Top 5 δυσκολότερα βιντεοπαιχνίδια

Αυτοί οι πέντε τίτλοι είναι για…δυνατούς παίχτες.

Μπορεί όλα τα βιντεοπαιχνίδια να προφέρουν ευχαρίστηση και ψυχαγωγία σε όσους αποφασίζουν να τα απολαύσουν, ωστόσο το καλύτερο συναίσθημα είναι εκείνο της ολοκλήρωσης ενός τίτλου. Αντίθετα, το χειρότερο συναίσθημα είναι όταν παρά τις εκατοντάδες προσπάθειές μας τελικά τα παρατάμε και αφήνουμε έναν τίτλο ανολοκλήρωτο κι αυτό γιατί είναι υπερβολικά υψηλός ο βαθμός δυσκολίας ώστε να τα βγάλουμε πέρα. Παρακάτω θα ανακαλύψουμε μαζί ποια είναι αυτά τα πιο περιβόητα και δυσκολότερα βιντεοπαιχνίδια που οδήγησαν σε… πολλά rage quits.

Νούμερο 5: Devil May Cry 5 (2019)

Πρόκειται για τον δυσκολότερο τίτλο της σειράς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι ήταν παιχνιδάκι και μόνο εάν θέσετε τη δυσκολία στο hell mode. Για να ξεκλειδώσει κανείς βέβαια αυτό το επίπεδο δυσκολίας πρέπει ήδη πρώτα να έχει ολοκληρώσει το Dante Must Die mode που είναι εξίσου δύσκολο. Ξεκινώντας ήδη από το πρώτο boss fight τα βρήκαμε σκούρα, ενώ, σαν να μην έφτανε αυτό, ο παίχτης εδώ χάνει όλο το health του με ένα μόνο χτύπημα.

Νούμερο 4: Bloodborne (2015)

Από τους σχεδιαστές του Dark Souls, πιάνοντας το συγκεκριμένο παιχνίδι στα χέρια μας ξέραμε ήδη σε τι μπελάδες βάζαμε τους εαυτούς μας. Ήδη από την αρχή του το παιχνίδι δεν αντιμετωπίζει με χαλαρότητα τον παίκτη. Ερχόμενοι αντιμέτωποι με τέρατα μικρά και μεγάλα, γρήγορα ή πιο αργοκίνητα, κάθε εχθρός στο Bloodborne έχει κάποιο κρυφό όπλο που μπορεί αμέσως να κοστίσει πολύ στον παίκτη. Το σημαντικό όπλο του παίκτη εδώ είναι να βασιστεί από νωρίς στο dodging και στη διατήρηση του stamina. Αφού καταφέρει να εξελίξει τα όπλα του τα πράγματα ίσως γίνουν λίγο πιο εύκολα… ή μπορεί και όχι.

Νούμερο 3: Demons Souls (2009)

Οι σχεδιαστές του Bloodborne μας εισήγαγαν από πιο νωρίς στα δύσκολα παιχνίδια ξεκινώντας με το Demon Souls, ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια όλων των εποχών. Αυτό το περίπλοκο RPG απαιτεί άριστες ικανότητες στο dodging και στο levelling up, το οποίο πρέπει να γίνεται στρατηγικά.  Η μεγαλύτερη δυσκολία, πέρα από τους εχθρούς, είναι ότι, αφού ο παίκτης σκοτωθεί, επαναφέρεται στο αρχικό σημείο της «πίστας», ενώ οι εχθροί που προηγουμένως είχε εξοντώσει επαναφέρονται στη ζωή (εκτός από τα bosses- ευτυχώς!).

Νούμερο 2: Dark Souls Trilogy (2011, 2014, 2016)

Πρόκειται ουσιαστικά για την εξέλιξη του προαναφερθέντος Demon’s Souls. Το κεντρικό concept του τίτλου παραμένει το ίδιο με τον προηγούμενο, ωστόσο εδώ η δυσκολία αυξάνεται ακόμα περισσότερο. Το stamina του παίχτη μειώνεται σε μεγάλο βαθμό με κάθε κίνηση, ενώ τα άκρως απαραίτητα checkpoints απέχουν αρκετά το ένα από το άλλο. Επιπλέον, ας μη ξεχνάμε πως όταν ο παίκτης πεθάνει δε συναντά μόνο όσα enemies εξόντωσε, αλλά πρέπει να ανακτήσει τις χαμένες ψυχές του, τις οποίες κινδυνεύει να χάσει οριστικά εάν ξανα-σκοτωθεί στη διάρκεια αναζήτησής τους.


βιντεοπαιχνίδια

Νούμερο 1: Sekiro: Shadows die twice (2019)

Ιδού το πιο δύσκολο παιχνίδι της λίστας μας και ίσως όλων των εποχών. Το Dark Souls μπροστά σ αυτόν τον τίτλο φαντάζει πολύ πιο εύκολο. Ο παίκτης εδώ δε δημιουργεί απλά έναν χαρακτήρα τον οποίο σιγά-σιγά κάνει level up, αλλά πρέπει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που επιβάλλει ο ρόλος του. Αντί να έχει τι δυνατότητα να κάνει level-up πριν από ένα δύσκολο boss fight και να επιστρέψει πιο δυνατός, εδώ ο παίκτης είναι υποχρεωμένος να τα βγάλει πέρα με όσα έχει καταφέρει κατά την πλοκή του παιχνιδιού. Ναι μεν υπάρχουν level-ups κι εδώ, ωστόσο για να τα αποκτήσει κανείς πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσει δύσκολα bosses που θα τον ανταμείψουν αργότερα. Κάθε νέα νίκη στο Sekiro φαντάζει ακόμα πιο δύσκολη από την προηγούμενη.

βιντεοπαιχνίδια

Μπορεί τα παραπάνω βιντεοπαιχνίδια να έχουν ανεβάσει το δείκτη δυσκολίας πολύ ψηλά όμως αυτό δε σημαίνει ότι το να τα ολοκληρώσει επιτυχώς κανείς είναι κι αδύνατο. Εάν δεν τα έχετε πιάσει ακόμα στα χέρια σας κι έχετε εμπιστοσύνη στα gaming skills σας τότε μην καθυστερείτε άλλο και δεχτείτε το challenge!

Top 5 χαρακτήρες της σειράς Resident Evil

Δες τη σελίδα μας στο Facebook

7
Γκρέτα Γιάτσου
Ονομάζομαι Γκρέτα Γιάτσου (από το Γεωργία) και κατάγομαι απ’ την πανέμορφη Κεφαλλονιά. Σπουδάζω στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ και στόχος μου είναι να ασχοληθώ με την αθλητικογραφία, ωστόσο μου αρέσει να γράφω για διάφορα θέματα που με ενδιαφέρουν και μου τραβούν την προσοχή. Αγαπώ τη μουσική και το τραγούδι (τις περισσότερες ώρες της ημέρας φοράω ακουστικά), ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική και λατρεύω το gaming, τα anime και τις βόλτες με καλή παρέα.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...