Τι είναι Έρωτας;

Μια πράξη δύναμης στηριγμένη σε λόγια αδυναμίας. Έρωτας…. μία λέξη χιλιοειπωμένη με μόνιμη κατάληξη την διαμάχη των 2 φύλλων. Ποιος υπερισχύει ποιου; Έχει πρόσωπο εγωιστικό αλλά ταυτόχρονα και παθιασμένο. Θα μπορούσαμε να το συγκρίνουμε με την αγάπη, αλλά η αγάπη έρχεται συνήθως αργότερα.

Αρκεί μία αναδρομή στα βάθη των χρόνων, σε έργα και ποιήματα γραμμένα πάνω στον ενθουσιασμό και την καταστροφική του φλόγα. Από όρκους αιώνιας αγάπης και αφοσίωσης σε εγκλήματα πάθους. Πολλοί άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων προσπάθησαν να εξηγήσουν τι είναι έρωτας. Όσο γλαφυρός και αν είναι ο τρόπος ενός συγγραφέα, πόσο μπορεί να σου μεταφέρει τα συναισθήματα και εσύ πόσο μπορείς να τα αισθανθείς αν ο ίδιος δεν έχεις βιώσει καν την έννοια έρωτας.

Υπάρχουν διαφορετικοί έρωτες, οι ανεκπλήρωτοι, εκείνοι που δεν έχουν κάνει τον κύκλο τους και εκείνοι που τελείωσαν από την ένταση της ίδιας τους της σχέσης! Εκείνοι που ήταν μονόπλευροι και εκείνοι που ενέδωσαν στα λάθη τους… Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις οι οποίες καταλήγουν μαζί, είτε τη λες αδελφή ψυχή, είτε πεπρωμένο είτε κάρμα.

Θεώρησε τον εαυτό σου τυχερό αν έχεις αισθανθεί έστω και έναν από αυτούς τους έρωτες, ακόμα και αν πληγώθηκες. Ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή και ο χρόνος…

Viktor Hugo: το πρώτο σύμπτωμα του έρωτα σε έναν άνδρα είναι η δειλία ενώ σε μια γυναίκα το θάρρος.

2

Latest Articles

Διάβασε επίσης...