Το ποδόσφαιρο ως τρόπος ζωής και έκφρασης

Ένα άθλημα….χίλια συναισθήματα και εικόνες ακούγοντας το κανείς ή και παρακολουθώντας το σε μια οθόνη από τον καναπέ του ή ακόμα καλύτερα παρευρισκόμενος στο γήπεδο. Ιδιαίτερα για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές αλλά και για τους μικρούς λάτρεις του ποδοσφαίρου, αποτελεί έναν τρόπο ζωής τους, έναν τρόπο σκέψης και έκφρασης, μια ΑΓΑΠΗ! Αγάπη Φυσικά γιατί όλοι μας ξεκινώντας ένα άθλημα, ένα χόμπι, το κάνουμε γιατί μας αρέσει και μας εκφράζει,το αγαπάμε και έτσι όσο μπορούμε προσπαθούμε να το εξελιξουμε και να εξιλεωθουμε και οι ίδιοι μέσα σ’αυτό όσο το δυνατόν καλύτερα!

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ό,τι παρακολουθούμε. Εμείς ως θεατές και μη επαγγελματίες του χώρου παρατηρούμε έναν απλό αγώνα υποστηρίζοντας την αγαπημένη μας ομάδα και ανυπομονούμε για τη νίκη της. Μέσα από τα μάτια των αθλητών όμως, το ποδόσφαιρο δεν είναι απλά μια σημαντική νίκη,η οποία σαφώς είναι εξίσου σημαντική για την άνοδο της ομάδας, είναι ένα άθλημα , και όχι απλό, που το ασκούν με την ψυχή και το μυαλό τους, τα υπόλοιπα είναι η εκτέλεση αυτών! Όπως σχεδόν όλα τα αθλήματα ,έτσι και αυτό, κάνει τους αθλητές να εκτονώνονται, να διευρύνουν το πνεύμα τους αλλά και να μάθουν καλύτερα την αλληλεγγύη μεταξύ τους και μεταξύ άλλων πόσο μάλλον για το καλύτερο αποτέλεσμα της ομάδας.

Δεν είναι λίγες οι φορές που όλοι μας σε αλάνες και γειτονιές έχουμε δει μικρά παιδιά που για ώρες ολόκληρες με μια μπάλα στα πόδια τους παίζουν ελεύθερα και ξένοιαστα έχοντας ένα είδωλο του αγαπημένου τους ποδοσφαιριστή ως πρότυπο. Ακόμα και κάποια από αυτά ονειρεύονται κάποια στιγμή να γίνουν οι ιδιοι λαμπροί ποδοσφαιριστές.

Το ποδόσφαιρο, λοιπόν, δεν αποτελεί απλα ένα άθλημα στο σύνολο του. Γίνεται κομμάτι της ζωής ενός αθλητή αλλά και κάποιου που το αγαπά είτε ως χόμπι είτε ως ένας απλός θεατής παρακολουθώντας φανατικά την αγαπημένη του ομάδα. Άλλωστε, πολλοί από εμάς και εσάς δεν θα ξεχάσουμε ποτέ εκείνο τον αγώνα της αγαπημένης μας ομάδας από τα καθίσματα του γηπέδου και τα χειροκροτήματα της νίκης που θα τον θυμόμαστε για μια ζωή!

5

Latest Articles

Διάβασε επίσης...