Τι γίνεται με τις καρέτα-καρέτα;

Την Τρίτη 5 Ιουλίου στην περιοχή Λαγκούνα βρέθηκε νεκρή θαλάσσια χελώνα καρέτα-καρέτα. Ο δράστης προκειμένου να ικανοποιήσει τα σαδιστικά του ένστικτα έδεσε στο πίσω πόδι της χελώνας ένα μπουκάλι γεμάτο τσιμέντο, το οποίο προκάλεσε στο άτυχο ερπετό αργό και βασανιστικό θάνατο.

 

Ταυτόχρονα, ψαράς από την Κατερίνη ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook βίντεο, στο οποίο βασανίζει άλλη μία χελώνα καρέτα-καρέτα. Ο δράστης χτυπάει το ζώο στο κεφάλι για να το αναγκάσει να ανοίξει το στόμα του και το κρατά όρθιο ώστε να περπατήσει. Το περιστατικό σημειώθηκε πέρυσι ενώ για να δείξει για άλλη μία φορά το “κατόρθωμά” του το ανάρτησε ξανά φέτος.

 

Οι τερατώδεις πράξεις κάποιον ανθρώπων -διότι ευτυχώς πρόκειται για μερικούς και όχι για σύνολο- αμαυρώνουν το ανθρώπινο είδος και καταστρέφουν τη ζωή αυτού του πλανήτη. Γιατί τα ζώα, τα φυτά και τα υπόλοιπα πλάσματα που ζουν στον πλανήτη είναι συγκάτοικοι του ανθρώπου και όχι κατώτεροί του. Την ώρα, λοιπόν, εκείνη που άλλοι μας απογοητεύουν και κάνουν τα πάντα για να μειωθούν στα μάτια μας, άλλοι εξυψώνονται.

Ο λόγος για τη WWF, τον ΑΡΧΕΛΩΝ, και το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο, οργανισμοί οι οποίοι επαγρυπνούν για τη διατήρηση μαιευτηρίου για αυτό το είδος, την παραλία Σεκάνια Ζακύνθου, στην οποία φιλοξενούνται 482 φωλιές καρέτα-καρέτα, αριθμός ρεκόρ για την τελευταία πενταετία.

Στο χέρι του καθενός είναι, λοιπόν, να κάνει τη σωστή επιλογή.

 

 

 

Latest Articles

Διάβασε επίσης...