Διεθνής διαγωνισμός βίντεο: Το «δικό σου λεπτό» από την Αθήνα

Τα Αρχεία Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής (ΑΝΑ) του Μουσείου Μπενάκη προσκαλούν τους Αθηναίους, αλλά και εκείνους που αγαπούν την πόλη, να στείλουν το «δικό τους λεπτό» από την Αθήνα, σε ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό βίντεο, μαγνητοσκοπημένου με κινητό τηλέφωνο.

Οι συμμετοχές έχουν ξεκινήσει από την Τετάρτη 20 Ιουνίου, και καταλήγουν στις 20 Σεπτεμβρίου 2018. Το βίντεο δεν θα πρέπει να ξεπερνά σε διάρκεια το ένα λεπτό και πρέπει να είναι σε κάθετο πλάνο και χωρίς ήχο, ανεξαρτήτως τύπου κινητού.

Ζητούμενο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του διαγωνισμού, είναι «η άποψή σας για την Αθήνα σήμερα, και συγκεκριμένα η ματιά σας στην αρχιτεκτονική της υπόσταση μέσα από κινούμενες εικόνες που θα αναδείξουν λεπτομέρειες γύρω από ένα θέμα (κτίρια, πλατείες, μνημεία, εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους, το παραλιακό μέτωπο, το κέντρο κλπ) που σας αφορά και πιστεύετε πως αξίζει να εστιάσετε πάνω του, με όποιον τρόπο εσείς νομίζετε».

Οι πιο ενδιαφέρουσες συμμετοχές θα επιλεγούν από πενταμελή επιτροπή δύο αρχιτεκτόνων, τις Ρένα Σακελλαρίδου και Έλενα Ζερβουδάκη, δύο σκηνοθετών, τους Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και Σύλλα Τζουμέρκα, και τον επιμελητή της εκδήλωσης, κριτικό κινηματογράφου Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο.

Τα επιλεγμένα βίντεο θα προβληθούν στο πλαίσιο ημερίδας και έκθεσης τον προσεχή Δεκέμβριο στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς.

Σχετικά με τη διαδικασία συμμετοχής, περισότερες πληροφορίες μπορούν να παίρνουν οι ενδιαφερόμενοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση benaki.gr

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

1
Άννα Δραγάτση
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Ραδιοφωνική παραγωγός της εκπομπής Art Voices για τρία χρόνια στο Spam Radio. Αγαπώ πολύ τα ταξίδια. Από τον Ιούλιο του 2016 ανήκω στην ομάδα του beasty-press.com!

Latest Articles

Διάβασε επίσης...