Το συστατικό της επιτυχίας

Κοίτα γύρω σου! Κατοικείς σε αυτόν τον κόσμο μαζί με 7,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Κάθε ένας από εκείνους με τα δικά του όνειρα, φιλοδοξίες και ελπίδες.

 

Κανείς δεν θέλει να ανήκει στον μέσο όρο. Δεν υπάρχει ούτε ένας που δεν έχει μεγάλα όνειρα, όνειρα τα οποία όμως υποτάσσει για την μουντή καθημερινότητα η οποία του προσφέρει μία εικονική βεβαιότητα, μία εγγύηση. Κανείς δεν γεννιέται πεσιμιστής. Έχετε ποτέ ρωτήσει τους γονείς σας τι όνειρα είχαν; Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που θα απαντήσουν περήφανα πως κατόρθωσαν να πετύχουν έστω και λίγα από τα όνειρα τους, όμως η πλειοψηφία θα χαρακτηρίσει εκείνα τα όνειρα ως νεανικούς παρορμητισμούς και μη ρεαλιστικές φιλοδοξίες.

Είναι αλήθεια πως ο κόσμος και οι κανόνες τους οποίους επέβαλαν σε όλους μας, μπορούν να λειτουργήσουν ως τεράστια αποτρεπτικά, στο να πετύχει κάποιος τα σπουδαιότερα από τα όνειρα του. Όλοι μας είμαστε κάτω από την επιρροή του τι είναι κοινωνικά αποδεχτό. Ακόμα χειρότερα έχουμε μάθει να βάζουμε όρια στο τι επιδιώκουμε χαρακτηρίζοντας κάποια ως εφικτά και άλλα ως μη!

Πολλές φορές οι ίδιοι οι άνθρωποι που νοιάζονται για εμάς μας κόβουν τα φτερά, όχι γιατί απαραίτητα θέλουν το κακό μας, αλλά γιατί θεωρούν πως οι στόχοι μας είναι παράλογοι και θα μας οδηγήσουν στο να σπαταλήσουμε τη ζωή μας. Πως θα έχουμε όμως πραγματικά χαραμίσει τη ζωή μας; Με το να κυνηγάμε ακούραστα αυτό που επιθυμούμε έχοντας σίγουρα πιθανότητες αποτυχίας, ή το να ζούμε μια ζωή που άλλοι επέλεξαν για εμάς, μία κατάσταση όμως που ποτέ δεν θα μας ικανοποιήσει αρκετά;

Οι περισσότεροι δεν ρισκάρουν στη ζωή τους διότι τρέμουν την αποτυχία. Όμως πολλές φορές το να χάνεις είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθεις πως θα κερδίσεις. Και ναι μετά από κόπο και κούραση θα κερδίσεις! Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος προς την επιτυχία. Πολλοί άνθρωποι περιμένουν μία μέρα να ξυπνήσουν πλούσιοι πετυχημένοι, άλλοι απογοητευμένοι κατηγορούν τις συγκυρίες που δεν τους επέτρεψαν να έχουν μια καλύτερη ζωή. Υπάρχουν όμως και εκείνοι οι άνθρωποι που κάθε μέρα θα ξυπνήσουν μία ώρα νωρίτερα από όλους τους άλλους, θα περάσουν πολύ περισσότερες ώρες παλεύοντας να χτίσουν αυτό που αγαπούν και δεν θα τελειώσουν την ημέρα τους χωρίς να έχουν κατακτήσει έναν στόχο. Βήμα, βήμα θα φτάνουν συνέχεια πιο ψηλά.

Σταμάτα να βρίσκεις συνεχώς δικαιολογίες που σε κρατάνε πίσω. Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα ατόμων που δεν είχαν ούτε τους υλικούς πόρους, ούτε τις “καθορισμένες” προδιαγραφές για να πετύχουν, όμως δεν το έβαλαν κάτω μέχρι να τα καταφέρουν. Ο ιδρυτής της Apple, της πιο κερδοφόρας επιχείρησης παγκοσμίως, Steve Jobs είπε κάποτε : “Ο χρόνος σου είναι περιορισμένος, γι’ αυτό μην τον σπαταλάς ζώντας την ζωή κάποιου άλλου. Μην παγιδεύεσαι από δόγματα – με το να ζεις με τα αποτελέσματα της σκέψης των άλλων ανθρώπων. Μην αφήνεις τον θόρυβο της άποψης των άλλων να καταπνίξουν την εσωτερική σου φωνή. Και το πιο σημαντικό, έχε το θάρρος να ακολουθήσεις την καρδιά και την διαίσθηση σου. Κατά κάποιο τρόπο, ξέρουν ήδη τι πραγματικά θέλουν να γίνουν. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.

Το συστατικό της επιτυχίας είναι ένα, να πάψεις να συμβιβάζεσαι!

 

Η free εικόνα είναι από : Pixabay 

4
Κυριάκος Βαρνάβας
Απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου. Λάτρης της ψυχολογίας, της ιστορίας και της ποίησης. Αδυναμία μου τα anime, το σκάκι και τα παιχνίδια τύχης. Αν με ρωτούσατε να περιγράψω την ιδανική εικόνα στο μυαλό μου αυτή θα ήταν "βροχή, ένα καλό βιβλίο μυστηρίου και ένα ποτήρι κρασι". Αν πάλι μου ζητούσατε να μιλήσω για το όνειρο μου, τότε δε θα χρειαζόταν να σας πω κάτι καθώς μπορείτε να το δείτε με τα ίδια σας τα μάτια, την οικογένεια μου, το Beasty.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...