“Το σημάδι” του Μένιου Σακελλαρόπουλου

Το σημάδι είναι ένα βιβλίο με πολλούς συμβολισμούς που μέσω του δράματος που περιγράφει παραδόξως μεταφέρει ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Αγόρασα το βιβλίο από καθαρή περιέργεια καθώς αμφέβαλλα για το πως ένας αθλητικός ρεπόρτερ είναι ικανός να γράψει ένα μυθιστόρημα και μάλιστα με τέτοιου είδους περιεχόμενο.Το αποτέλεσμα με εξέπληξε ευχάριστα.Μέσω της τραγικής ιστορίας που περιγράφει μας φέρνει αντιμέτωπους και σε απόσταση αναπνοής με αυτούς που η κοινωνία μας θεωρεί απόκληρους.Περιγράφει με έντονο τρόπο τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές,τους χαρακτήρες των εσώκλειστων,το πώς βιώνουν οι συγγενείς και φίλοι μια τέτοια κατάσταση αλλά και το ρατσισμό που ολόκληρη η κοινωνία δείχνει προς τα πρόσωπα των φυλακισμένων.Ο τρόπος με τον οποίο όλα αυτά αποτυπώνονται στο χαρτί είναι απόλυτα ρεαλιστικός χωρίς όμως να λείπει ούτε μια στιγμή η κατανόηση και η ευαισθησία προς το ανθρώπινο δράμα.¨Το σημάδι¨ δίνει ένα μάθημα ζωής γιατί όπως λέει και ο ίδιος ο συγγραφέας με αφορμή αυτό το βιβλίο “μια στιγμή είναι αρκετή για να αλλάξει τα πάντα” το θέμα όμως είναι να μπορέσουμε να κρατήσουμε την ελπίδα μέσα μας ζωντανή διότι αν χάσουμε την ελπίδα μας τότε έχουμε “πεθάνει”

Βουτηγμένος στο δηλητήριο του μυαλού του, ο Στέφανος Δημητρίου , φοιτητής Ιατρικής με λαμπρές προοπτικές, χρειάστηκε μόνο ένα λεπτό για να καταστρέψει ολάκερη τη ζωή του. Το πάθος του για την αγαπημένη του Ελβίρα, μια ψευδαίσθηση που τον τύλιξε ασφυκτικά, τον οδήγησε σε μια αποτρόπαια πράξη που θα πλήρωνε ακριβά.
Ένοχος για έναν φόνο και μια απόπειρα στην πιο τρυφερή ηλικία του, άρχισε να περιδιαβαίνει τις φυλακές της χώρας. Αυλώνας, Διαβατά, Κασσαβέτεια έγιναν το σπίτι του, μια κόλαση που διέλυσε τον ίδιο, την οικογένειά του κι όσους βρέθηκαν δίπλα του.
Πάλεψε με τις ερινύες του για να μείνει όρθιος, τιμωρώντας κι ο ίδιος τον εαυτό του. Ωστόσο, τα συρματοπλέγματα δεν ακούμπησαν την ψυχή του, που αναγάλλιασε όταν η μοίρα αποφάσισε να σκηνοθετήσει ένα νέο έργο στη ζωή του. Και οι εξελίξεις; Ένας χείμαρρος ορμητικός!
Μια σπαρακτική ανθρώπινη ιστορία με συγκλονιστική εξέλιξη που καθηλώνει και συγκινεί. (Περίληψη βιβλίου,οπισθόφυλλο).

97861801126659786180112665_bc

Η επιλεγμένη εικόνα είναι από : www.catisart.gr 

 

Latest Articles

Διάβασε επίσης...