«Το Βιβλιοπωλείο της Κυρίας Γκριν», 19 Ιουλίου στους κινηματογράφους

«Το Βιβλιοπωλείο της Κυρίας Γκριν» θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 19 Ιουλίου. Είναι μια ταινία βασισμένη στο best-seller της Πενέλοπε Φιτζέραλντ.

Υπόθεση της ταινίας:

Σε μια μικρή πόλη το 1959 στην Αγγλία, είναι η ιστορία μιας γυναίκας που αποφασίζει, παρά μια ευγενική αλλά αδίστακτη τοπική αντιπολίτευση, να ανοίξει ένα βιβλιοπωλείο, μια απόφαση που μετατρέπει την πόλη σε πολιτικό ναρκοπέδιο.

Πρωταγωνίστρια μια ελεύθερη πνευματικά χήρα, που αφήνει την θλίψη πίσω της και διακινδυνεύει τα πάντα για να ανοίξει ένα βιβλιοπωλείο – το πρώτο τέτοιο κατάστημα στην παραθαλάσσια πόλη του Hardborough της Αγγλίας. Προσπαθεί να καταπολεμήσει την υγρή, ψυχρή και σημαντική τοπική απάθεια και αγωνίζεται να εδραιωθεί.

Εκθέτοντας τους κατοίκους σε ριζοσπαστικά αριστουργήματα της εποχής, όπως η «Λολίτα» του Ναμπόκοφ και το «Φαρενάιτ 451» του Ρέι Μπράντμπερι, προετοιμάζει το έδαφος της πολιτιστικής αφύπνισης για τη συντηρητική αυτή πόλη.

Οι δραστηριότητές της φέρνουν ως σύμμαχο της, τον κ. Brundish (Bill Nighy), ο οποίος είναι ο ίδιος άρρωστος από την παλιά ατμόσφαιρα της πόλης. Αυτή η μίνι κοινωνική επανάσταση δημιουργεί σύντομα τους άγριους εχθρούς της: προσκαλεί την εχθρότητα των λιγότερο ευημερούχων καταστηματαρχών της πόλης και επίσης διασταυρώνεται με την κα. Gamart (Patricia Clarkson), την πιο εκδικητική γυναίκα του Hardborough.

Πληροφορίες-Συντελεστές ταινίας:

  • Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 19 Ιουλίου 2018
  • Έτος Παραγωγής : 2017
  • Σκηνοθεσία: Ιζαμπέλ Κοϊξέ
  • Ηθοποιοί: Έμιλι Μόρτιμερ, Μπιλ Νάι, Πατρίσια Κλάρκσον
  • Διάρκεια: 113 λεπτά
  • Είδος ταινίας: Δραματική
  • Καταλληλότητα ταινίας: Αναμένεται

https://www.youtube.com/watch?v=ZTUdyAfrEww

 
Άννα Δραγάτση
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Ραδιοφωνική παραγωγός της εκπομπής Art Voices για τρία χρόνια στο Spam Radio. Αγαπώ πολύ τα ταξίδια. Από τον Ιούλιο του 2016 ανήκω στην ομάδα του beasty-press.com!

Latest Articles

Διάβασε επίσης...