Το φαινόμενο του έρωτα

Ο έρωτας ένα ευγενές συναίσθημα , μια ορμή , μια τρέλα , ένας ηλεκτρισμός που ωθεί το άτομο να συναντήσει το άλλο μισό του , να τον αγγίξει , να τον αισθανθεί κοντά του/της, καθώς και να συνδεθούν «ψυχή τε και σώματι ».Ένα συναίσθημα που « χτυπάει» κατευθείαν στην καρδιά. Από την αρχαιότητα ως και την εποχή μας έχουν γραφτεί πάρα πολλά  τραγούδια , ποιήματα , ιστορίες για τον έρωτα αλλά αυτό που κινεί τα ηνία του έρωτα είναι ο ίδιος ο εγκέφαλός μας , αρκεί βέβαια να δεχτεί το κατάλληλο ερέθισμα , το οποίο θα επιφέρει την ανάλογη αντίδραση .

Η βιολογική ανθρωπολόγος από το πανεπιστήμιο Ράτζερς του Νιου Τζέρσι  των Ηνωμένων Πολιτειών , η Έλεν Φίσερ είχε υποστηρίξει ότι «είμαστε προγραμματισμένοι να ερωτευόμαστε ,αυτό είναι ένα σύστημα του εγκεφάλου που εξελίχθηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια ».Αντιθέτως , ο Νίτσε είχε υποστηρίξει ότι οι «οι ερωτευμένοι είναι τρελοί ».

Αυτά , όμως δεν παύουν να είναι απλές απόψεις και μόνο .Όμως τι είναι στα αλήθεια ο έρωτας; Τι είναι αυτό που μας κάνει να χάνουμε τον έλεγχο ;τι είναι αυτό που μας παραληρεί; .Τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά μπορεί να τα δώσει μόνο το ίδιο το άτομο που επιλέγει προσεκτικά το σύντροφο του , μία άποψη που αίρει την ευρέως διαδεδομένη αντίληψη πως « ο έρωτας είναι τυφλός ».

Θα μπορούσε να υποστηριχθεί , τέλος, πως ο  έρωτας , το alter ego, ουσιαστικά δεν υπάρχει , δεν μπορεί να αποδειχθεί εμπειρικά .Είναι ένα μεγαλειώδης πράγμα που δημιούργησε ο ίδιος ο άνθρωπος από την έντονη ανάγκη του να αγαπήσει  και να αγαπηθεί ,καθώς και να κάνει την ζωή του ομορφότερη και πιο ουσιώδης.

1
Μαρία Λεοντή
Ονομάζομαι Μαρία Λεοντή και είμαι τριτοετής φοιτήτρια στο τμήμα ΦΠΨ στην Φιλοσοφική σχολή Αθηνών. Παρακάτω σας παραθέτω λίγα λόγια σχετικά με την προσωπικότητα μου καθώς και για τα ενδιαφέροντά μου . «Δεν υπάρχει παιδί που μισεί το διάβασμα , υπάρχουν μόνο παιδιά που δεν έχουν βρει το κατάλληλο βιβλίο ».Αυτό το ρητό χαρακτηρίζει την προσωπικότητά μου ,καθώς με βοήθησε να ανακαλύψω τον κόσμο του βιβλίου . Διαβάζω όσο το δυνατόν περισσότερα μυθιστορήματα καθώς με βοηθά να «ταξιδεύω» και να ανακαλύπτω καινούργιους κόσμους μέσα από τα λόγια του συγγραφέα . Όλα τα μυθιστορήματα έχουν μια μαγεία την οποία μπορείς να γνωρίσεις μόνο αν αφεθείς . Επίσης , μου αρέσει να ταξιδεύω γιατί μου δίνεται η δυνατότητα να γνωρίζω την ιστορία του κάθε τόπου ,καινούργιους πολιτισμούς, ήθη, έθιμα καθώς και να αντικρίσω την ομορφιά του κάθε τόπου που κάνει τον καθένα από αυτούς ξεχωριστούς. Τέλος, ένα άλλο από τα ενδιαφέροντα μου είναι ο αθλητισμός .Ο αθλητισμός με βοηθά να παραμείνω καθώς και να αισθάνομαι υγιής και δυνατή .Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από πολλούς σαν μια διέξοδος από το άγχος και τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...