το stealth, το timing είναι τα πάντα!

Νούμερο 2: Tom Clancy’s Splinter Cell

Άλλη μια πολυβραβευμένη σειρά stealth βιντεοπαιχνιδιών που έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 2002 και αγαπήθηκε από εκατομμύρια gamers. Οι τίτλοι χρησιμοποιούν και εδώ αποκλειστικά το stealth καθώς ο πρωταγωνιστής μας πρέπει να περάσει απαρατήρητος και να εξοντώσει αθόρυβα τους εχθρού του ώστε να επιτύχει σε κάθε level. Μαζί με το Assassin’s Creed, οι δύο αυτές σειρές έχουν καταφέρει να αποτελέσουν τις πιο επιτυχημένες σειρές της Ubisoft.

Νούμερο 1: Metal Gear Solid

Ίσως και η σειρά που γέννησε τα stealth βιντεοπαιχνίδια, το MGS πρωτοκυκλοφόρησε το 1998 από την Konami και γνώρισε αμέσως τεράστια επιτυχία. Οι σειρά διαθέτει πλέον έντεκα παιχνίδια που ξεκινούν από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και καταλήγουν στο κοντινό μέλλον. Ο παίκτης ελέγχει τον ήρωα Solid Snake ο οποίος για να πετύχει το στόχο του (την εισβολή σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο) πρέπει να περάσει απαρατήρητος από τους φύλακες και τους εχθρούς του. Το παιχνίδι έγινε διάσημο καθώς μας εισήγαγε στο νέο αυτό είδος του stealth, το οποίο μέχρι το 1998 μας ήταν σχεδόν άγνωστο, ενώ παράλληλα, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια όλων των εποχών.

Τα παραπάνω παιχνίδια, επομένως, ανήκουν σε ένα άκρως απαιτητικό είδος που ζητά από τους παίκτες να αξιοποιήσουν όσο καλύτερα μπορούν υπομονή και παρατηρητικότητα. Το είδος αυτό δεν παύει να είναι άλλο από το stealth.

13
Γκρέτα Γιάτσου
Ονομάζομαι Γκρέτα Γιάτσου (από το Γεωργία) και κατάγομαι απ’ την πανέμορφη Κεφαλλονιά. Σπουδάζω στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ και στόχος μου είναι να ασχοληθώ με την αθλητικογραφία, ωστόσο μου αρέσει να γράφω για διάφορα θέματα που με ενδιαφέρουν και μου τραβούν την προσοχή. Αγαπώ τη μουσική και το τραγούδι (τις περισσότερες ώρες της ημέρας φοράω ακουστικά), ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική και λατρεύω το gaming, τα anime και τις βόλτες με καλή παρέα.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...