Το Φαινόμενο… Παρά 5

Στο Παρά 5. Και ποιος δεν θυμάται την ελληνική σειρά του Mega Channel που άφησε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση; Ήταν Σεπτέμβριος του 2005 όταν 5 άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι «μπήκαν» στους τηλεοπτικούς δέκτες των σπιτιών μας, και μας έκαναν μέσα από τις περιπέτειές τους να γελάσουμε, μέχρι δακρύων, να κλάψουμε και να συγκινηθούμε, καθώς και να αναζητήσουμε απαντήσεις σε ερωτήματα που πριν δεν είχαμε σκεφτεί.

Ένας φόνος ενώνει τους 5 αγνώστους, οι οποίοι καταφέρνουν να δημιουργήσουν μια αληθινή φιλία, που δύσκολα συναντά κανείς. Οι ήρωες της σειράς μέσα από εμπόδια, κυνηγητό, άτυχες και τυχερές στιγμές της ζωής τους, καθώς και μέσα από γεγονότα που ήρθαν στο φως και συντάραξαν την ήδη αλλόκοτη καθημερινότητά τους κατάφεραν επιτυχώς  να «περάσουν» πολλές φορές μηνύματα για την φιλία, την ανθρωπιά, την τρίτη ηλικία, την διαφορετικότητα, την αγάπη, τον θάνατο, την εξουσία και το χρήμα.

Η Ντάλια, η Ζουμπουλία, ο Σπύρος, ο Φώτης και η Αγγέλα είναι οι πέντε διαφορετικοί πρωταγωνιστές της κωμικής σειράς που στιγμάτισε τα βράδια μας, καθηλώνοντάς μας στον καναπέ και έκτοτε οι ατάκες τους έχουν «αφήσει» εποχή, αφού επαναλαμβάνονται μέχρι και σήμερα ανάμεσα στις παρέες.

Η Ντάλια Χατζηαλεξάνδρου, κληρονόμος μιας τεράστιας περιουσίας και μια από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου, είναι ο πιο τρελός και αφελής  χαρακτήρας της σειράς που ασχολείται με τις καθημερινές σειρές, ενώ στον ελεύθερό της χρόνο γράφει σενάρια για την αγαπημένη της τηλενουβέλλα «Τα Δάκρυα της Κονσουέλα». Λόγω της οικονομικής της άνεσης δεν διστάζει να… ξελασπώσει της παρέα της από τις περιπέτειες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη κάθε φορά. Η εκκεντρική αυτή προσωπικότητα της σειράς έχασε στο πολύνεκρο δυστύχημα των αγαπημένο της σοφέρ και πατέρα του Αλέξη, του οικονομικού της διαχειριστή.

Η Ζουμπουλία Αμπατζίδου, μια από τις πολυσυζητημένες προσωπικότητες του Παρά 5, είναι μια χήρα που αναγκάζεται να αφήσει το σπίτι και την καθημερινότητά της στις Σέρρες προκειμένου να κατέβει στην Αθήνα για να μεγαλώσει με την συμπεθέρα της τον εγγονό τους, αφού η κόρη της φεύγει για την Αμερική ακολουθώντας την καριέρα του άντρα της. Η Ζουμπουλία έμεινε κυρίως γνωστή για την «ψυχραιμία» με την οποία αντιμετώπιζε κάθε απρόοπτη κατάσταση που τύχαινε στην παρέα, με την αστεία ατάκα «Ιιιιι». Η ίδια ήταν πιστή στην ορθόδοξη θρησκεία και ανεπίδεκτη μαθήσεως της αγγλικής γλώσσας.

Ο Σπύρος Δελόγλου , φοιτητής λογιστικής, είναι ο συνεσταλμένος χαρακτήρας της παρέας που ζει με την γιαγιά του μετά τον θάνατο των γονιών του. Καθημερινά έχει να αντιμετωπίσει τις τρέλες της αγαπημένης του γιαγιάς και της Θεοπούλας, οι οποίες σκαρφίζονται κάθε φορά και κάτι νέο.

Ο Φώτης Βουλινός, δημοσιογράφος και γιος του Θωμά Βουλινού που έχει στην διάθεσή του ένα μικρό κανάλι ονόματι «ΤηλεΒΟΑΣ», είναι μια εφευρετική προσωπικότητα στη σειρά που τις περισσότερες φορές έχει ένα σχέδιο και όλοι καλούνται να το υλοποιήσουν. Στο μοιραίο αεροπορικό δυστύχημα έχασε την αδερφή και την μητέρα του, ενώ πλέον δουλεύει με τον πατέρα του και την ξαδέρφη του Φρίντα.

Η Αγγέλα Ιωακειμίδου, καταζητούμενη για δολοφονία, είναι ο δυναμικός χαρακτήρας της ομάδας των πέντε, ενώ δεν διστάζει να πει τα πράγματα με το όνομά τους, γι’ αυτό και τις περισσότερες φορές την απολύουν από την δουλειά της. Στο δυστύχημα η ίδια έχασε τον αγαπημένο της πατέρα, ενώ στην Αθήνα μένει στο σπίτι του Φώτη.

Οι πέντε αυτές τόσο ξεχωριστές και διαφορετικές μεταξύ τους προσωπικότητες, χάρισαν στο τηλεοπτικό κοινό απίθανες στιγμές γέλιου με τις έξυπνες και ταυτόχρονα αστείες ατάκες τους, ατάκες τις οποίες όσες φορές κι αν τις ακούσουμε πάντα θα μας προκαλούν αυτό το πηγαίο γέλιο σαν την πρώτη φορά. Ας απολαύσουμε, λοιπόν, μερικές από τις καλύτερες στιγμές των πέντε ηρώων της σειράς που ήρθαν για να μείνουν…

https://youtu.be/jTVreRzdAR4

10
Ιφιγένεια Αντωνοπούλου
Είμαι η Ιφιγένεια Αντωνοπούλου, φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας,Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Μου αρέσει να επικοινωνώ με τους ανθρώπους, να τους κάνω να χαμογελούν και να αισιοδοξούν. Κάθε μέρα της ζωής μας είναι μοναδική, γι αυτό και θεωρώ πως πρέπει να την ζούμε στο έπακρο και δημιουργικά. Ελπίζω μέσα από τα άρθρα μου να ψυχαγωγηθείτε, να προβληματιστείτε, να ονειρευτείτε και να ταξιδέψετε μαζί μου.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...