Το μέρος της Αθήνας που μπορεί να σου κλέψει την καρδιά.

Εσύ έχεις κάποιο μέρος όπου ταξιδεύει η καρδιά και το μυαλό σου;

Μέσα σε μία πόλη όπου η καθημερινότητα κυλά με γοργούς ρυθμούς, οι υποχρεώσεις φαντάζουν ατελείωτες και το άγχος κυριεύει όλο σου το κορμί, υπάρχει αυτό το μέρος όπου ο χρόνος σταματά και μπορείς να νιώσεις την καρδιά σου να χτυπά.

Το Παλαιό Φάληρο είναι η περιοχή που μου έκλεψε την καρδιά και το μυαλό. Το υγρό στοιχείο σε συνδυασμό με τα απίστευτα ηλιοβασιλέματα  μου δημιουργούν την αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας, της ελευθερίας που κανείς δεν μπορεί να μου στερήσει. Μόνη ή με παρέα, μετά από μια δύσκολη μέρα είναι εκεί, να μου υπενθυμίζει πως ακόμα και η συννεφιά μπορεί να  γεμίσει την ψυχή μου με αισιοδοξία και τους πνεύμονες μου με οξυγόνο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ: ΤΟ ΘΩΡΗΚΤΟ ''ΑΒΕΡΩΦ'' ΞΕΚΙΝΗΣΕ.......Από την Μαρίνα Φλοίσβου όπου μπορείς να απολαύσεις την βόλτα σου, μέχρι το Μουσείο Θωρηκτό Αβέρωφ που  είναι ίσως το μοναδικό πολεμικό πλοίο στην παγκόσμια ιστορία του ναυτικού που ταυτίστηκε για σχεδόν μισό αιώνα με την ιστορία ενός έθνους, μπορείς να νιώσεις την ηρεμία που αναζητάς.  Το πλανητάριο μέσα από το οποίο μπορείς να γνωρίσεις καλύτερα τον κόσμο του σύμπαντος, το σινεμά που σε ψυχαγωγεί και σε φέρνει σε επικοινωνία με άλλους ανθρώπους και το Δέλτα Φαλήρου, κάθε σημείο της περιοχής έχει κάτι να σου προσφέρει.Παραλιακή βόλτα-Παλαιό Φάληρο

Πρόκειται για την περιοχή που μπορεί να σου ξυπνήσει τα πιο έντονα συναισθήματα. Δίπλα στην θάλασσα, όλα αλλάζουν, γίνονται απλά και αληθινά.  Μέσα σε μία κοινωνία όπου η αλήθεια πασχίζει για να κρατηθεί ζωντανή, η ανάγκη να περπατήσεις δίπλα στην θάλασσα και να αγναντέψεις τον Σαρωνικό γίνεται όλο και πιο επιτακτική.

Δεν ξέρω γιατί αγαπώ τόσο το Παλαιό Φάληρο, ίσως είναι η θάλασσα, ίσως είναι απλά το συναίσθημα ελπίδας που μου δίνει. Ελάχιστη σημασία έχει ο λόγος, γιατί αυτό που κυριαρχεί πάντοτε είναι το συναίσθημα, που πολλές φορές νιώθω να χάνεται  μέσα στον χείμαρρο των υποχρεώσεων. Ωστόσο η Δύση του ηλίου είναι κάθε μέρα εκεί να μου δίνει την ελπίδα πως τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα.

Εσύ έχεις κάποιο μέρος όπου ταξιδεύει η καρδιά και το μυαλό σου;

Εργατική Πρωτομαγιά: Η γιορτή που μυρίζει άνοιξη.

Δες τη σελίδα μας στο Facebook

Δες τη σελίδα μας στο Instagram

 
Κατερίνα Τσιακαράκη
Να πετάς στα σύννεφα όταν οι άλλοι σου λένε να πατάς στην Γη και να κανεις αυτό που επιθυμεί η καρδιά σου. Αυτό λέω πάντοτε στον εαυτό μου και κάπως έτσι έφτασα να σπουδάζω δημοσιογραφία στο Παντειο Πανεπιστήμιο . Η αρθρογραφία σε συνδυασμό με την μουσική είναι στοιχεία που με εκφράζουν και μέσα από τα άρθρα μου θέλω να δώσω αυτή την νότα που έχουμε ανάγκη στη ζωή μας.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...