Το πολύχρωμο Unbreakable Kimmy Schmidt

Μετά την επιτυχία του 30 Rock, η Tina Fey σε συνεργασία με τον Robert Carlock, χτύπησε ξανά με το μοναδικό και πνευματώδης χιούμορ της με το Unbreakable Kimmy Schmidt.

Όταν η Kimmy Schmidt (Ellie Kemper) ήταν 14 χρονών έπεσε θύμα απαγωγής από τον αιδεσιμότατο Richard Wayne Gary Wayne (Jon Hamm). Μαζί με άλλες τρεις γυναίκες ζούσε εγκλωβισμένη σε ένα υπόγειο οχυρό καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιερέα είχε έρθει η Αποκάλυψη. Ύστερα από 15 χρόνια πραγματοποιείται η διάσωση τους και η Kimmy αποφασίζει να αφήσει πίσω το άσχημο παρελθόν της, ξεκινώντας μια νέα ζωή στην Νέα Υόρκη.

Αυτό που συντελεί στην επιτυχία της σειράς είναι η εκκεντρικότητα των πρωταγωνιστών της:

Η Kimmy 29 χρονών πλέον, χωρίς να γνωρίζει τίποτα για τις εξελίξεις τις κοινωνίας προσπαθεί να βρει την θέση της στον κόσμο, οπλισμένη μόνο με την αισιοδοξία της. Αντί για hashtag λέει hashbrown και νομίζει ότι το MILF σημαίνει My Interesting Lady Friend. Με παιδική αθωότητα πιστεύει το καλύτερο για τα άτομα γύρω της και είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για να τους δει χαρούμενους.

 

Φτάνοντας στην Νέα Υόρκη, η Kimmy βρίσκει ένα μικρό υπόγειο διαμέρισμα και γίνεται γρήγορα φίλη με την σπιτονοικοκυρά της Lillian Kaushtupper (Carol Kane). Η Lillian έχει ένα ύποπτο ποινικό μητρώο και απεχθάνεται τους hipsters και οτιδήποτε απειλεί την περιοχή της με μεγαλοαστικοποίση. Μπορεί να κάνει πολλά για να κερδίσει κάποια παραπάνω λεφτά, όπως το να πουλήσει αλέυρι ως κοκαίνη, αλλά έχει μεγάλη καρδιά αν και δεν γνωρίζουμε που ακριβώς βρίσκονται τα κόκαλα του άντρα της…

Ο gay φανταχτερός συγκάτοικος της Kimmy, Τitus Andromedon (Tituss Burgess), που σε μία από τις προηγούμενες ζωές του ήταν γκέισα (όπως περιγράφει στο έργο του Kimono you didn’t!: το ταξίδι της Μουρασάκι), παλεύει να γίνει ηθοποιός και τραγουδιστής. Φοβάται την αποτυχία και πολλές φορές είναι υπερβολικός και εγωκεντρικός, αλλά αγαπάει και προστατεύει την Kimmy. Mε ατάκες όπως: “Σε ζηλεύω, δεν μπόρεσα ποτέ να με συναντήσω.“, “Μα ήδη έκανα κάτι σήμερα!” και φυσικά το τραγούδι του Peeno Noir, μια ωδή στο μαύρο πέος, είναι ένας από τους αγαπημένους μας χαρακτήρες.

Η Kimmy πιάνει δουλειά ως νταντά στην πλούσια και αλαζονική Jacqueline Voorhees/White (Jane Krakowski), που δεν έχει καμία ιδέα για το πως ζει ο υπόλοιπος κόσμος, προσέχοντας τον κακομαθημένο της γιο και την έφηβη κόρη του άντρα της. Η Jacqueline στηρίζεται πάνω στην Kimmy, η οποία την βοηθάει να συνειδητοποιήσει οτι δεν χρειάζεται τα χρήματα του συζύγου της για να προσδιορίσουν την αξία της ως άνθρωπος. Έχει ινδιάνικη καταγωγή την οποία έχει απαρνηθεί καθώς “Αν θέλεις να φτάσεις πουθενά πρέπει να είσαι ξανθιά και λευκή.”

Η σειρά έχει μια σκοτεινή υπόθεση που δύσκολα συνδυάζεις με κωμωδία. Όμως, οι πολύχρωμοι χαρακτήρες και οι αλλόκοτοι διάλογοι φέρνουν μια ισορροπία και οδηγούν σε ένα αστείο και πανέξυπνο αποτέλεσμα. Μέσα από χιουμοριστικές καταστάσεις και γρήγορες ατάκες, το Unbreakable Kimmy Schmidt σατυρίζει με διασκεδαστικό και ευφυέστατα ανόητο τρόπο φλέγον κοινωνικά προβλήματα όπως ο ρατσισμός και ο σεξισμός. Οι πρωταγωνιστές εξελίσσονται όσο περνούν τα επεισόδια, αντιμετωπίζουν τα τραύματα του παρελθόντος, τις προσωπικές τους αμφιβολίες και αναζητούν την ταυτότητα τους, γίνοντας ακόμα πιο προσιτοί.

Το Unbreakable Kimmy Schmidt είναι ιδανικό για όσους ψάχνουν μια ιδιαίτερη, καλογραμμένη και ξεχωριστή κωμωδία που διαφέρει από τις υπόλοιπες.

Η τρίτη σεζόν έρχεται στις 19 Μαΐου!

 
Ευαγγελία Λώλου
People, what a bunch of bastards

Latest Articles

Διάβασε επίσης...