Το Insidious Ξαναχτυπά με το… Τελευταίο Κλειδί

Σ΄ένα απόκρυφο και σκοτεινό παρελθόν, μας μεταφέρει το Insidious 4: The last key. Ένα θρίλερ το οποίο αποτελεί prequel, ενώ έχουν προηγηθεί άλλες τρεις ταινίες της ίδιας σειράς, μοιάζει να κάνει τη διαφορά ακόμη και για την ιστορία των προηγούμενων Insidious.

Ένα μικρό κορίτσι, φαίνεται να βασανίζεται απ΄τον ίδιο της τον πατέρα, διότι του αποκαλύπτει τις μεταφυσικές αισθήσεις που διακατέχει, ενώ ο θάνατος της μητέρας της, καθοδηγούμενος από ένα δαίμονα, χειροτερεύει τη κατάσταση και τα παιδικά χρόνια, τόσο του κοριτσιού, όσο και του αδερφού της, που δείχνουν να υποφέρουν. Στο σήμερα, το κορίτσι αυτό, δε θα μπορούσε να είναι άλλο από την Ελίζ. Τη παραψυχολόγο του μεταφυσικού, το κεντρικό πρόσωπο, που είχε από μικρή την ιδιότητα να βρίσκει τους δαίμονες και να επικοινωνεί μαζί τους. Καλείται αυτή τη φορά να επιστρέψει στο σπίτι που τη στοίχειωσε και τη σημάδεψε από τότε, προκειμένου να αντιμετωπίσει και να κλείσει ένα κεφάλαιο στη ζωή της. Το κεφάλαιο που οδήγησε τη μητέρα της στο θάνατο και τον πατέρα μάλλον της στη τρέλα. Το οίκημα, ακόμη μοιάζει κατεχόμενο από πνεύματα και δαιμόνια, ενώ ο νέος ιδιοκτήτης κρατά καλά κρυμμένο ένα μυστικό που κρατά πολλές γενιές.

Το “Παγιδευμένη Ψυχή 4”, φαίνεται να έχει κάτι που στερήθηκαν τα προηγούμενα ομότιτλα που προηγήθηκαν. Η συγκεκριμένη σειρά ταινιών, ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές, ωστόσο απ΄την πρώτη κι όλας υπήρξε μια απογοήτευση, αφού η πλοκή εξελισσόταν σε κάτι αρκετά σύνηθες, κάτι που το κοινό είχε χορτάσει. Στη πραγματικότητα, το κλείσιμο μιας απ΄τις μεγαλύτερες και πιο εμπορικές κινηματογραφικές σειρές ταινιών τρόμου, ήρθε αρκετά συναισθηματικά και σεναριακά καλύτερο, αφού στο τέλος αποδεικνύεται ότι ο δαίμονας τρέφεται με το αίσθημα του Μίσους το οποίο και φύτευε στις ψυχές των ανθρώπων. Περισσότερο η ταινία, επικεντρώνεται γύρω απ΄τη βιογραφία και τα βιώματα της πρωταγωνίστριας, καθώς και πως η οικογενειακή της κατάσταση, είναι κάτι που τη κρατούσε πίσω.

Από ορισμένους θεωρήθηκε ως απ΄τις πιο δυνατές ταινίες του φρανταστικού, κι όντως θα μπορούσε να είναι. Άξιο προσοχής βέβαια, ένα μικρό κομμάτι της, που αφιερώνει λίγα λεπτά για το πόσο σπουδαία είναι η αγάπη, ειδικά μέσα στο σπίτι και την οικογένεια.

 

 
Θεοδώρα Παπαζιάκα
Τα βιβλία και οι γνώσεις, υπάρχουν ζωντανά μέσα στα άδυτα του νου και της ψυχής μας...

Latest Articles

Διάβασε επίσης...